biedne my:-( Ty przynajmniej już bliżej końca jest a mnie czeka jeszcze 3tygodnie lezenia:-(Łączę się z tobą w dolegliwościach u mnie jest dokładnie to samo....
reklama
mea_osi
Mea, Agatka, Gabi i Mati
Nie straszę hehTylko widziałam, że jedna laska w ciągu 28 godzin od wystąpienia skurczy miała 6cm rozwarcia... Męczyła się z tymi bólami jak cholera
moja siostra rodzila 26h ... przyrzekala wtedy ze nigdy wiecej ... nastepne dziecko miala poltora roku pozniej
Mea zostaniesz moim ginem???
ja sie boje ze znowu pojde do spzitala!
lepiej isc do szpitala i cos na to zaradza niz czekac az sie cos stanie !!!!! kurna nie wiem czy doczytalas ze z powodu nadcisnienia Asce robili cesarke !!! to znaczy mniej wiecej tyle ze NADCISNIENIE JEST CHOLERNIE NIEBEZPIECZNE ZAROWNO DLA MAMY JAK I DLA DZIECKA !!!!!! w tej chwili dzwon i powiedz jakie masz cisnienie !!!
To fakt bo mi na dobra sprawe zostało 3tyg ale do terminu porodu....biedne my:-( Ty przynajmniej już bliżej końca jest a mnie czeka jeszcze 3tygodnie lezenia:-(
E
elizabeth_mp
Gość
Kurcze a tam jest napisane by się samemu nie golić. No to mam pytanie do mojej ginki kolejne:-)
Odpowiedzi na to pytanie udzieliła na Mamopedii położna mgr Magdalena Witkiewicz:
Nie ma konieczności depilowania czy golenia spojenia łonowego w domu na okoliczność zbliżającego się porodu, chyba że ktoś robi to zawsze ze względów estetycznych. Golenie spojenia łonowego w porodzie jest wykonywane tylko wtedy, kiedy istnieje konieczność wykonania cięcia cesarskiego i wtedy może zrobić to położna."
Dziewczyny, pamiętajcie, że możecie zadawać pytania naszym Ekspertom
ja bedac w szpitalu nie jedna taka akcje widziałam...money money w takich przypadkach zawsze rozwiazuje problem a jak nie to mecz sie babo..takie zycie.. Jak lezalam z dziewczynami zaraz przed porodem to temat stawek wkółko sie przewijał-co i za ile i u którego lekarza...Moja ciotka tak samo miała, nie wierzę że lekarze nie mogli jej pomóc, ale nie dala money, money....i się biedna męczyła...
Ostatnia edycja:
helcia81
Fanka BB :)
lepiej isc do szpitala i cos na to zaradza niz czekac az sie cos stanie !!!!! kurna nie wiem czy doczytalas ze z powodu nadcisnienia Asce robili cesarke !!! to znaczy mniej wiecej tyle ze NADCISNIENIE JEST CHOLERNIE NIEBEZPIECZNE ZAROWNO DLA MAMY JAK I DLA DZIECKA !!!!!! w tej chwili dzwon i powiedz jakie masz cisnienie !!!
MEA ma racje, nie czekaj!!! Poza rzucawką może dochodzić do przedwczesnego odklejania się łożyska, a to już jest niebezpieczne dla maluszka.
D
daffodill
Gość
moja siostra rodzila 26h ... przyrzekala wtedy ze nigdy wiecej ... nastepne dziecko miala poltora roku pozniej
Kurczę dzownie do gabinetu bo na komórkę nie odbiera.. i odebrała jakaś baba i powiedziała ze lekarz nie może podejsc bo jest przy bardzo cięzkim porodzie... musze czekac i polowac...
jestem za! ale to naprawdę nieznyt rozsądne ze strony tego lekarza nie dać nicna obniżenie,tym bardziej, że jak widac ma dziewczyna ku temu dość duże skłonności. daffi, szpitala się nie bój!
Mea, mówisz, że concordy nie wygodne.
reklama
dokładnie ! nadciśnienie jest BARDZO NIEBEZPIECZNE !lepiej isc do szpitala i cos na to zaradza niz czekac az sie cos stanie !!!!! kurna nie wiem czy doczytalas ze z powodu nadcisnienia Asce robili cesarke !!! to znaczy mniej wiecej tyle ze NADCISNIENIE JEST CHOLERNIE NIEBEZPIECZNE ZAROWNO DLA MAMY JAK I DLA DZIECKA !!!!!! w tej chwili dzwon i powiedz jakie masz cisnienie !!!