reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kwietniówki 2010!!!

Ewa mam nadzieję, że marchewka pomoże (mój ją do tej pory uwielbia, bo się chyba uzależnił i jak do zupy obieram to zawsze musi być 1 ekstra ;-)).
Z leków możesz spróbować paracetamolu- jest łagodniejszy od ibuprofenu i nie ma oddziaływania na wątrobę.

Waniliowa- tak mam zasadowy mocz i z tego, co mi wiadomo w ciąży to częsta przypadłość. Już z Kubą miałam to samo i też witamina C 3 razy dziennie po 2 tabl. (0,2) + kapusta+ ogórki kiszone+ cebula+ natka+ cytrusy+ sok z żurawiny. Mocz w ciąży trzeba zakwaszać, jeśli jest zasadowy, bo w środowisku kwaśnym nie mnożą się bakterie :tak:

reklama
mi to bez roznicy jaka to szkola bedzie, bo i tak mam do niej mieszane uczucia czy opłaca sie na nią chodzic..., ale jak sa darmowe to po co wydawac te 500/600zl jak za to juz łozeczko mozna kupic dla dzidziulka...

a ja powiem ze jesli juz wogóle isc to do dobrej a nie do byle jakiej ze sredniowiecznym podejsciem do matki i dziecka... mimo ze za dobra zazwyczaj trzeba placic

dzieki za rady dziewczyny, chemia go nie chce faszerowac, ale marcheweczke chetnie sprobujemy:)

kamisia
powodzenia przy przeprowadzce

też dużo dobrego słyszałam o domu narodzin, nawet sie zastanawialam czy tam nie jechac rodzic w poprzedniej ciazy, ale jak by wygladal u Krakusa wpis urodzony w Wawie...?? hehe

Ale jak mu dasz coś przeciwbólowego to odsapnie, wiem jak boli kiedy rośnie ząb a od jednej dawki ibuprofenu nic mu nie będzie, to nie faszerowanie. Jak mi Nadia ząbkowała to strasznie źle spała a przez to była niewyspana i w dzień była marudna + bolący ząb to już mieliśmy wszyscy dość. Dałam ibum na noc, przespała cała nockę rano wstała jak skowronek i tylko czasem mówiła ze ząb boli. Ja nie mogę patrzeć jak ją coś boli.

a ja powiem ze jesli juz wogóle isc to do dobrej a nie do byle jakiej ze sredniowiecznym podejsciem do matki i dziecka... mimo ze za dobra zazwyczaj trzeba placic

to prawda :-)
ale ta szkoła którą poleciła 13x13 normalnie prowadzi płatne zajęcia, ale dla kobiet zamieszkałych w stolicy, pracujących albo studiujących warszawa prowadzi akredytację :-D tak więc za okazaniem odpowiedniego dokumentu szkołę rodzenia w Wawie masz za darmo ;-) Fajnie że 13x13 to wyhaczyła, bo już byłam gotowa iść i zapłacić nawet i te 500-600 zł

Katik ja zawsze nosze przy sobie nospe. Nawet jak na zakupy wychodze czy cos. Jeszcze na szczescie nie musialam z niej korzystac, ale wole miec na wszelki wypadek, wiec jak masz, to moze tez do pracy nos.

zielona maupa alez sie usmialam z Twojego kanguro-psa :-D Mam nadz ze przeprowadzka szybko Wam zleci. Ja mam juz to za soba i jedwo przezylam ten weekend, a przeprowadzalismy sie tylko do bloku obok...

13x13 jak ja Ci zazdroszcze malego brzuszka!! lekarz mi mowil, ze jak dziewczyna jest szczupla i ma mocne miesnie brzucha, to one sa jak gorset i nie bedzie brzucha szybko widac, bo trzymany jest wlasnie przez te miesnie, ale to nie znaczy ze dziecko na tym cierpi czy cos. Ja w kazdym razie brzuszkow nie lubilam nigdy robic, wiec mam teraz baniak taki jakbym juz co najmniej w 7-8 miesiacu byla :szok:

amorek52 ja niestety tez na plecy narzekam. I to nie tylko jak w pracy siedze, ale nawet jak w domu jestem, a np zmywam czy gotuje przez dluzsza chwile, to juz czuje ze za dlugo i ze boli:-( to samo niestety jak na zakupy sie wybiore to musze co jakis czas usiasc sobie gdzies i poczekac az mi przejdzie, bo normalnie nie wytrzymuje. Co to bedzie za 4 miesiace, to az sie boje myslec...

kamisia1101 pewnie ze dobrze bedzie w nowym mieszkanku!! czy ja dobrze pamietam, ze Ty w Pruszczu teraz urzedujesz, czy cos mi sie pomieszalo? bo jak tam, to niedlugo sasiadkami bedziemy:tak:

reklama
kici69 dobrze ze mi przypomnialas bo mi juz tez 4 h minely...
o rany .... czas podniesc dupsko z łozka...ech
to do jutra dziewczyny\
trzymajcie się

Do góry