reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Opieka nad bobasem - o kolkach, pieluchach, ubiorach, cycuchach i innych :-)

My też używamy różnych pieluch , najlepiej pasują mi żółte pampersy 2 ale też lubie bella happy mamy 1 i narazie są ok oraz dada 1 są też do przyjęcia , dada ma dość duże pieluchy ,choć dla mnie troche twarde, z chusteczek to głównie pampers sensitive i dada. ( ps w tesco 6 paczek chusteczek pampersa jest za 27 zł, więc wychodzi bardzo tanio za paczke)

reklama
Ja jeszcze wrócę na moment do tematu ciemieniuszki. Przetestowałam oliwkę i emolium (też miałam próbkę jeszcze) i powiem Wam, że oliwka się nie umywa do emolium. Po jednej kąpieli w emolium zeszła połowa, a po oliwce praktycznie nic.
Co do pieluszek, to huggiesy mi nigdy nie pasowały. Te 9 lat temu Mała od razu dostała uczulenia na nie, a teraz jakoś też niekoniecznie mi się podobały (też miałam te 50% tańsze ;-)). Jedziemy na pampersach. I powiem Wam, że 2 są znacznie lepsze niż 3. Dlatego, że przy 2 ten sorbent, który jest w pieluszkach chyba jest inny niż w 3. W 2 moje chłopaki miały komfort, a w 3 jak im się mocniej siknie, to zżelowane siuśki są wszędzie. Chyba muszę poszukać innych, bo mnie to denerwuje, chociaż im nie przeszkadza.
Z kolei chusteczki kupuję takie jakie są w promocji. Ostatnio w realu dorwałam 6-pak sensitivów pampersa za 28 zł, a wcześniej tych niebieskich (już nie pamiętam jak się nazywają) 4-pak też za jakieś grosze. Pamiętam, że wychodziła paczka poniżej 4 zł/72 sztuki.

gemelo no właśnie ja byłam w szoku, że tak ładnie zadziałało, bo jak na razie nie znalazłam nic równie skutecznego na ciemieniuszkę jak emolium a odkryłam to przypadkiem. U nas oliwka wogóle nie pomaga.

Twoje chłopaki mają już ponad 6kg? Na zdjęciach wyglądają na takie maluszki jeszcze.
My spokojnie się w dwójki jak na razie mieścimy, ale Ignaś według mnie troszkę ponad 5kg ma.

My chusteczki używaliśmy pampers sensitive, ale mąż w pracy dostał 4 paki chusteczek pampers w zielonym opakowaniu, więc zużywam. Jeszcze mi 2 paczki zostały.

Ostatnia edycja:
Nie wiem jak teraz ale 4 listopada Max ważył 5100, a Alex 4200. Tyle, że u Maxia brzuszek spory no i wtedy mierzyli po 55 cm. Więc dość krótcy jak na taką wagę. No może Alex był akurat. Zresztą troszkę dłużej go na 2 przetrzymałam niż Maxa. Ale ponieważ 2 się skończyły, to stwierdziłam, że dwóch różnych paczek nie będę kupować.
Aha ostatnio w realu była promocja - za 2 jumbopacki pampersa - 84,95zł. Co daje za 3-0,517 zł, a w tesco za 2megapacki - 99,99zł, co daje 0,54 zł. Ostatnio przeliczam wszystkie ceny na sztuki ;-)

najlepsze chusteczki to nowość jaką widziałam w tesco FRIA czy jakoś tak:tak: przetestowałam i są rewelacyjne- grube i idealnie nawilżone a do tego delikatniutkie

pampersy to na 1wszym miejscu pampers białe, potem zwykłe pampersy...

w tesco są za 25 zł:shocked2:są takie GAGA pampersy... było rozerwane opakowanie i powiem Wam że rewelacyjnie wyglądają... nie wiem jak z chłonnością ale zamierzam spróbować bo wizualnie poziom pampersów...

rossman odpada (bezkształtne), huggisy tragedia (sztywne i papierowe:confused2:)...

moja młoda ma koło 5 kg a już weszłyśmy na trójki bo strasznie wrzynały się jej dwójeczki :p

Ja to już nie wiem na jakiej podstawie dobierać rozmiar pampersów moja Zośka to ma na bank ponad 5 kg (jak wychodziła za szpitala to miała 4140 a to było ponad 3 tyg temu więc teraz na bank m więcej) a wchodzi w 2 i wydaje mi się że są jej za luźne... ale jak zakładam 1 to ma mega odciśnięte gumki....

U nas zdecydowanie na pierwszym miejscu pampersy:tak:żółte 2,białych nie testowałam ale zamierzam.Potem bella.Huggisow nie uzywałam bo sa u mnie drogie.Natomiast Dada używałam przy Jasiu ale jak był większy i były ok.Emilce kupiłam mini 3-6 po przyjsciu ze szpitala i strasznie sa twarde,mała miała po nich odparzenie na nózkach:-:)szok:.Husteczek nie uzywamy ,ale póki jeszcze mogłam to najlepsze były Hippa(miałam probke),grube,miesiste,jakby z bawełny,potem happy.Najgorsze Bambino-te z misiem ,okropnie poharatały dupke małej.No ale u nas teraz nr1 to woda i jest ok:tak:

Jesli chodzi o kolke to Bobotic zdziałał cuda:tak::-)Debridatu nie podaje bo okrutnie nim pluła,wiec to nie miało sensu.A i jeszcze mała praktycznie juz wcale nie ulewa!

Jesli chodzi o kolke to Bobotic zdziałał cuda:tak::-)Debridatu nie podaje bo okrutnie nim pluła,wiec to nie miało sensu.A i jeszcze mała praktycznie juz wcale nie ulewa!

Klusia a niunia przestała ulewać widocznie po tym jak zaczęłaś stosować ten Bobotic?
Moja Ania ulewa tragicznie ostatnio, praktycznie po każdym karmieniu jest do przebrania, a nawet i częściej :-(

reklama
Amelka, po debridacie może się zmniejszyć ulewanie. U nas jest odrobinę mniejsze. Teraz przebieram Olinka co drugie/trzecie karmienie. Ulewamy nadal koszmarnie, no ale my mamy potwierdziny refluks. Do końca 3 miesiąca ma być ponoć tak. A potem jeśli się nie skończy, to czeka nas chirurg :-(

Do góry