reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Grudzień 2009

haha ponoc po 2-3 tygodniach dopiero maluszek odreagowuje trudy porodu i pokazuje na co go stac :) ciekawa jestem tyllko jak ci sie uda rozwiazac sprawe z karmieniem !! bo w nocy chyba nie odciagasz mleka co ??
Odciagam co 3 godziny czy noc czy nie noc :) choc dzisiaj maly nie wstawal czesto wiec odciagnelam tylko 2 razy ahhaha ...ale srednio co 3 godziny odciagam mleczko co by laktacja sie nie popsula :)

reklama
eliza dobrze, że się uspokoiło.
Asia gdzieś czytałam, że takiego noworodka przerażają własne kończyny, są dla niego czymś obcym. I z tego co piszesz to by się potwierdzało. Mój kuzyn niby wtedy żartował, ale koleżance trochę przykro się zrobiło (po pierwszej cesarce został jej nadmiar skóry na brzuchu).
A ja Wam zazdroszczę tych ktg. Mi pewnie pierwszy raz zrobią jak pójdę rodzić.
Ja też nie miałam ktg. Ale przypuszczam, że jak nie ma potrzeby to nie robią i tyle. Na porodówce na pewno zrobią.

Ja swoje drugie ktg wspominał i miło i nie. Miło bo mogłam się nasłychać serduszka a nie bo to było w szpitalu i położna sobie poszła a w tym urządzeniu co pięć min włączał się syng dzwiękowy takie z dziesięć razy piiip i myślałam, że Z małym coś nie tak:(

walcz walcz bo kurcze szkoda by bylo zeby miec pokarm a ciagle z laktatorem walczyc !!! moze sie nauczy jak go troche przeglodzisz co ?? zamiast butli niech probuje cyca !! /sie rozleniwil maluszek!!/
No wlasnie chyba tak zrobie ....chyba go przeglodze troche choc jakos tak zal mi go i ze ja wyrodna matka bede ....ale tak se ja dzisiaj to wlasnie sproboj zrobic ...jak wstanie to nie na butle tylko na cycka ! Gorzej jak nie zassie i sie wydrze a ja na gwalt bede musiala sciagac hahahahaha

z tym ile trwa KTG to zalezy od tego w jakim celu jest robione ... bo jak sie cos dzieje to tak jak elizka pisze moze byc podlaczone non stop !! a jak to ma byc tylko dla sprawdzenia co i jak to krocej ... zalezy tez od czasu pani poloznej :)

ja dzis bylam w przychodni przyszpitalnej i byla tam przelozona poloznych z oddzialu - przemila kobitka !! nas tam bylo 4 ... wszystkie pacjetki rozalskiego :) pozakladala nam kartoteki :) popisala skierowania i potem jak robila KTG to zaczelysmy ja podpytywac o rozne rzeczy !! pytalysmy o odwiedziny i porod rodzinny :) no i popytalam ja jak to z tymi skurczami ... kiedy trzeba przyjechac i wogole !! dala nam numer telefonu na oddzial i powiedziala ze w razie watpliwosci czy to juz to i czy jechac to mozemy tam dzwonic i zawsze polozna nam na nasze pytania odpowie :) mowila ze mozemy spokojnie przyjechac jak by sie cos dzialo !! nawet jesli to jeszcze nie porod to zrobia nam ktg i zbadaja dzidzie ... i kazala sie nie przejmowac wogole marudzeniem osob na oddziale :) powiedziala ze polozne tez moga byc zmeczone i jak beda fuczec troche to trzeba im daowac i i tak domagac sie badan :) jedna dziewczyna byla juz w 39 tygodniu to ja wyslala na oddzial zeby ja lekarz zbadal "bo skoro juz tu jest to czemu nie" :) powiedziala co zabrac na oddzial a czego nie :) super sprawa !!

No wlasnie chyba tak zrobie ....chyba go przeglodze troche choc jakos tak zal mi go i ze ja wyrodna matka bede ....ale tak se ja dzisiaj to wlasnie sproboj zrobic ...jak wstanie to nie na butle tylko na cycka ! Gorzej jak nie zassie i sie wydrze a ja na gwalt bede musiala sciagac hahahahaha

Nio a wiadomo, że dzeicko wybiera co wygodniejsze;-) a z butli lepeiej leci i nie trzeba tyle wysiłku żeby sie najeść;-)

Georgina wiem, że pewnie bez potrzeby nie robią, ale w sumie dzisiaj kończę 39tydzień i fajnie byłoby wiedzieć czy jest u mnie jakaś akcja skurczowa. pewnie nie, bo mam te Braxtony, ale bezbolesne.
Pauluś ja też bym pewnie zawału dostała, gdyby tak się sygnał alarmowy włączał.

reklama

miej cos przygotowane ale najpierw go pomecz !!

Do góry