reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Grudzień 2009

jestem za! ale to naprawdę nieznyt rozsądne ze strony tego lekarza nie dać nicna obniżenie,tym bardziej, że jak widac ma dziewczyna ku temu dość duże skłonności. daffi, szpitala się nie bój!

Mea, mówisz, że concordy nie wygodne.

najgorsze jest to ze jak bylam w spzitalu to ordynator o wszystkim decydowal.. zreszta na obchod przychodzil ich ogrom.. mogl ktorys cos powiedziec a zaden sie nie odezwal wszyscy milczeli.

reklama
Mea, mówisz, że concordy nie wygodne.

my sie na poczatku napalilismy na concordy :) ale jak pojechalismy je zobaczyc do sklepu to sie nam odwidzialo !! i pan w sklepie tez powiedzial ze ludzie je zwracaja bo sie dzieciom zle w nich siedzi !! najbardziej polecal Maxi-cosi /te wieksze modele z odpinanym oparciem/ i chyba jeszcze jakis ale to moj maz pamieta !!

najgorsze jest to ze jak bylam w spzitalu to ordynator o wszystkim decydowal.. zreszta na obchod przychodzil ich ogrom.. mogl ktorys cos powiedziec a zaden sie nie odezwal wszyscy milczeli.

dafi ty nie czekaj na doktorka tylko jedz na IP i powiedz ze masz takie wysokie cisnienie!! masz juz tak zaawansowana ciaze ze spokojnie cie przyjma i porobia badania ... i albo cie zostawia i obniza cisnienie albo wezma na stol !!

dafi ty nie czekaj na doktorka tylko jedz na IP i powiedz ze masz takie wysokie cisnienie!! masz juz tak zaawansowana ciaze ze spokojnie cie przyjma i porobia badania ... i albo cie zostawia i obniza cisnienie albo wezma na stol !!

Spokojnie... zadzwonilam do jeszcze innego lekarza i powiedzialam ze moj jest przy porodzie... to kazal mi kupic staveran i mam zazyc go jak najszybciej i po pol godz od zazycia zmierzyc cisneinie. jesli sie nie obnizy to wtedy mam przyjechac do szpitala bo pelni dzis tez tam dyzur. a wiec dzownie do meza by pedzil do apteki.

qrcze probuje sie zmierzyc pzed poszukiwaniem stanika i jakies dziwolagi mi wychodza
mialam C75 przed ciaza a teraz mi wychodzi B95...
czytalam, ze to trzeba sie mierzyc przylegajaco pod biustem a troche z luzem w biuscie
obmyslam dalej :eek:

DADOFIL popieram Mee:tak:nie lekcewarzy sie takiego cisnienia:no:ja ci przypomne ze wlasnie dlaetego mialam wywolywany porod z corka w 36 tygodniu:tak:nie moglam czekac nawet dnia dluzej:no:jest to niebezpieczne zarówno dla matki jak i dziecka!Ja sie naprawde dziwie ze ty lezalas w szpitalu na cisnienie i nic ci nie przepisali:szok:bozesz przeciez to jest niebezpieczne.
A czy ten lek jest bez recepty?Bo z tego co wiem to kazdy lek na nadcisnienie jest tylko na recepte?
To i ja się witam rankiem:-) TeZ dziś za bardzo nie pospałam bo mała już o 7 się obudziła! Ale za to w swoim nowym łóżeczku:-):-) Już drugą noc sama spała i jestem z niej bardzo dumna;-)

Biedna...trzymamy kciuki....a z tą pępowiną to jest wskazanie do CC?

No to pieknie ze mala juz spi na swoim i ze nie bylo wiekszych protestow;-)GRATULUJE!

co dzis planujecie na obiad ?? bo ja rozmrozilam schab i cos musze wykombinowac !!

Ja bede robic placki ziemniaczane:-)

Witajcie!
Ja znowu wpadam z pytaniem do was :-).
Czy męczy was też swędzenie skóry? Naczytałam się o cholestazie ciążowej i przestraszyłam się nie na żarty. W dodatku koleżanka to miała. U niej na szczęście zakończyło się tylko przedwczesnym porodem, mały urodził się zdrowy i sam oddychał, ale z tego co piszą w necie, to różnie bywa.

I teraz nie wiem, czy te moje swędzenie to coś groźnego. W sumie mam to już od jakiegoś czasu (3 tygodni?). Nie jest to może aż tak bardzo uciążliwe, jak piszą, ale jednak jest. Swędzą mnie dłonie i nogi oraz tułów.
No chyba jednak pójdę jutro zrobić testy wątrobowe, żeby się uspokoić- ALAT, ASPAT i bilirubinę. W zeszłym tygodniu robiłam badania krwi, ale akurat nie te współczynniki i gin ocenił, ze są ok. Ale chyba je zrobię, niżbym miała sobie w brodę pluć, jak myślicie?

Lepiej zrob badanie:tak:bedziesz spokojniejsza.

Moje ziemniaczki gotuja sie 40 - 45 minut:-) nie narzekam i kupuje od jednego dostawcy takze mam sprawdzone.. zreszta ja z zawodu jestem ROLNIKIEM hehe takze staram sie wybierac to co najlepsze.... jadlyscie te ziemniaki co maja czerwoną skórkę???

Ja jadlam ale jak dla mnie sa za bardzo suche.

Hej kochane wróciłam.:-D Parę słow wyjaśnienia z mojej strony się należy. Parę dni temu dostałam skurczy promieniujących na kręgosłup:szok:, nie były regularne ale bolesne więc zdecydowaliśmy się pojechać do szpitala i co?? W drodze mi przeszło a został tylko ból podbrzusza. Po badaniu okazało się, że szyjka zamknięta a na ktg skurczy nie ma.... :eek::no:Miałam nadzieję na powrót do domu ale niestety wzieli mnie na obserwacje. Dostałam kroplówe zbadali krew i mocz, co chwilę tętno Alusia no i kilka razy robione było ktg. Wczoraj łaskawie zrobili mi USG i okazało się, że wsio ok:happy::happy::happy: więc chyc do domciu ale wczoraj już do Was nie pisałam bo wykończona byłam tym szpitalem... Ale już jestem:-)

Fajnie ze jesteś:-)

Dzien dobry Kobitki !
Ja juz ledwo co zyje od tego fenka i innych prochow ,pół nocy było mi niedobrze, zgaga w dodatku meczy i wszytsko w gardle stoi- jednym slowem masakra:wściekła/y: Mam juz tak strasznie dosyc, jestem wykonczona ta ciąża:-(

Juz niedlugo;-)

reklama
Spokojnie... zadzwonilam do jeszcze innego lekarza i powiedzialam ze moj jest przy porodzie... to kazal mi kupic staveran i mam zazyc go jak najszybciej i po pol godz od zazycia zmierzyc cisneinie. jesli sie nie obnizy to wtedy mam przyjechac do szpitala bo pelni dzis tez tam dyzur. a wiec dzownie do meza by pedzil do apteki.

a czy takie leki nie sa aby na recepte ?? dziwne postepowanie lekarzy ...

Do góry