reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Grudzień 2009

Mi mowila ze mam brac regularnie ale biore ja dopiero tydzien i chyba zaprzestane wlasnie tylko jak mnie bedzie bolec hmm tzn.. mnie akurat dziwnie tak łapia te skurcze 3 razy dziennie hehe akurat i zapodaje pol tabsa sobie ale nie sa to bole nie do wytrzymania dlatego chyba odstawie te pol forte i jak bedzie bolec mocno to dopiero bede brala hmmm tak mysle....
hmmm, czyli skurcze regularne, no nie wiem to moze przez ta nospe zazywana regularnie to sie nie meczysz bardzo..

reklama
Wróciłam od ginki.
Rozwarcie na 2 cm i szyjka bardzo skrócona - wg niej max i za 10 dni urodzę:tak: Powiedziałam jej o wszystkim i potwierdziła wszystko - poród lada moment! Objawy wskazują na to, że organizm przygotowuje się do porodu!(m.in mój wilczy apetyt:-D)
Dzidzia niziutko bardzo bryka sobie; powiedziała też, że brzuszek mi lekko opadł (macica opadła) i że nie mam się martwić, że nie opadł bardziej, bo to nie jest regułą - może opaść przed porodem dopiero. Powiedziałam jej o śluzie - uznała go za czop raczej, ale pewności nie da. Kazała albo dużo wypoczywać albo łazić jakbym chciała przyspieszyć poród:laugh2:
Na jakiekolwiek badania już za późno - muszą mi wystarczyć te, co miałam robione w 33tc. Radziła przykleić sobie kartę ciąży do brzucha, żeby nie zapomnieć wziąć:laugh2:
Doradziła również co potrzebuję na porodówkę i na później.

super wiesci kochana.. czyli porod juz tuz tuz....
teraz czekam ja na wyrocznie moja jutro. ja mam nadzieje ze on mi pwoie ze to juz sie zaczelo i ze do konca tyg zapomne co to ciaza!

Wróciłam od ginki.
Rozwarcie na 2 cm i szyjka bardzo skrócona - wg niej max i za 10 dni urodzę:tak: Powiedziałam jej o wszystkim i potwierdziła wszystko - poród lada moment! Objawy wskazują na to, że organizm przygotowuje się do porodu!(m.in mój wilczy apetyt:-D)
Dzidzia niziutko bardzo bryka sobie; powiedziała też, że brzuszek mi lekko opadł (macica opadła) i że nie mam się martwić, że nie opadł bardziej, bo to nie jest regułą - może opaść przed porodem dopiero. Powiedziałam jej o śluzie - uznała go za czop raczej, ale pewności nie da. Kazała albo dużo wypoczywać albo łazić jakbym chciała przyspieszyć poród:laugh2:
Na jakiekolwiek badania już za późno - muszą mi wystarczyć te, co miałam robione w 33tc. Radziła przykleić sobie kartę ciąży do brzucha, żeby nie zapomnieć wziąć:laugh2:
no to fajne wiesci :)

fakt, nie przedawkuje sie, ale.. mój dżin mi ostatnio powiedział że nadmiar witamin odkłada się w tkance, i to będą najcięższe kg do zrzucenia :eek:
brałam rano i wieczorem Aspargin, żelazo, i raz dziennie Falvit. Teraz każdą biore raz dziennie, oprócz tego duuużo pomidorków i zieleniny :]

Ja w to akurat nie wierze:no:w pierwszej ciazy bralam bardzo duze dawki magnezu i nie tylko i przytylam tylko 14 kg ktorych przy wyjsciu ze szpitala juz nie bylo:no:
Teraz zazywam 2x Aspargin rano+poł tabletki Dopegytu,w poludnie 2x Filomag B6,wieczorem 2x Aspargin,Feminatal i pol tabl Dopegytu.No i jeszcze zelazo.

ja nospe biore jak czuje że mi brzuchol twardnieje, szczególnie wieczorem.
A ta żurawina to na poprawe krwi jest zalecana?
ja dzisiaj po południu skocze odebrać wyniki, rano miałam badania właśnie morfo, kwas moczowy i ogólnie mocz. Pewnie bedą złe..ostatnio miałam sporo leukocytów..białka..bakterii ehh... no i krew też słaba była. Zobaczymy co dzisiaj :confused2: jak po porównaniu z ostatnimi zobacze że gorzej, to zadzwonie do dżina-wizyte mi dał na 15 grudnia a termin moge mieć około wigilii - więc chyba bym nie zdazyła wyleczyć przed porodem..
zurawina u mnie to bardziej na bakterie...
na morfo to slyszalam ze kiwi i wcinam

ja nospe biore jak czuje że mi brzuchol twardnieje, szczególnie wieczorem.
A ta żurawina to na poprawe krwi jest zalecana?
ja dzisiaj po południu skocze odebrać wyniki, rano miałam badania właśnie morfo, kwas moczowy i ogólnie mocz. Pewnie bedą złe..ostatnio miałam sporo leukocytów..białka..bakterii ehh... no i krew też słaba była. Zobaczymy co dzisiaj :confused2: jak po porównaniu z ostatnimi zobacze że gorzej, to zadzwonie do dżina-wizyte mi dał na 15 grudnia a termin moge mieć około wigilii - więc chyba bym nie zdazyła wyleczyć przed porodem..

Nie na poprawe wynikow moczu jest zalecana ....

luuuuuzna super luuuzne wiesci :-D:-D:-D wiec juz niedlugo bedziesz tulac swoja dziecie kochane :-)

Ja w to akurat nie wierze:no:w pierwszej ciazy bralam bardzo duze dawki magnezu i nie tylko i przytylam tylko 14 kg ktorych przy wyjsciu ze szpitala juz nie bylo:no:
Teraz zazywam 2x Aspargin rano+poł tabletki Dopegytu,w poludnie 2x Filomag B6,wieczorem 2x Aspargin,Feminatal i pol tabl Dopegytu.No i jeszcze zelazo.
tez mi sie wydaje, ze nie mozna obwiniac za kilosy witamin i mineralow :)
a magnez to podobno taaaak szybko wybywa z organizmu ze sladu nie ma
dlatego takie dawki bierzemy

reklama
Wróciłam od ginki.

Czyli juz niedlugo:-)ciekawa jestem czy cie ktos z nienacka wyprzedzi:-D

Do góry