reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Grudzień 2009

reklama
Ja zrobiłam pracę na zajęcia i idę zająć się kanarkami i opluskać się:) Może też praniem się zajmę choć na szczęście nie jest tego dużo.

do skonczonego 36tc.,ale widze,ze coraz gorzej sobie radzi...bez czopkow scopolanu i nospy w zastrzykach sam nie dałby rady:no:

a odstawisz i bedzie jak z cherie :)

Ale ktg nie robia tylko jak jest jakies zagrozenie ,KTG to badanie tetna dziecka co jest bardzo wazne w koncowce ciazy i to rutynowe badanie ciezarnych w celu wykrycia skurczow nieodczuwalnych przez ciezarna...choc widocznie co lekarz to inne zasady.

to zalezy juz od lekarza ...

MEA to skoro się już tylu rezcy dowiedziałas to sie może pochwalisz? :-D
bom ciekawa co tam trzeba jak to wyglada i w ogóle :)

jak bedzie chwila spokoju to ci wszystko napisze :)

maarta wiem, wiem. Mi to już naprawdę bliżej niż dalej. Mam nadzieję, że wyrobię się w tym tygodniu. Bo chyba robię się tym coraz bardziej rozdrażniona.
Dziewczynki a chyba nasza Daffi dzisiaj się nie pokazywała, może u niej coś ruszyło?
a no sie nie pokazała.. :-D
może chociaż ona bo na Natalke sie nei doczekamy :-D

joanna a myślisz, że sensownie byłoby podejść na IP i dopytać o to ktg, skoro u mnie to już 39tydzień?
Jeżeli jest wszystko ok to nie ma potrzeby robienia ktg., ktg głównie robi się jak są skurcze- coby zbadać czy to są rzeczywiście skurcze regularne i jaką mają moc i czy dziecko ma prawidłowe tętno, jeśli oczywiście coś się dzieje- tętno bada też aparat do badania tętna ( bez ktg) i aparat usg.

jak bedzie chwila spokoju to ci wszystko napisze :)
oki to najwyzej na gadulcu mi napisz.. bo dzisiaj stąd chyba zniknę na całe popoludnie..
mamy pare spraw do załatwienia.. a że mnie ciekawi co tam Ci nagadala ta połozna.. to musialabym szukac postu .. a szukanie pewnie zajęło by mi kolejne pół dnia :-D
bo nadrabiac lubie dopiero rano jak se sama siedze i sie mi nudzi.. :-D

Dziewczynki a chyba nasza Daffi dzisiaj się nie pokazywała, może u niej coś ruszyło?

ehehe, no ja jej na dzisiaj przepowiedziałam poród :laugh2:

a co do tego wyciszenia się i uspokojenia to tak Marta, masz rację - ja przestałam się denerwować w tamtym tygodniu, nawet zaczęłam się ruszać i namówiłam męża na seks (po 8 miesiącach) i co? jak wcześniej Danielkowi się spieszyło tak teraz sobie siedzi i mi wierci dziurę w pęcherzu, bo kuje jak cholera!

monia no masz rację, to moje gadanie wynika ze zniecierpliwienia. Poczekam do 1 grudnia i wtedy się zgłoszę do szpitala. Ale może do tego czasu się rozpakuję, mocno na to liczę.
Cherie jeśli Daffi dzisiaj urodzi, to zgłaszam się do Ciebie o przepowiedzenie terminu:)

reklama
Do góry