reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Grudzień 2009

reklama
Mea dawaj szybko bo mi bateria pada a nie chce mi się po ładowarkę iść
ciulowo się zaczynam czuć:-(

co to znaczy ciulowo ?? cos sie dzieje ??

Niedawno wróciłam z zakupów (wiem, wiem .... nie powinnam sie nigdzie ze skurczami wybierać, ale już jutro mogę być w szpitalowie więc .....)

Torba do szpitala moja na chwile obecną wygląda tak:
-podkłady na łóżko SENI 5 szt.
- wkładki laktacyjne Baby Ono
- Ręczniki papierowe Velvet 2 szt.
- Huggies Newborn
- zestaw do lewatywy ENEMA :-D
- papier toaletowy
- mydełko naturalne w płynie BIAŁY JELEŃ
- Majtki jednorazowe 2 paczki
- szampon, odżywka, żel pod prysznic
- Tantum rosa
- żel do higieny intymnej z wyciągiem z kory dębu SORAYA
-chusteczki odświeżające TAMI
- żel antybakteryjny LABO
- chusteczki higieniczne
- podpaski Bella nocne MAXI BLUE
- gaziki jałowe nasączone alkoholem
-linomag
-Purelan ( na brodawki)
- Bepanthen (na gojenie)
- maszynki do golenia
- pasta do zebów, szczoteczka, szczota do włosów :)
- maść na hemoroidy PROCTO-HEMOLAN
- czopki glicerynowe
- antyperspirant antybakteryjny (ZIAJA)
- Pomadka NIVEA
- 1 koszula

Zostało mi kupić 2 koszule, majtki bawełniane i chyba wsio :/

ekwipunek super !!

wszystko mnie boli i mam biegunkę-to znaczy ciulowo
a teraz maluję paznokcie tak na wszelki W
chociaż mój mąż zabronił mi dzisiaj rodzić bo on chce się wyspać

Pamiętajcie by poobcinać paznokcie przed porodem, u mnie w szpitalu połozna nie da dziecka jak się ma długie pazurki nie mówiąc już pomalowane :)

Zostało mi zapakować szlafrok, kapcie, klapki pod prysznic, 3 ręczniki ciemne bo się ponoć szybko brudzą, biustonosze laktacyjne których jeszcze nie mam a piersi cięzkie więc już i rozmiar mi się zmienił bo te co kupiłam ostatnio to już uciskają, ze 3 pieluchy tetrowe, no i te koszule.

Dla małego tylko ubranka na wyjście bo wszystko daje szpital

Powiem Wam, że jak lukam na ta torbę to panikuje niemiłosiernie ale z drugiej strony jakoś nie mogę się napatrzeć na to wszystko, troche jak taka ABSTRAKCJA. Wydaje mi się, że to dla kogoś innego jest a nie dla mnie :)

Jak kupowałam z moim M zestaw do lewatywy to smiał sie w aptace, że prosi o 2 zestawy by najpierw zrobić na mnie próbę czy zadziała :D, juz ja dziękuję za takie próby. Ale powiem Wam szczerze, że ktos jednak musi zrobić ta lewatywę samemu nie idzie tego dokonać zwłaszcza na pół siedząco!

reklama
Do góry