reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Grudzień 2009

reklama
babcia narazie nei dala sie tu sciagnac ale tesciowa nie rezygnuje i robi wszystko zeby ja przywiezc tu na "jakies kilka miesiecy" :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

a ktory kolorek fyna ??

Kolorek 186- szczerze powiedziawszy to mnie gama kolorystyczna tych wózków nie powala ale wszystkie inne plusy przeważyły;-)
Oszalała ta Twoja teściówka. A ona nie może się tam wynieść na te kilka miesięcy?

Dogonilam was:-)dzis poprasowalam to co bylo suche i moge stwierdzic ze jestem za polowa:tak:

Ja wybieram Nivea ale jakos nie moge nic kupic do kapieli:no:na wiekszosci pisze ze mozna stosowac dopiero po miesiacu:tak:a wy dziewczyny co zakupilyscie z Nivei?
Ja jak nie znajde czegos do kapieli to kupie chyba z Zjai:tak:
Ja się chyba w ogóle na ziaję zdecyduję- opinie ma naprawdę fajne a cena też przystępna

Kolorek 186- szczerze powiedziawszy to mnie gama kolorystyczna tych wózków nie powala ale wszystkie inne plusy przeważyły;-)
Oszalała ta Twoja teściówka. A ona nie może się tam wynieść na te kilka miesięcy?

mi by to najbardziej odpowiadalo ... ale ona sie tam meczy, tam nie ma normalnej lazienki, babcia ma w domu graciarnie, tylko 2 programy w TV /tu tesciowa oglada 100 seriali na 80 rożnych kanalach !!/ poza tym jak jest tam to babcia decyduje o wszystkim a ona ma g do gadania !! a to jej nie pasi !!

a co do kolorystyki jedo to u mnie to byl jeden z wiekszych mankamentow ale w koncu zdecydowalismy sie na Friline 117

Ja się chyba w ogóle na ziaję zdecyduję- opinie ma naprawdę fajne a cena też przystępna

Z zjajki widzialam ze jest od pierwszego dnia zycia i chyba jak cos to sie na to skusze:tak:;-)

kopciuszku ja zamierzam uzywac zwyklego mydla wiec plyn do kapieli poczeka przynajmniej na jakis czas !!

Mi mydelko nie podpasowalo:no:pozatym zostaje potem na wanience:-(moim zdaniem lepiej pieni sie plyn do kapieli lub zel i takiego czegos szukam:tak:

GBS-dokładnie!Paciorkowiec beta hemolizujący z grupy B (streptococcus agalactiae (paciorkowiec bezmleczności)
Bardzo ciekawy artykuł:
Artykuły - Zapobieganie zakażeniom perinatalnym paciorkowcami grupy B Aktualne (2002) wytyczne Centers for Disease Control and Prevention War Thunder to najnowszy zręcznościowy symulator lotniczy. Gra jest w pełni darmowa i umożliwia rywalizację z tysiącami innych graczy. War Thunder stawia przede wszystkim na realizm. Do dyspozycji gracza oddano setki modeli samolotów z dopracowanymi kokpitami i możliwością dobierania uzbrojenia. Dodatkowo bierzesz udział w prawdziwych, a nie fikcyjnych zadaniach.
Jesteś fanem World of Tanks? W takim razie będziesz uwielbiał World of Warplanes! Nigdy nie grałeś w legendarne już „tanki”? Nic straconego, dzięki World of Warplanes od razu pokochasz obie najsłynniejsze produkcje studia Wargaming! To zręcznościowy symulator MMO, w którym przyjdzie Ci rywalizować z innymi graczami, zasiadając za sterami jednego z kilkudziesięciu samolotów złotej ery awiacji

A tak sie cieszyłam, a tu jednak nie jest 100% ochrona przed zakażeniem GBS..ale zawsze to lepiej niz przy SN..i kolejne wskazanie do CC poza pośladkami i zaplanowaniem cięcia..

"
Planowe cięcie cesarskie
GBS mogą przeniknąć przez nieuszkodzone błony płodowe, a planowe cięcie cesarskie (CC) nie zapobiega przeniesieniu zakażenia od matki do płodu. Mimo iż istnieje ryzyko transmisji zakażenia w czasie CC wykonywanego przed rozpoczęciem się porodu i przy zachowanej ciągłości błon płodowych, jest ono bardzo małe. Dlatego też ryzyko związane z profilaktycznym stosowaniem antybiotyków może przewyższać oczekiwane korzyści. Nie ma zatem wskazań do chemioprofilaktyki w takich przypadkach. U kobiet, u których planuje się CC, należy natomiast wykonać badanie przesiewowe w 35.-37. tygodniu ciąży, może bowiem dojść do rozpoczęcia się porodu lub pęknięcia błon płodowych przed operacją, a wówczas chemioprofilatyka jest wskazana. W rzadkich przypadkach, kiedy ciężarna kobieta lub jej lekarz chcą zastosować profilaktycznie antybiotyki przed planowym CC, należy to zrobić w chwili rozpoczęcia operacji."

Ostatnia edycja:
mi by to najbardziej odpowiadalo ... ale ona sie tam meczy, tam nie ma normalnej lazienki, babcia ma w domu graciarnie, tylko 2 programy w TV /tu tesciowa oglada 100 seriali na 80 rożnych kanalach !!/ poza tym jak jest tam to babcia decyduje o wszystkim a ona ma g do gadania !! a to jej nie pasi !!

a co do kolorystyki jedo to u mnie to byl jeden z wiekszych mankamentow ale w koncu zdecydowalismy sie na Friline 117

Kolory moglyby byc bardziej, hm... konkretne. Noa le wozeczek ogolnie super. U nas wyszedl chyba niecale 1200zł wiec nie najgorzej tez cenowo.
Hehe, dobrz ze mam fajna tesciowa i ze mieszka daleko;)

reklama
Do góry