a ja nie biore wcale isoptinu, gin mi kazal odstawic jak tylko bede mogla brac fenoterol bez i generalnie bralam tylko z 4 dni
no co Ty

Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
a ja nie biore wcale isoptinu, gin mi kazal odstawic jak tylko bede mogla brac fenoterol bez i generalnie bralam tylko z 4 dni
tez mi sie wydaje ze przesadzaja, bo ta grypa ma lzejszy przebieg niz zwykla sezonowa, no ale mimo wsyztsko w ciazy lepiej zadnych wirusisków nie załapywaćZawsze przesadzają...nie zdziwiłabym się, że wymyślili ją (albo aż strach pomyśleć - wynaleźli )wielkie koncerny farmaceutyczne...zarabiają tylko na panice!
Zawsze przesadzają...nie zdziwiłabym się, że wymyślili ją (albo aż strach pomyśleć - wynaleźli )wielkie koncerny farmaceutyczne...zarabiają tylko na panice!
trzymaj się Kochana bo masz jeszcze czasJestem juz po wizycie zdenerwowana i wystraszona
Wyrok: skurcze przepowiadajace co 5 min. szyjki prawie brak!
Ubłagałam ja by mnie nie kładła do szpitala na litość dosłownie
dostałam macmiror 500 dopochwowo ( w celu oczyszczenia pochwy z ewentualnego badziewia przed przedwczesnym porodem)
Luteine pod język
Cordafen na skurcze
2 doby do obserwacji w domu, potem szpital
Jestem wystraszona, ja nie miałam problemów wczesniej ze skurczami to co ona nazywa przepowiadającymi i nie wiem teraz jak mam się zachowac, przeciez miesiąc wczesniej było wszystko ok![]()
ja przez pewien czas brałam sam fenek ale byłam tak potwornie nerwowa,że mało męża nie zabiłamno co Tyja bez isoptinu to bym chyba zawalu dostala
wystarczy,ze wezme fenoterol po 10min a nie po 15-20 i juz mi serce skacze i mokre poty oblewaja przez 1,5godz.
:-( Chcialabym przespac te 3 tygodnie, bo naprawde mecze sie strasznie biorac te leki,ale z drugiej strony dzikuje Bogu,że takie istnieja
![]()
ja tak do tej pory mowilam ,ale jak zaczeli tak panikowac to zaczelam wierzyc ,ze moze faktycznie jakas epidemia grozna to jest...![]()
Prosze tu jest lista tych wozkow, ktore testowali
Kinderwagen - Testbericht - Stiftung Warentest - test.de
ja tez waze 104 i co !!
Ja dobijam do 80 i mnie to przeraża, bo będę ważyć więcej...i pomysleć, że kiedys ważyłam tylko 50...
idz zbadaj..moja mama miala to w ciazy z moja mlodsza isostra i lezala w spzitalu a zeby jej ulzy robili jej jakies kapiele z krochmalu..
ja zapakowalam koszulke taka wiazana, skarpeteczki , bawelniany pajacyck i do tego welurowy pajacyk no i oczywiscie czapeczki rekawiczki i kombinezonik...
mi juz kupili nowy fotelik maxi cosi, dali sporo kasy, i caly czas pomagaja...
a z drugiej strony niestety zero odzewu w tych sprawach....
a ja wrocilam nadroilam was...
i musze powiedziec z jestem wsciekla....
na stronie internetowej regionalenej poradnii patologii ciazy pisze:
"W celu uzyskania porady przyjmujących lekarzy należy przyjść do poczekalni Poradni (parter) przed godziną 10.00. Nie jest wymagana wcześniejsza telefoniczna rejestracja. Prosimy pamiętać o zabraniu ze sobą skierowania, karty przebiegu ciąży i wyników badań, dowodu osobistego oraz aktualnego dowodu ubezpieczenia. "
wiec tak tez zrobilam i pojechalam o 7 rano i czekalismy od 8 juz na miejscu..jako 3 para...
po czym okazalo sie ze limit pacjetow na ten rok jest wyczerpany NFZ im nie placi i juz nie przyjmuja 5 dni w tygodniu tylko 3...
a co gorsza pierwsza wizyta to wznaczenie terminu konsultacji w poradni...
tak wiec nic nie zalatwilam...wyczekalam sie jak glupia i co mi po terminie na polowe grudnia jak ja za 14 dni przestaje brac fenoterol...i wtedy juz moge miec tygodniowe dziecko....
ja brałam fenoterol do niedzieli i po odstawieniu odrazu ciśnienie mi spadło,wcześniej miałam od 140/90 a teraz już normalne 110-120/80 więc ja myślę że to ciśnienie u ciebie jest równeż spowodowane fenoterolem.już niedługo odstawiasz to zobaczysz ulge w cisnieniu i obrzękach ale za to brzuszek zacznie robić swoje
[/COLOR]