W
wika_20
Gość
To musisz wstawic tez mam kamizeleczke z tygryskiem![]()
Brązową ? hehe ;-)
kurze starte gary pomyte ... hmmm to teraz podlogi ;-)
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
To musisz wstawic tez mam kamizeleczke z tygryskiem![]()
mi gin mówił że niby na plecach nie powinno się spać-bo wtedy dziecko uciska jakąś żyłę główną która mu dostarcza krew.. ja zresztą na plecach nie umiem spać, najczęściej na lewym boku jakoś mi tak wygodnie.
ja pierdykam.. u mnie za free-dzisiaj nawet odebrałam certyfikat o ukończeniu szkoły rodzeniai położna mi powiedziała że jak bede chciała poród rodzinny to żeby to pokazać na porodówce i moge z mężem rodzić. Kurde, przecież mąż dużo pomaga wtedy, przypomina o oddychaniu, masuje, wyciera itp..więc jakby nie było-troche odciąża położne - wieć jakim prawem ma za to płacić
![]()
Taka jakby pomaranczowa to chyba mamy innaBrązową ? hehe ;-)
kurze starte gary pomyte ... hmmm to teraz podlogi ;-)
ja mysle ze matylda sama walnie odwolanie ... patrzcie kto tu rzadzi no ...
U mnie poród rodzinny za free. No i poród w wodzie też jest za darmo jeśli ktoś ma życzenie. Ja tak bym chciała rodzić i pytałam o to położna- jeśli nie będzie komplikacji to mogę jak najbardziej. a rodzić zamierzam w Olsztynie więc nie jakieś wielkie miasto. I w zwykłym miejskim szpitalu a nie w wojewódzkim. Wiele szpitali oferuje teraz poród w wodzieO! I jeszcze do tego ten pecherz! Mam takie wrazenie, ze maly szybko sie urodzi, bo juz wpija sie w dol, normalnie czuje ze wychodzi.
Gdyby tak mozna bylo w wodzie rodzic w PL... fajnie by bylo. Ale niestety, takie cos to najwyzej w domu, na co oczywiscie nie mialabym odwagi...
Wiecie ile biora za porod rodzinny w moim szpitalu? Zaledwie ... 300 zl. Kto da wiecej?
Dziewczyny czy was też bolą biodra od spania na boku? Bo mnie strasznie. Na plecach niestety nie umiem, bo mam wrażenie, że brzuch mi twardnieje, a w dodatku wszystkie ruchy wtedy odczuwam 10 razy mocniej. Poza tym zawsze mnie wtedy chwytają skurcze w łydce. No
ale te biodra to też są masakryczne. Dziś jedno to miałam wręcz czerwoneod spania na nim.
Zapomnij o spaniuja sie szybko wysypiałam bo antos całe noce od 7 m-ca przesypiał, no ale jak jest dziecko w domu to nie wyśpisz sie jak kiedyś. Człowiek robi sie bardziej czujny, kazdy szmer potrafi obudzić, nawet i do tej pory czasami sama z siebie wstaje w nocy i ide do Antka do pokoju sprawdzić czy wszystko ok.... taka to juz matczyna troska;-)
Wiecie ile biora za porod rodzinny w moim szpitalu? Zaledwie ... 300 zl. Kto da wiecej?
W Warszawie w szpitalu na ul.Żelaznej poród rodzinny kosztuje 1000złAle ponoć na ul.Karowej jest za darmo..