reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Grudzień 2009

A widzisz, to ja źle poinformowana jestem. Ja w wakacje chodziłam do Sztejtera na wizytę. Ale ogólnie trzeba przyznać że sejneński szpital pod względem pesonelu i podejścia do pacjenta jest super. No i zzo dają bez problemu- szwagierka dostała 2 razy żeby jak najmniej ją bolało:-)

Nio Sztejter fajny lekarz, z humorem;-)po wizycie człowiek z usmiechem na twarzy wychodzi;-)Kiedyś w Olecku przyjmował.

reklama

no to teraz musisz wybadac co i jak :) a ja w koncu musze wam napisac co sie od tej poloznej dowiedzialam!!

Ja też nie miałam badań w kierunku paciorka a HBS mogę zrobić wg uznania...

dziwne bo mi gin powiedzial ze HBS i GBS sa obowiazkowe do przyjecia !!

a Ja miałam robione takie badania:
- P\c. HIV
- VDRL
- P\c anty HCV
- Toxoplazmoza
- cukier, sód, potas
- mocz
- morfologia
- glukoza w osoczu
- cytologia

no ciekawe bo ja z tego mialam robione
-morfologie
-mocz
-cukier
-HBS
-GBS wymaz
-i jeszcze jakies cos krotko pisane - bede miala w pon wyniki to wam powiem co to :)
- no i grupa krwi !! bym zapomniala !!

polozna z karta sprawdzala i wypisala to czego brakowalo :)

- VDRL to badanie na obecność Kiły (u nas obowiazkowe sa takie badania)
- P\c anty HCV to jest na zołtaczke typu C
- Toxoplazmoza nie mam kota mam szynszyla ktory nie przenosi tej choroby ale dzieki temu badaniu okazalo sie ze juz przeszlam toxo
- cukier, sód, potas - mialam tylko dlatego ze wymiotowalam i musieli sprawdzic czy nie wyplukalam ich za duzo

Wlasnie wrocilam ze szpitala .
Wizyta jak zwykle mnie nie usatysfakcjonowala ale coz - taka tu rzeczywistosc.
Siuski sprawdzili papierkiem - dobre.
Cisnienie 140/80 - dobre
Serduszka posluchali doplerem - bilo ladnie
Wymacali brzuszek - dzidzia znacznie sie obnizyla, glowka w kanale
Nie bylo badania wewn bo tu nikt do srodka nie zaglada.
Wypytali jak sie czuje i do zobaczenia za dwa tygodnie czyli 9/12 a ja mam termin na 11/12 :).

I tyle...

Niestety wiem co mowisz:tak:moja bratowa ma to samo:tak:i pewnie ja urodze wczesniej od niej:tak:

Czytam teraz sobie gazete i pisze ze niedaleko mojej miejscowosci jest sporo zarazen na swinska grype:-(jest nawet jedna ciezarna ale ona juz urodzila:tak:na szczescie dzidzia jest zdrowa a ona wczoraj wrocila juz do domu.
Jejciu az strach wychodzic z domu:eek:no ale nie wolno panikowac.

Tajk sie tez zastanawiam co tam u Asi:tak:jak wyszly badania Fifiego,nie odzywa sie wiec chyba napisze do nie sms-a:tak:zobaczymy co sie dzieje.

- VDRL to badanie na obecność Kiły (u nas obowiazkowe sa takie badania)
- P\c anty HCV to jest na zołtaczke typu C
- Toxoplazmoza nie mam kota mam szynszyla ktory nie przenosi tej choroby ale dzieki temu badaniu okazalo sie ze juz przeszlam toxo
- cukier, sód, potas - mialam tylko dlatego ze wymiotowalam i musieli sprawdzic czy nie wyplukalam ich za duzo
tez te mialam,
zostal mi jeszcze mocz na kontrole bo mam slaby i dostalam te leki wiec zeby zobaczyc czy cos lepiej, ale w sumie to juz chyba finito na szczescie

reklama
Dziewczyny a któraś wie co z Wojtysiowa??? pisalam do niej ale nie odpisuje.. zaczynam sie martwic ze moze cos z tym spojeniem sie stalo!!!!

Do góry