luuuzna
Mama Alanka
Słoneczka ja na chwile znikam... musze isc do mojej wspanialomyslnej mamy... niedlugo wracam wiec za wiele nie skrobcie.
Chciałabyś:-)
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Słoneczka ja na chwile znikam... musze isc do mojej wspanialomyslnej mamy... niedlugo wracam wiec za wiele nie skrobcie.
myslę że jesli nie byłaby bezpieczna do pojazdu to firma chicco (bo taką mam) nie wyprodukowałaby a dodatkowo są do niej pasy,że jakoś inaczej zapinasz..no nic nie będę dalej się wymadrzac bo to mój mąz się tym zajmuje.
I ja kiedyś taki interes życia zrobiłamoczywiście też suknie slubną sprzedałam, w sklepie cymbeline zapłaciłam za nia z dodtakami prawie 4 tys, tzn nie ja tylko mamusia, no a później wisiała w szafie i wisiała, trafiła sie chętna na kupno i zprzedałam wszytsko za 400 zł
![]()
juz po 9 a ten jeszcze nie poszedl stad...
o czym chlopy moga gadac tyle przy kawie..
o baby to bym wiedziala o czym...:-)
Dziewczyny oszalałam!
Słucham kolędNie wiem co mnie napadło dziś...
no niestety nie jest bezpieczna !! nawet pokusilam sie z rana o tel do szfagra /jest komendantem policji/ i zapytalam jak to z tymi przepisami jest i powiedzial ze dziecko nie moze byc przewozone bokiem do kierunku jazdy !! albo tylem /do 13kg/ albo przodem /od 9 kg/ i ze polskie przepisy nie zezwalaja na uzywanie tych gondolek !! natomiast z tego co pamietam ze slynnych juz crashtestow renault na ktorych kiedys bylam to dziecko zapiete w takiej gondoli, przy uderzeniu czolowo z predkoscia 50km/h, konczylo ze zlamanym kregoslupem w czesci szyjnej i piersiowej !!! ja bym w zyciu na moim dziecku tego nie przetestowala !! a wszystko przez to ze sila uderzenia nie jest rownolegla do sily dzialania pasow przytrzymujących dziecko w gondoli !!
dla porownania w tym samym tescie dziecko ulozone tylem do kier jazdy w foteliku wyszlo bez najmniejszego uszczerbku !!
Hahhahaa za przeproszeniem- w ciązy to kobietom odwala![]()
a pozniej mozna jeszcze zrzucic na nieprzespane noce;-)Ja to w ciąży nie muszę być, ale zawsze warto się czymś usprawiedliwić
Chociaż przez 9 miesięcy można być nienormalnym i nic Ci nie powiedzą, gorzej później![]()
dobre wyjaśnienie :-)a pozniej mozna jeszcze zrzucic na nieprzespane noce;-)
albo na odor z pieluszek![]()
a pozniej mozna jeszcze zrzucic na nieprzespane noce;-)
albo na odor z pieluszek![]()
Wszystko do czasu, potem będą na nas kablować jak Rozalka Tuni :-) :-) :-)Tak czy siak nasze pociechy mają przerabane - wszystko na nie zgonimy, a one nc nie moga powiedzieć na ten temat![]()