reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kwietniówki 2010!!!

kurcze... a mi lekarka kazała brać dwie rano i dwie wieczorem :szok:

To faktycznie sporo ale widocznie był takie wskazania. Zresztą nie zaszkodzi a może pomóc więc czemu nie łykać :tak:

co do ciśnienia to ja zawsze miałam zmiany ciśnienia... chociaż u mnie to nie ciśnienie stanowi największy problem, bo potrafię mieć ciśnienie 110/60 a puls 99 tak więc trochę za duży

Heh ja właśnie dzisiaj miałam 96/46 i puls 90 więc naprawdę się wystraszyłam. Teraz jestem po kawce i muszę przyznać, że działa podniosła ciśnienie i w końcu przestała mnie boleć głowa :-)

reklama
Ja przed ciąża miałam bardzo niskie ciśnienie , w piewszych miesiącach ciąży było ono znowu za wysokie , teraz natomiast się ustabilizowało- i kontroluję je niemal codziennie. Niestety tętno mam też bardzo wysokie- poniżej 90 nie schodzi....a rekordowo wysokie miałam na ostatniej wizycie u lekarza jak mnie położna "opomiarowywała"- miałam 119 .....:szok:ale tłumaczę sobie to tym , że byłam trochę zsapana

no ja raz się obudziłam z rana bo czułam jak mi serduszko wali... poszłam po ciśnieniomierz... ciśnienie było ok a puls 120 :szok: wystraszyłam się nieźle... wypiłam melise i zaczełam spokojnie oddychać po godzinie wróciło do normy czyli około 90. Masakra...

W tej wojnie ludzkość ma jedną broń - czy jest skuteczna? - Wiadomości - WP.PL wklejam bo tu są pytania o te pneumo i mongo cośtam. Jeszcze nie czytałam dokładnie ale pomyślałam od razu o Was:-)

Ewka84 a to zmiana z łóżeczka na łóżko??? to ciekawe doswiadcenie może być -będę wiedziała do kogo się zgłosić:tak:

Jesteśaniołkiem no i co z tego że było idealnie:-) moje dziecię raz było o tydzień mniejsze później o 3 dni później nadrobiło i znowu teraz jest mniejsze;-) ale dzieci różnie rosną -idź do szkoły i zobacz -albo kurduple albo wielkoludy:-D

Megam ja też mam niskie -wczoraj 85/48 ale lepiej niskie niż wysokie ponoć -lekarz mówi ze na niedociśnienie się nic nie daje -leczy sie natomiast nadciśnienie w ciąży bo jest groźne. Ja na takie ciśnienie kawy nie piję bo po kawie mam delirę wiec już wolę być otępała:tak: A brzuch -no gigant po prostu:confused2::confused2::confused2::confused2:

Kasia1101 to masz tak jak ja -też byłam pewna ze chłopak na mur beton i nagle sen ze niebieskie ciuszki się w różowe zamieniły i o:confused2: a mieszkania gratuluję!!! też zmieniamy i bardzo się cieszę kuchnia z jadalnią i dwa pokoje -teraz nas czeka mania urządzania:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

Kici69, Kamisia1101 a to tetno to nie przez to że wiecej krwi pompuje??? i że serce sie powiększa?? czytałam o tym -jak znajdę to podam link...ale chyba na e brzuszku było...

Kwiatuszku a Ty chłopca będziesz miała? bo tak pięknie wyglądasz w tej ciąży... oczy się świecą -promieniejesz po prostu:tak:

Ok uciekam:-) milego dnia brzuchatki

Jesteśaniołkiem no i co z tego że było idealnie:-) moje dziecię raz było o tydzień mniejsze później o 3 dni później nadrobiło i znowu teraz jest mniejsze;-) ale dzieci różnie rosną -idź do szkoły i zobacz -albo kurduple albo wielkoludy:-D
hehe... moj brat ma 8 lat a mierzy 140-pare cm.... niedlugo mnie przerosnie :D:D:D:D:D...
ale jak mowisz ze to normalne u naszych dzidzi takie wahania wzrostu to juz czuje sie spokojna ;)...

13x13 no ja takie tętno to miewałam jeszcze przed ciążą także nie wiem... ale faktem jest, że to trochę zastanawia.

13x13 dzięki za komplement :zawstydzona/y: a link zaraz przejrzę
dziewczyny chyba nie ma co tak mierzyć za często tego tętna, ciśnienie tak, o ile ma się problemy z podwyższonym, bo to groźne

kwiatuszku na wszystko i tak sie nie da zaszczepic... zawsze znajdzie sie jakies chorobsko:( a faktycznie slicznie wygladasz!! ja od wczoraj dostalam na twarzy druga mlodosc i wole do lustra nie patrzeć:)

13x13 przenosimy sie z lozeczka na materac na razie bez lozka bo sie strasznie maly wierci i pare razy na noc z niego spada, a z lozka to gorzej... poczul wolnosc i jak sie przebudzi to mu sie brykac zachciewa po calym domku, musi sie przyzwyczaic ze tak juz zawsze bedzie i moze poczekac do rana spokojnie:-)

Ewka84: dlatego na wszystko nei szczepię, ale na to tak :)
też czeka mnei przeprawa z Hanią, nei dosyc, że z łóżeczka do łóżka, to jeszcze dod rugiego pokoju, i trzeba to załatwić zanim pojawi się rodzeństwo

Kwiatuszek to tak jak my tez do osobnego łóżka i osobnego pokoju. Myślę ze uda się za tydzień dwa dokończyć pokoik. Między innymi dla tego Nadia jeszcze nie wie o dzidziusiu w brzuszku bo nie chcę żeby to skojarzyła z wyprowadzka z sypialni rodziców.

reklama
My też będziemy niedługo zamieniać małej łóżeczko na łóżko, ciekawa jestem jak mała to przyjmie. Mamy tyle dobrze że że śpi sama w swoim pokoiku więc będzie się musiała tylko przestawić na "dorosłe" łóżko:-D.

Do góry