reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Grudzień 2009

Ja natomiast mam dwie znajome, które rodziły mając chyba odpowiednio 36 i 38 lat i z tego co wiem ich ciąże przebiegały wyjątkowo spokojnie. Ale wydaje mi się że jest to raczej wyjątek potwierdzający regułę. Im więcej mamy lat tym nasze organizmy są niestety coraz słabsze i pewnie ciąże też coraz trudniej znoszą.
nawet w kalendarzu badan dochodza po 30stce te dodatkowe, np pobranie krwi babelka....brrrr chyba na choroby genetyczne wlasnie bo juz wieksze prawdopodobienstwo ...

reklama
no mi odeszly w 5 miesiacu i etraz nawrót?? ehh znow jesc nie moge i mam mdlosci ale nie poranne tylko calodobowe.. ciekawe za co ta kara!!!!

Podobno często dolegliwości z I okresu ciąży wracają pod koniec.. ja praktycznie nie miałam żadnych dolegliwości na początku, czasem po śniadaniu mi było niedobrze, i głowa często bolała. Później NIC kompletnie, a ostatnio po śniadaniu znowu zauważyłam że nie za ciekawie sie czuje, no i czasem głowa zaboli znowu-więc na mnie to się potwierdziło

Hej laski:) ja dziś byłam na pobraniu krwi do badań i co??? HBS u mnie 12 zł w szoku byłam. Teraz padam cały brzuch mnie boli jestem słaba i mam wrażenie, że się duszę:(

do 5 miesiaca wymiotowalam biegunki mialam brak apetytu doszedl bol spojenia.. od 6 miesiaca zaczela sie opuchlizna..i zamaist lepiej to ciagle cos do chodzi...

Oj naprawdę jesteś biedna :-( i kto to powiedział, że ciąża to stan błogosławiony? Może chociaż poród będziesz mieć łatwiejszy niż inne, w końcu jakaś równowaga w życiu musi być :-)

Hej laski:) ja dziś byłam na pobraniu krwi do badań i co??? HBS u mnie 12 zł w szoku byłam. Teraz padam cały brzuch mnie boli jestem słaba i mam wrażenie, że się duszę:(

a jak sie interpretuje wynik HBS ?? bo to jest cos z zoltaczka typu B ... ja jakis czas temu bylam na nia szczepiona ale to juz 10 lat minelo ...

mam wrażenie, że się duszę:(

to co ja wczoraj miałam!! leżałam i oglądałam tv wieczorem, reklama=wstaje na siku, i co ? nie mogłam oddychać! musiałam stać odgięta do tyłu, bo jak się pochylałam to mnie zatykało, tak jakbym żebrami wbijała się w coś, bolało bardzo przy oddychaniu, mogłam tak do połowy tylko oddychać.. położyłam się spowrotem i.. przeszło :eek: miała tak któraś z Was? jak sobie przypomne to mnie ciarki przechodzą, straszne to było :-(

nawet w kalendarzu badan dochodza po 30stce te dodatkowe, np pobranie krwi babelka....brrrr chyba na choroby genetyczne wlasnie bo juz wieksze prawdopodobienstwo ...

Ja do dziś pamiętam jak się stresowałam gdy lekarz miał badać przezierność karkową małej mimo iż nie mam aż tylu lat... nie wyobrażam sobie jeszcze dodatkowych badań genetycznych więc też mam nadzieję urodzić jeszcze jedno do 30.

reklama
Ja do dziś pamiętam jak się stresowałam gdy lekarz miał badać przezierność karkową małej mimo iż nie mam aż tylu lat... nie wyobrażam sobie jeszcze dodatkowych badań genetycznych więc też mam nadzieję urodzić jeszcze jedno do 30.
ja bym bardzo chciala, ale musialabym sie bardzo sprezyc :) a poza tym martwie sie troche jak poukladac prace/kasiorke

Do góry