reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Grudzień 2009

Mam pytanie do mam ktore dobrze czuja czkawke dzidzi. Jak czkawkuje to gdzie to czujecie??? Moj niby lezy glowkowo ale ja ta czkawke czuje wyraznie po prawej stronie brzucha. Kurde czy moze on sie poprzecznie obrocil..a wy jak czujecie i jak wasze dzidzie lezà????

Hej:)
Oj czkawkę czuje bardzo wyraznie. Moj tez jest w polozeniu glowkowym i tez zawsze czuje tą czkawkę po jednej stronie brzucha, w dole. U mnie po lewej :D

reklama
Ale 38 tydzien to przeciez termin o czasie ..... bo jest rozbieznosc miedzy 38 tyg-42 tyg tylko dlatego ze ciezko okreslic kiedy doszło do zapłodnienia .... wiec juz moze smialo rodzic a jak sie zacznie dziac to sie zacznie dziac na calego po kolei :-) a ja juz tak bardzio sie nie moge doczekac az zacznie sie dziac :-) na całego ja tez juz chce rodzic !!! a mam jeszcze czas.... no ale lepiej poczekac do 38 chociaz:-)

ale bez takiego pospiechu !! natalka jeszcze na fenku jest wiec ja obstawiam ze spokojnie 40 tygodnia dotrzyma :)

Mea jakbys mogla podesłac mi jezyk niemowlat bo ten z przydatnych linków nie działa :eek: plis

sprobuje wrzucic na chomika ... wstawie link w temacie linkowym jak tylko pokonam nadrabianie !!!

i nadrobilam :-p

Książeczka ubezpieczeniowa musi być podbita w innym razie mogą nawet na oddział nie przyjąć... no chyba że się płaci za poród.
A oczyszczanie przed porodem na pewno dołem:tak:

NIE MA TAKIEJ MOZLIWOSCI JEZELI NIE PRZYJMA MOZESZ IM WYTOCZYC NORMALNIE sprawe ........ sadowa.......

ooo dokladnie mamy swoje prawa....

fajnie że poruszyłyście tą kwestie ubeezpieczenia. Mam koleżankę w ciąży, 25 tydzień, która była zarejestrowana w urzędzie pracy, wyznaczali jej tam jakieś durne terminy i miała przyjeżdżać sie podpisywać chyba co miesiąc, ale raz nie sie nie stawiła i ją wykreślili, czyli już urząd za nią nie odprowadza składki więc jest w sumie nieubezpieczona. Ale jak pójdzie rodzić to jej nie mogą wywalić ze szpitala chyba ? tak jak w tych ustawach piszą..

No dokladnie ubezpieczona jest kazda ciezarna pod ochrona ja co prawda tez jestem zarejstrowana w urzedzie ale jezdze co 3 m i teraz jade 24 listopada tez mi sie nie chce no ale pozniej jak przez pol roku jest sie zarejstrowanym to mozna kase od niech wyciagnac przez 3 pierwsze miesiace pio porodzie na dziecko....

Ja też kupiłam sako, ale nie oryginalny, za 160zł, jest bardzo wygodny, no i tak jak Mea pisała w domu jest o niego ciągła walka :-) Czasami siedzimy sobie razem ze Stasiem i też jest dobrze, wcale nie ciasno.

Dziewczyny, ale czy czop może odejść skoro szyjka zamknięta? No i ja żadnej galarety nie mam, tylko mizerny (w sensie ilości) kolorek.

Karnitynka jesteśmy z Tobą, trzymamy kciuki za tatulę i życzymy mu powrotu do zdrowia.

Ja używałam spirytusu jeszcze dłuższy czas po odpadnięciu kikuta. Tak długo aż nie było żadnej ranki ani zaczerwienienia.

tak tylko mi chodzilo jak juz odpadnie i jest ta ranka to co zrobic ?? zeby sie nie przykleiło ubranko wiem ze jak sie zaschnie to przemywac itd az sie zagoi calkiem trzeba ale mi chodzilo na ten moment co jest nowo otwarta ranka ale chyba trzeba poczekac az troche przeschnie nie? i nic nie zakladac bo jak sie polozy gazik to sie przylepi zalozyc body tez moga sie przylepic.... do ranki...

Witam ja już po wizycie u lekarza:-)
O dziwo byłam 1-sza:-)
a więc wiadomości mam takie!!!
Moja Julka szykuje sie do drogi w wielki świat!!!!:-)
Lekarz stwierdził ze mam przyjsc do kontroli za 2 tyg ale pewnie tylu nie wytrzymam bo mala juz zeszla mocno do kanału rodnego i gdybym zaczeła na dniach rodzic to mam dac mu znac i szybko jechac do szpitala:) Takze moze juz w przyszlym tyg będę szczęśliwą mamusią!!!
Jejku jak ja się cieszę:-D:-D:-D:-D:-D

super wiesci....... :-)
Mam pytanie do mam ktore dobrze czuja czkawke dzidzi. Jak czkawkuje to gdzie to czujecie??? Moj niby lezy glowkowo ale ja ta czkawke czuje wyraznie po prawej stronie brzucha. Kurde czy moze on sie poprzecznie obrocil..a wy jak czujecie i jak wasze dzidzie lezà????

Ja czuje na dole samym po prawej stronie albo po srodku ;-)

Witam sie i ja po wizycie:-)niestety ja nie bylam pierwsza:-(wyobrazcie sobie ze bylam tam o 11:30 i bylam 10:szok:a lekarz przyjmuje dopiero od 15:00:tak:wiec 6,5 godziny czekania:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:w miedzy czasie bylam na miescie ale ile mozna chodzic:-(dopiero co wrocilam ale mam calkiem dobre wiesci:-)moja szyjka trzyma ekstra:-)nawet sie wydluzyla o 2 mm wiec sukces:tak:tymbardziej ze ja molo co leze:tak:dzidzia napewno jest synkiem:tak:potwierdzone w 100% wiec u mnie niespodzianki nie bedzie:-)wazy juz 2350 g wiec duuuzy chlopak:tak:z usg jest dwa tygodnie do przodu czyli termin znowu sie przesunal:tak:teraz wyszedl na 23 grudnia:-)o styczniu mam zapomniec:-)lekarz przewiduje ze bedzie na swiecie okolo 37 tygodnia.Moje cisnienie jak zwykle skoczylo u niego ale to normalne:tak:miala 160/90 ale dawka nadal ta sama,jak bedzie sie zwiekszac to mam dzwonic.
Pozatym wszystko w normie,lozysko II stopnia,wody plodowe w normie,przeplyw przez pepowine super,serduszko pieknie bije czyli czego trzeba wiecej:-)waga od ostatniej wizyty +1kg czyli super;-)no i dzidzia jest w polozeniu głowkowym wiec porod naturalny jak narazie;-)

super super ze wszystko ok :-)

Witam wieczorkiem :happy:

Ja jestem taaaaaaaaaaaaaaaka wsciekla dzis :crazy: Wrocilam niedawno z pracy i czekala na mnie niemila niespodzianka - list na ktory czekalam juz jakies czas. Osly jedne w jakims biurze uznali ze nie kwalifikuje sie do tego zeby dostawac tak naprawde przyslugujace mi pieniadze :eek:

Tak nienawidze niekompetencji!!! A tu wszedzie jej pelno. Wiem ze te pieniadze mi przysluguja a ze moja sytuacja jest troche mniej standardowa (jestem zatrudniona w placowce dyplomatycznej) to wiedzialam ze tak bedzie. A mialam nadzieje ze trafimy na kogos kompetentnego :-(

O widze ze tez mieszkalas w UK :happy: Kiedy wrociliscie? Jak dlugo tu mieszkaliscie? Jak bylo po powrocie? Jak ogolne wrazenia z pobytu? Nie chcieliscie tu zostac? Przepraszam ze tak zasypalam Cie pytaniami ale jestem bardzo zainteresowana losami wracajacych emigrantow bo tez myslimy o powrocie :happy:

Martuska a jak Twoje SMP? Pewnie u Ciebie nie bylo problemow

Z Anglii wrocilam niecaly rok temu bylam tam ponad rok uzbieralam troche kaski splacilam kredyt studencki i stwierdzilam ze czas sie zbierac do domku zreszta moj T nie znosil tam byc i z gory byl plan ze wrocimy szybko. Podobalo mi sie w sumie nie bylo zle najbardziej mi pasowaly wyprzedaze i to ze moge sobie na wszystko pozwolic a i jeszcze kaske odlozyc. Po powrocie szukalismy mieszkanka i przeprowadzka byla a potem szukanie pracy ale ze zaszlam w ciaze to sobie odpuscilam bo nie chcialam zaczynac pracy nie mowiac szefowi ze jestem w ciazy no i sobie siedze w domku. NIe zaluje nic a nic ze wrocilismy do Polski tam mi zycie jakos uciekalo to nie bylo to ale super przygoda i doswiadczenia!

ale bez takiego pospiechu !! natalka jeszcze na fenku jest wiec ja obstawiam ze spokojnie 40 tygodnia dotrzyma :)

sprobuje wrzucic na chomika ... wstawie link w temacie linkowym jak tylko pokonam nadrabianie !!!

wiem ze jest na fenku ale juz chyba niedlugo hehe no gdybym mogla byc wrozka i cos przyspieszyc to jeszcze by bylo ok .... a moje gadanie i tak nic nie wskóra:-) hehe niestety :cool:

Kurde ale cała reszta ma co wizyte szczególowe badanie...a my..kurde zeby sie prosic o badanie to jest szok. I to jeszcze prywatnie...

kazdy lekarz ma inny styl prowadzenia pacjetek ... jedni kaza wyniki robic na kazda wizyte, inny na kazdej wizycie bada ginekologicznie a jeszcze inny na kazdej robi usg ... ja np wyniki robilam doslownie 3 razy !! i nie mialam przeszlo polowy tych badan ktore wy robicie ale moj lekarz mnie uspokaja ze on juz wiele ciaz prowadzil i wie jak to robic !!! wiec po raz tysieczny powiem FAJCIE LEKARZOM ALBO ICH ZMIENCIE!!!

reklama
piękne wieści dzisiaj :tak:
daffodill, mój też się już wstawił główką ale kurcze niech poczeka jeszcze te 1,5-2 tyg :szok: ale nie przeczę, że się go doczekać nie mogę!!!
kopciuszku, ale pięknie waży Patryk :tak: duży i zdrowy facet z niego będzie :-p

witamy nową mamusię :tak:

a mnie naszło na prażony ser!!! i tylko mi frytek brakuje... ale frytki zrobię jutro :tak:

Do góry