reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Grudzień 2009

o to paulus chyba tez jakos podobnie no ja mam tez wade wzroku niestety i wiem mniej wiecej jaka to lipa ale ja mam -3 na jedno i -2,5 wiec do CC to chyba nie sa wskazania ...

/>

Raczej nie. W głównej mierze wszystko zależy od tego, czy się odwarstwia siatkówka. Okulistka mi mówiła, że gdybym miała samą wadę, mogłabym się pokusić o poród SN.

reklama
Witajcie!
Ja znowu wpadam z pytaniem do was :-).
Czy męczy was też swędzenie skóry? Naczytałam się o cholestazie ciążowej i przestraszyłam się nie na żarty. W dodatku koleżanka to miała. U niej na szczęście zakończyło się tylko przedwczesnym porodem, mały urodził się zdrowy i sam oddychał, ale z tego co piszą w necie, to różnie bywa.

I teraz nie wiem, czy te moje swędzenie to coś groźnego. W sumie mam to już od jakiegoś czasu (3 tygodni?). Nie jest to może aż tak bardzo uciążliwe, jak piszą, ale jednak jest. Swędzą mnie dłonie i nogi oraz tułów.
No chyba jednak pójdę jutro zrobić testy wątrobowe, żeby się uspokoić- ALAT, ASPAT i bilirubinę. W zeszłym tygodniu robiłam badania krwi, ale akurat nie te współczynniki i gin ocenił, ze są ok. Ale chyba je zrobię, niżbym miała sobie w brodę pluć, jak myślicie?

ja w 1szej chwili tez sie o to balam... poszlam nawet lekarzowi powiedziec bo sie moge zadrapac i tak jest do dzis.. z tym ze mnie swedzi brzuch rece i nogi... mi za to lekarz pwoiedzial ze przy cholestazie swedzi cale cialo doslownie wszystko... a innej dziewczynie tu na forum powiedzial ze jak swedza nogi i rece to moze to byc oznaka cholestazy... takze moze lepiej to sprawdzic a najlpeij skonsultuj sie ze swoim ginem... mi powiedzial ze to od mojej opuchlizny bo jest bardzo duza i bardzo mocno skóra sie naciagnela.

Okulistka proponowała mi laser i mam zamiar się wybrać, tylko że po zabiegu nie można dźwigać. Przy małym dziecku wiadomo jak to wygląda.

warto sie z tym wstrzymac gdzies do 2 lat po porodzie /i mniej wiecej tyle samo przed nastepnym!!/ tak przynajmniej kolezance radzili ... miala wade -21 na obu oczach !! teraz ma -5 !!!

mnie też głowa boli i to dość mocno ze lekki ruch sprawia duzy ból i mega pulsowanie.. ale ogarnelam mieszkanie i troche mi lepiej... tylko teraz znow nogi dostaly w tylek... bo buzuja i napuchly!!!

mnie napiernicza potworniscie ...

aaaaa ja sie pakuje i jade do rodzicow bo przeciez mnie tu trafi kur....ca....

cos sie znowu podzialo ?? czy tylko chcesz odpoczac ??

Mea dziękuję:-)Ty jesteś jak błyskawica, dokładnie-pośladki:-)

staram sie jak tylko moge :)

Witajcie!
Ja znowu wpadam z pytaniem do was :-).
Czy męczy was też swędzenie skóry? Naczytałam się o cholestazie ciążowej i przestraszyłam się nie na żarty. W dodatku koleżanka to miała. U niej na szczęście zakończyło się tylko przedwczesnym porodem, mały urodził się zdrowy i sam oddychał, ale z tego co piszą w necie, to różnie bywa.

I teraz nie wiem, czy te moje swędzenie to coś groźnego. W sumie mam to już od jakiegoś czasu (3 tygodni?). Nie jest to może aż tak bardzo uciążliwe, jak piszą, ale jednak jest. Swędzą mnie dłonie i nogi oraz tułów.
No chyba jednak pójdę jutro zrobić testy wątrobowe, żeby się uspokoić- ALAT, ASPAT i bilirubinę. W zeszłym tygodniu robiłam badania krwi, ale akurat nie te współczynniki i gin ocenił, ze są ok. Ale chyba je zrobię, niżbym miała sobie w brodę pluć, jak myślicie?

mysle ze badania dobrze jest zrobic ... jesli to falszywy alarm to sie uspokoisz !! a jak cos sie dzieje to bedzie podstawa do leczenia !!

Hej dziewczyny ... Jestem wykończona po nocy. Mam okropne rozwolnienie i na wymioty mi się zbiera, nie mogę nawet patrzeć na jedzenie ... kurczę boję się, żeby to nie była grypa żołądkowa ... Jakies 10 km ode mnie wykryto przypadek AH1N1 ... masakra ;( kurczę mam teraz szkołe i nie wiem czy jechać, aż strach tyle tych wirusów wokół ... Macie jakieś sprawdzone sposoby na moje dolegliwości ??? To troszke za wczesnie zeby się organizm przygotowywał do porodu, a czuję się fatalnie ;(

Niewiele można wziąść. Spróbuj kupić sobie probiotyk, może pomoże, a przynajmniej uzupełni florę bakteryjną w jelitach i zrób sobie dietę bez tłuszczu. Może z homeopatii coś polecą w aptece? Moja babcia na biegunkę stosowała łyżkę mąki ziemniaczanej rozpuszczonej w szklance wody. Nie testowałam tego na sobie.

warto sie z tym wstrzymac gdzies do 2 lat po porodzie /i mniej wiecej tyle samo przed nastepnym!!/ tak przynajmniej kolezance radzili ... miala wade -21 na obu oczach !! teraz ma -5 !!!

To może ja też w końcu zacznę normalnie funkcjonować, bo póki co, jakby mi ktoś ukradł okulary, to zabiłabym się na pierwszym lepszym drzewie, hehehe. MEXI, zrób sobie te badania, będziesz spokojniejsza. ;-)

Hej dziewczyny ... Jestem wykończona po nocy. Mam okropne rozwolnienie i na wymioty mi się zbiera, nie mogę nawet patrzeć na jedzenie ... kurczę boję się, żeby to nie była grypa żołądkowa ... Jakies 10 km ode mnie wykryto przypadek AH1N1 ... masakra ;( kurczę mam teraz szkołe i nie wiem czy jechać, aż strach tyle tych wirusów wokół ... Macie jakieś sprawdzone sposoby na moje dolegliwości ??? To troszke za wczesnie zeby się organizm przygotowywał do porodu, a czuję się fatalnie ;(

Jedyny sposob by zahamowac biegunke i wymioty to smecta i Lacidofil w kapsułkach. Jedyne bezpieczne leki w ciazy.. ja je bralam w 1 trymestrze i 2 na dosc dokuczliwe objawy ciazy.. caly czas wymiotowalam i mialam biegunke i nie powiem ale pomagalo mi.

reklama
Do góry