reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Grudzień 2009

wróciłam :confused2:

nie mogę się dogadać z tym facetem... zbawi go jak porozmawia ze mną i opuści przychodnię 5 min później? :wściekła/y:
z wizyty wiem tylko tyle, że Mały głowę ma bardzo nisko (i bądź tu mądry - mam się bać? bo powiedział to takim tonem jakbym miała zaraz rodzić :shocked2:) i w ciągu tygodnia 2,5 kg na plusie, praktycznie wszystko to woda. załamał ręce jak zobaczył moje nogi i moją twarz. :confused2:
za tydzień mam odstawić Fenoterol i niech się dzieje wola nieba...

jadę na zakupy bo przecież jutro sklepy pozamykane...

reklama
Jestem juz po wizycie zdenerwowana i wystraszona

Wyrok: skurcze przepowiadajace co 5 min. szyjki prawie brak!
Ubłagałam ja by mnie nie kładła do szpitala na litość dosłownie

dostałam macmiror 500 dopochwowo ( w celu oczyszczenia pochwy z ewentualnego badziewia przed przedwczesnym porodem)
Luteine pod język
Cordafen na skurcze

2 doby do obserwacji w domu, potem szpital

Jestem wystraszona, ja nie miałam problemów wczesniej ze skurczami to co ona nazywa przepowiadającymi i nie wiem teraz jak mam się zachowac, przeciez miesiąc wczesniej było wszystko ok :(:(

dostałam macmiror 500 dopochwowo ( w celu oczyszczenia pochwy z ewentualnego badziewia przed przedwczesnym porodem)
Luteine pod język
Cordafen na skurcze

Jestem wystraszona, ja nie miałam problemów wczesniej ze skurczami to co ona nazywa przepowiadającymi i nie wiem teraz jak mam się zachowac, przeciez miesiąc wczesniej było wszystko ok :(:(

nie mogę się dogadać z tym facetem... zbawi go jak porozmawia ze mną i opuści przychodnię 5 min później? :wściekła/y:
z wizyty wiem tylko tyle, że Mały głowę ma bardzo nisko (i bądź tu mądry - mam się bać? bo powiedział to takim tonem jakbym miała zaraz rodzić :shocked2:) i w ciągu tygodnia 2,5 kg na plusie, praktycznie wszystko to woda. załamał ręce jak zobaczył moje nogi i moją twarz. :confused2:

oj lseczki trzymajcie sie i bez nerwow.......... rozumiem ze biora gore ale bedzie dobrze;-),,,, ja tu was pocieszam a sama zaczynam sie zastanawiac kiedy w takim razie sie u mnie zacznie!!!!!!!:szok:

Luteine pod język
Cordafen na skurcze

az sie boje was czytac bo znowu broja te wasze dzieciaczki !! Ciocia Mea kaze siedziec w brzuchach po ciuchu i nie denerwowac mamus !!!

a tak po prawdzie to niezbyt ciekawie to wyglada
cherie jesli bierzesz dopegyt /a z tego co pamietam to chyba tak/ to co sie dziwic ze puchniesz !!! mi gin powiedzial ze to cholerstwo niestety ma taki podstawowy skutek uboczny !!!!
nessi co do cordafenu - nie zdziw sie jak dostaniesz drgawek i kolatania serca !!! inne jaja rowniez sie po tym zdarzaja !!!

jeeeeej jak mnie swedza nogi!!!!!!!!!!! i sa jak balony!!!!!! no masakra doslownie,.... ze o dloniach nie wspomne..........

poloz sie z nogami w gorze !! albo nalej sobie wanne wody i zanurkuj w niej na pol godzinki - mi to pomaga !! dobrze jak wsypiesz sobie do tego sol !!!

mam jakies 20 stron do nadrobienia wiec nie szalalyscie chyba jakos znaczaco :)

wlasnie niestety NIE:no: NIE WPUSZCZAJA WOGÓLE DO SZPITALA !:wściekła/y: Dziecko i żone widzi mąż dopiero przy wypisie:-(
Kurcze to ja sie chyba powinnam zorientowac jak to jest u mnie skoro kraj taki uwiklany w swinska grype. Jednak znajac zycie i luzackie podejscie do wszystkiego pewnie spokojnie wszyscy wszystkich beda odwiedzac. Zreszta mnie to pewnie wysiudaja ze szpitala w tym samym dniu, zalezy kiedy urodze. Tutaj przy drugim dziecku po 2 godzinach mozna juz wychodzic.

tak przegladam te malutkie ciuszki..np sa te kompleciki - koszulka na zatrzaski i na to body,no ale chyba cos pod ta koszulke trzeba bo te zatrzaski sa zimne:eek: kurcze co myslicie?
Nowamagdo, a nie masz bodziakow takich przez glowe z zakladeczkami przy ramionkach dla poszerzenia przy zakladaniu i zapinanych w kroku? Kurcze ja to tkie na poczatku zakladalam Alusiowi, super sprawa, nic nie uwiera zatrzaski wtedy sa i tak na pieluszce i na to mozna zalozyc cos dalszego. Koszulki maja to do siebie, ze sie podwijaj na brzuszku, dlatego body sa najlepsze uwazam. na noc moje dziecko mialo pajace.

Emira zamowilam dzisiaj moj wozek. W potwierdzeniu w mailu przyszlo, ze dostane go za 17 dni. Czekam i mam nadzieje, ze ani dnia dluzej niz te 17 dni

reklama
Do góry