reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Grudzień 2009

Lista od połoznej:
- dokumenty (karta ciąży, legitymacja ubezpieczeniowa, dowód osobisty, wyniki badań)
- wkładki laktacyjne
- szlafrok + 2 koszule nocne rozpinane z przodu
- jednorazowe majtki - 2 opakowania
- tantum rosa kilka saszetek
- staniki z odinanymi miseczkami - 2
- kapcie/klapki pod prysznic
- przybory toaletowe, sztućce, kubek
- 2x1,5l wody niegazowanej i jedna mała woda z "dzióbkiem"

Dla maluszka osobna lista - ubranka, pieluszki kilka sztuk, chusteczki nawilżane. Nie trzeba podobno żadnych kosmetyków dla dziecka, bo dostaje się jakieś pudełko z próbkami i to podobno wystarcza na pobyt w szpitalu.

Nadal nie wiem ile tych ubranek wziąć...:eek:

WIELKIE DZIĘKI! Z nieba mi zleciałaś :-)
Większość rzeczy mam, a nawet więcej niz trzeba...kosmetyki i tak swoje kupiłam...zapakowałam do osobnej torby, jakby jednak zabrakło w szpitalu czegoś;-)

reklama
Oj, warto choćby z tego powodu ruszyć się z domu.
Strasznie mi brakuje znajomych, odkąd jestem na zwolnieniu, a w pracy mam fajnych ludzi...

Dobrze, że takie BB jest :)

a gdzie pracujesz ?? moze w geofizyce w toruniu ??

ja wczoraj bylam w krakowie i spotkalam sie z ludzmi z krakusa ... ale tych naszych mordek ze studiow troche mi brakuje :) z tym ze nieliczni ostali sie w krakowie ...

ja nie biore koszuli nocnej do szpitala bo nie nawidze w jakis workach sie plątać. biore pizame 2 czesciowa... i stanikow do karmienia tez nie kupuje....

no to sie zdziwisz bo w dole nie pozwola ci chodzic !!! bo co chwile ponoc sprawdzaja krocze !!

ja nie biore koszuli nocnej do szpitala bo nie nawidze w jakis workach sie plątać. biore pizame 2 czesciowa... i stanikow do karmienia tez nie kupuje....

oj ja też chciałam 2częściową piżamę, zakupiłam taką śliczną błękitną i co? i powiedzieli mi w szpitalu, że po porodzie tylko koszule i to jak najkrótsze, ewentualnie podwinięte, leżenie bez majtek... więc musiałam zakupić koszule.
a do porodu wzięłam starą wyblakłą od mamy, coby nie było szkoda.

oj ja też chciałam 2częściową piżamę, zakupiłam taką śliczną błękitną i co? i powiedzieli mi w szpitalu, że po porodzie tylko koszule i to jak najkrótsze, ewentualnie podwinięte, leżenie bez majtek... więc musiałam zakupić koszule.
a do porodu wzięłam starą wyblakłą od mamy, coby nie było szkoda.

u nas do porodu i zaraz po daja szpitalna ... po 2h pozwalaja sie przebrac we wlasne i przenosza na sale :)

a gdzie pracujesz ?? moze w geofizyce w toruniu ??

ja wczoraj bylam w krakowie i spotkalam sie z ludzmi z krakusa ... ale tych naszych mordek ze studiow troche mi brakuje :) z tym ze nieliczni ostali sie w krakowie ...

no to sie zdziwisz bo w dole nie pozwola ci chodzic !!! bo co chwile ponoc sprawdzaja krocze !!

u kuzynki i bratowej nie bylo zle... sprawdzali tylko na obchodzie i nic im nie powiedzieli... zreszta ja majtki tez bede miala te jednorazowe.. na pewno z pipa gołą nie bede latac... ja sie wole rozbierac 5tys razy niz czuc sie jak debil.

reklama
Do góry