My też używamy różnych pieluch , najlepiej pasują mi żółte pampersy 2 ale też lubie bella happy mamy 1 i narazie są ok oraz dada 1 są też do przyjęcia , dada ma dość duże pieluchy ,choć dla mnie troche twarde, z chusteczek to głównie pampers sensitive i dada. ( ps w tesco 6 paczek chusteczek pampersa jest za 27 zł, więc wychodzi bardzo tanio za paczke)
reklama
Ja jeszcze wrócę na moment do tematu ciemieniuszki. Przetestowałam oliwkę i emolium (też miałam próbkę jeszcze) i powiem Wam, że oliwka się nie umywa do emolium. Po jednej kąpieli w emolium zeszła połowa, a po oliwce praktycznie nic.
Co do pieluszek, to huggiesy mi nigdy nie pasowały. Te 9 lat temu Mała od razu dostała uczulenia na nie, a teraz jakoś też niekoniecznie mi się podobały (też miałam te 50% tańsze ;-)). Jedziemy na pampersach. I powiem Wam, że 2 są znacznie lepsze niż 3. Dlatego, że przy 2 ten sorbent, który jest w pieluszkach chyba jest inny niż w 3. W 2 moje chłopaki miały komfort, a w 3 jak im się mocniej siknie, to zżelowane siuśki są wszędzie. Chyba muszę poszukać innych, bo mnie to denerwuje, chociaż im nie przeszkadza.
Z kolei chusteczki kupuję takie jakie są w promocji. Ostatnio w realu dorwałam 6-pak sensitivów pampersa za 28 zł, a wcześniej tych niebieskich (już nie pamiętam jak się nazywają) 4-pak też za jakieś grosze. Pamiętam, że wychodziła paczka poniżej 4 zł/72 sztuki.
Co do pieluszek, to huggiesy mi nigdy nie pasowały. Te 9 lat temu Mała od razu dostała uczulenia na nie, a teraz jakoś też niekoniecznie mi się podobały (też miałam te 50% tańsze ;-)). Jedziemy na pampersach. I powiem Wam, że 2 są znacznie lepsze niż 3. Dlatego, że przy 2 ten sorbent, który jest w pieluszkach chyba jest inny niż w 3. W 2 moje chłopaki miały komfort, a w 3 jak im się mocniej siknie, to zżelowane siuśki są wszędzie. Chyba muszę poszukać innych, bo mnie to denerwuje, chociaż im nie przeszkadza.
Z kolei chusteczki kupuję takie jakie są w promocji. Ostatnio w realu dorwałam 6-pak sensitivów pampersa za 28 zł, a wcześniej tych niebieskich (już nie pamiętam jak się nazywają) 4-pak też za jakieś grosze. Pamiętam, że wychodziła paczka poniżej 4 zł/72 sztuki.
J@god@
IV-V 2005, X 2009
gemelo no właśnie ja byłam w szoku, że tak ładnie zadziałało, bo jak na razie nie znalazłam nic równie skutecznego na ciemieniuszkę jak emolium a odkryłam to przypadkiem. U nas oliwka wogóle nie pomaga.
Twoje chłopaki mają już ponad 6kg? Na zdjęciach wyglądają na takie maluszki jeszcze.
My spokojnie się w dwójki jak na razie mieścimy, ale Ignaś według mnie troszkę ponad 5kg ma.
My chusteczki używaliśmy pampers sensitive, ale mąż w pracy dostał 4 paki chusteczek pampers w zielonym opakowaniu, więc zużywam. Jeszcze mi 2 paczki zostały.
Twoje chłopaki mają już ponad 6kg? Na zdjęciach wyglądają na takie maluszki jeszcze.
My spokojnie się w dwójki jak na razie mieścimy, ale Ignaś według mnie troszkę ponad 5kg ma.
My chusteczki używaliśmy pampers sensitive, ale mąż w pracy dostał 4 paki chusteczek pampers w zielonym opakowaniu, więc zużywam. Jeszcze mi 2 paczki zostały.
Ostatnia edycja:
Nie wiem jak teraz ale 4 listopada Max ważył 5100, a Alex 4200. Tyle, że u Maxia brzuszek spory no i wtedy mierzyli po 55 cm. Więc dość krótcy jak na taką wagę. No może Alex był akurat. Zresztą troszkę dłużej go na 2 przetrzymałam niż Maxa. Ale ponieważ 2 się skończyły, to stwierdziłam, że dwóch różnych paczek nie będę kupować.
Aha ostatnio w realu była promocja - za 2 jumbopacki pampersa - 84,95zł. Co daje za 3-0,517 zł, a w tesco za 2megapacki - 99,99zł, co daje 0,54 zł. Ostatnio przeliczam wszystkie ceny na sztuki ;-)
Aha ostatnio w realu była promocja - za 2 jumbopacki pampersa - 84,95zł. Co daje za 3-0,517 zł, a w tesco za 2megapacki - 99,99zł, co daje 0,54 zł. Ostatnio przeliczam wszystkie ceny na sztuki ;-)
catedra
Fanka BB :)
najlepsze chusteczki to nowość jaką widziałam w tesco FRIA czy jakoś tak
przetestowałam i są rewelacyjne- grube i idealnie nawilżone a do tego delikatniutkie
pampersy to na 1wszym miejscu pampers białe, potem zwykłe pampersy...
w tesco są za 25 zł
są takie GAGA pampersy... było rozerwane opakowanie i powiem Wam że rewelacyjnie wyglądają... nie wiem jak z chłonnością ale zamierzam spróbować bo wizualnie poziom pampersów...
rossman odpada (bezkształtne), huggisy tragedia (sztywne i papierowe
)...
moja młoda ma koło 5 kg a już weszłyśmy na trójki bo strasznie wrzynały się jej dwójeczki

pampersy to na 1wszym miejscu pampers białe, potem zwykłe pampersy...
w tesco są za 25 zł

rossman odpada (bezkształtne), huggisy tragedia (sztywne i papierowe

moja młoda ma koło 5 kg a już weszłyśmy na trójki bo strasznie wrzynały się jej dwójeczki
Guziczek87
Pracująca mamuśka
Ja to już nie wiem na jakiej podstawie dobierać rozmiar pampersów moja Zośka to ma na bank ponad 5 kg (jak wychodziła za szpitala to miała 4140 a to było ponad 3 tyg temu więc teraz na bank m więcej) a wchodzi w 2 i wydaje mi się że są jej za luźne... ale jak zakładam 1 to ma mega odciśnięte gumki....
U nas zdecydowanie na pierwszym miejscu pampersy
żółte 2,białych nie testowałam ale zamierzam.Potem bella.Huggisow nie uzywałam bo sa u mnie drogie.Natomiast Dada używałam przy Jasiu ale jak był większy i były ok.Emilce kupiłam mini 3-6 po przyjsciu ze szpitala i strasznie sa twarde,mała miała po nich odparzenie na nózkach:-
szok:.Husteczek nie uzywamy ,ale póki jeszcze mogłam to najlepsze były Hippa(miałam probke),grube,miesiste,jakby z bawełny,potem happy.Najgorsze Bambino-te z misiem ,okropnie poharatały dupke małej.No ale u nas teraz nr1 to woda i jest ok
Jesli chodzi o kolke to Bobotic zdziałał cuda
:-)Debridatu nie podaje bo okrutnie nim pluła,wiec to nie miało sensu.A i jeszcze mała praktycznie juz wcale nie ulewa!

Jesli chodzi o kolke to Bobotic zdziałał cuda

monisia1979
Cześć dziewczyny!
Testowałam z biedronki pampersy firmy Dada i nie byłam nimi zachwycona, choć cena jest kusząca
O widzisz szkoda,że nie wiedziałam wcześniej,bo właśnie takie kupiłam,no nic,zużyję najwyżej i więcej nie kupię

Amelkowa
Jesli chodzi o kolke to Bobotic zdziałał cuda:-)Debridatu nie podaje bo okrutnie nim pluła,wiec to nie miało sensu.A i jeszcze mała praktycznie juz wcale nie ulewa!
Klusia a niunia przestała ulewać widocznie po tym jak zaczęłaś stosować ten Bobotic?
Moja Ania ulewa tragicznie ostatnio, praktycznie po każdym karmieniu jest do przebrania, a nawet i częściej :-(
reklama
Amelka, po debridacie może się zmniejszyć ulewanie. U nas jest odrobinę mniejsze. Teraz przebieram Olinka co drugie/trzecie karmienie. Ulewamy nadal koszmarnie, no ale my mamy potwierdziny refluks. Do końca 3 miesiąca ma być ponoć tak. A potem jeśli się nie skończy, to czeka nas chirurg :-(
Podziel się: