reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Grudzień 2009

reklama
myslę że jesli nie byłaby bezpieczna do pojazdu to firma chicco (bo taką mam) nie wyprodukowałaby a dodatkowo są do niej pasy,że jakoś inaczej zapinasz..no nic nie będę dalej się wymadrzac bo to mój mąz się tym zajmuje.

no niestety nie jest bezpieczna !! nawet pokusilam sie z rana o tel do szfagra /jest komendantem policji/ i zapytalam jak to z tymi przepisami jest i powiedzial ze dziecko nie moze byc przewozone bokiem do kierunku jazdy !! albo tylem /do 13kg/ albo przodem /od 9 kg/ i ze polskie przepisy nie zezwalaja na uzywanie tych gondolek !! natomiast z tego co pamietam ze slynnych juz crashtestow renault na ktorych kiedys bylam to dziecko zapiete w takiej gondoli, przy uderzeniu czolowo z predkoscia 50km/h, konczylo ze zlamanym kregoslupem w czesci szyjnej i piersiowej !!! ja bym w zyciu na moim dziecku tego nie przetestowala !! a wszystko przez to ze sila uderzenia nie jest rownolegla do sily dzialania pasow przytrzymujących dziecko w gondoli !!
dla porownania w tym samym tescie dziecko ulozone tylem do kier jazdy w foteliku wyszlo bez najmniejszego uszczerbku !!

kasiek u nas tez wymagaja fotelika do wypisu dziecka ze szpitala !!

I ja kiedyś taki interes życia zrobiłam:-D:-D:-D oczywiście też suknie slubną sprzedałam, w sklepie cymbeline zapłaciłam za nia z dodtakami prawie 4 tys, tzn nie ja tylko mamusia, no a później wisiała w szafie i wisiała, trafiła sie chętna na kupno i zprzedałam wszytsko za 400 zł:-D:-D

mi sie z suknia udalo ... zaplacilam za nia 1200 /szycie na miare/ z dodatkami plus 110 kamizelka meza ... calosc wystawilam miesiac po slubie na allegro o poszlo w licytacji za 850zl :)

juz po 9 a ten jeszcze nie poszedl stad...
o czym chlopy moga gadac tyle przy kawie..
o baby to bym wiedziala o czym...:-)

ja takich kolezkow nie rozumiem !! dobrze ze przegnalas ich na dol :)

mataka dzieki wielkie:)

a ja w nocy nie wzielam fenka...:-)i wiecie co juz wiem czemu nie wstawalam w nocy siku..
chyba on mnie tak rozluznial..
bo dzis musialam wstawac...

no niestety nie jest bezpieczna !! nawet pokusilam sie z rana o tel do szfagra /jest komendantem policji/ i zapytalam jak to z tymi przepisami jest i powiedzial ze dziecko nie moze byc przewozone bokiem do kierunku jazdy !! albo tylem /do 13kg/ albo przodem /od 9 kg/ i ze polskie przepisy nie zezwalaja na uzywanie tych gondolek !! natomiast z tego co pamietam ze slynnych juz crashtestow renault na ktorych kiedys bylam to dziecko zapiete w takiej gondoli, przy uderzeniu czolowo z predkoscia 50km/h, konczylo ze zlamanym kregoslupem w czesci szyjnej i piersiowej !!! ja bym w zyciu na moim dziecku tego nie przetestowala !! a wszystko przez to ze sila uderzenia nie jest rownolegla do sily dzialania pasow przytrzymujących dziecko w gondoli !!
dla porownania w tym samym tescie dziecko ulozone tylem do kier jazdy w foteliku wyszlo bez najmniejszego uszczerbku !!

Racja:tak: a jak ktos sie nie chce przekonać to proponuje poszukac filmików na necie z crash testów i zobaczyć na własne oczy jak to wyglada.

reklama
Do góry