reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kwietniówki 2010!!!

Witam!
Przyznam się bez bicia, że nie przerobiłam całego tematu, gdyż jest już bardzo dużo stron, ale rejestruję się jako kwietniówka 2010. Termin porodu - 17 kwietnia (planowo) a jaki będzie faktyczny, to natura pokaże...

dimka witamy w naszych szeregach :-)

reklama
13x13 dzięki za pocieszenie ... bo sie naczytalam ze chudsze dzieczyny niby sszybciej czuja cokolwiek... a ja raczej jestem drobna, waze 49 kg a brzuszka nie widac rano wcale a wieczorem tylko troszke i nic tam nie slychac... ech...
13x13 widze ze Ty tez z Warszawy... mozna wiedziec gdzie sie zapisalas do szkoly rodzenia i ile placisz?
bo ja tez juz zaczelam o tym myslec ale nie wiem gdzie sie zapisac i w ktorym tyg...

każdy szpital oferuje szkołe rodzenia, ale jak chcesz naprawdę fajną atmosferę i w ogóle fachową pomoc to polecam kurs organizowany przez DOM NARODZIN :-)

ale wam fajnie, ze macie te wszystkie ciażowe dolegliwosci... podzielcie się... przynajmniej czujecie sie jak w ciązy...:zawstydzona/y: bo ja to gdybym na usg nie zobaczyła tego Okruszka w srodku i serducha nie slyszala to bym sie upierała ze to jakies pomówienia sa i ze ja w zadnej ciazy nie jestem...

kochana ja miałam to samo ;-) aż do usg nie byłam pewna czy lakarze mnie nie oszukują :-D czy to nie jakiś Truman Show :cool:

kochane a ja przestalam czuc maluszka, troszke panikuje, ale wole wam napisac niz po raz kolejny latac dogina....
moze dostal wiecej miejsca tam w pecherzyku i juz tam mamy nie obija????:-(
jak myslicie :-:)-:)-(

kochana, dzisiaj taki smętny dzień, może fasolek też to czuje i dzisiaj postanowił być spokojniejszy, jak do jutra nic się nie zmieni to idź do lekarza.

dzieki za rady dziewczyny, chemia go nie chce faszerowac, ale marcheweczke chetnie sprobujemy:)

kamisia
powodzenia przy przeprowadzce

też dużo dobrego słyszałam o domu narodzin, nawet sie zastanawialam czy tam nie jechac rodzic w poprzedniej ciazy, ale jak by wygladal u Krakusa wpis urodzony w Wawie...?? hehe

no to dobrze ze jest dobrze....
jestesaniolkiem to dopiero 16 tydz moze dzidzia sie inaczej ulozyla i sedzi sobie cichutko gdzies w kaciku

Boze dziewczyny jak ja sie nudze.... i zadnej perspektywy do godz 19 aaaa zgnijemy z Zosiantem w tym łozku...

aniez,dobrze zrozumiałam,że masz zasdowy mocz? ja mam jeszcze liczne bakterie i za niski ciężar moczu.i też kupiłam sobie przedwczoraj witaminę c...i kapuchę kiszoną zajadam.tak na własna odpowiedzialność to robię,bo lekarka nie patrząc na wyniki,zawsze mówi-jest dobrze...:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
dziś wielki dzień-pierwsza wizyta u nowego lekarza.myslałam,żę już nigdy się nie doczekam:-):-):-)

a propo's domu narodzin : Z wielką przykrością zawiadamiamy, że prowadzenie działalności Domu Narodzin w dotychczasowej siedzibie przy ul. Głogowej 28a stało się niemożliwe z przyczyn od nas niezależnych.Dom Narodzin będzie kontynuował działalność na tyle na ile to możliwe w zaistniałej sytuacji. Planujemy prowadzenie przygotowania do porodu, asystę naszych położnych przy porodach w domu i w szpitalu oraz opiekę po porodzie. Informacja o kształcie oferowanych usług pojawi się na stronie w najbliższym czasie.

mi to bez roznicy jaka to szkola bedzie, bo i tak mam do niej mieszane uczucia czy opłaca sie na nią chodzic..., ale jak sa darmowe to po co wydawac te 500/600zl jak za to juz łozeczko mozna kupic dla dzidziulka...

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
a propo's domu narodzin : Z wielką przykrością zawiadamiamy, że prowadzenie działalności Domu Narodzin w dotychczasowej siedzibie przy ul. Głogowej 28a stało się niemożliwe z przyczyn od nas niezależnych.Dom Narodzin będzie kontynuował działalność na tyle na ile to możliwe w zaistniałej sytuacji. Planujemy prowadzenie przygotowania do porodu, asystę naszych położnych przy porodach w domu i w szpitalu oraz opiekę po porodzie. Informacja o kształcie oferowanych usług pojawi się na stronie w najbliższym czasie.

mi to bez roznicy jaka to szkola bedzie, bo i tak mam do niej mieszane uczucia czy opłaca sie na nią chodzic..., ale jak sa darmowe to po co wydawac te 500/600zl jak za to juz łozeczko mozna kupic dla dzidziulka...

Dom narodzin planuje ruszyć z ponowną pełną działalnością za rok we wrześniu, a co do szkoły rodzenia to prawda, jak jest możliwość bezpłatnej to też się na nią zdecyduję.
13x13 dzięki za namiary na tę szkołę, co prawda mieszkam pod Warszawą, ale studiuję i pracuję w Warszawie, więc też się liczy z tego co tam widziałam ;-)

Szkoła rodzenia daje bardzo dużo jeśli to Twoje pierwsze dziecko, dlatego nawet się nie zastanawiam czy iść, tylko planuje kiedy.

Do góry