reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

helo
moje panny spia juz od ponad pol godziny:-D
mala dzis w dzien nie spala wiec zasnela od razu jak znalazla sie w lozeczku:-D:-D:-D:-D:-D:-D:rofl2:

zabek wyplukalam dentospetem i poki co delikatnie tylko cmi ,le bez prochow zadnych.aby jutrzejszy dzien przezyc.

madeuska, za rok jak będziesz miała szczęście :-D:rofl2:

A to obiecana fotka mojego prezentu gwiazdkowego, już działa :-p Dzisiaj p[rzestudjuję instrukcję obsługi, a jutro pewnie coś upiekę :-p:rofl2:

p1130633.jpg

By lola_lu, shot with DMC-FX07 at 2009-11-25

chtenie bym sie wprosila:-p
nastepnym razme poprosze ciasto;)
a Ty masz nowe fronty w szafkach w kucni?

Bylysmy na spacerku A teraz szalu distaje bo Oliwka pokazuje rozki
Nie pozwolilam jej isc do bardku To wiecie w jaka histerie wpadla Ryczala z jakies pol godziny Wyginala sie nie chciala usiasc Nie chciala sluchac o innych rzeczach ktore ja jej pokazywalam Polozylam ja to ona zas do barku a jak zas jej nie pozwolilam to to samo To jest barek mamy i jasia pOWIEDZIALAM IM ZEBY WSZYSTKO Z NIEGO WYCIGNELI i ona bedzie chodzila do niego Nic tam nie bedzie to przestanie chodzic aMysle ze to dobry sposob Ale ja juz do glowy dostaje Bo bardziej meczy mnie to ze ona ryczy a ja musze byc nieugieta niz to jakby jej na wszystko pozwolila Ale wiem ze nie moge jej pozwolic bo juz chce mi na glowe wjesc Nam chce wejsc na glowe :-(

u mojej mamy bare tez jest nisko.i jak Paullina byla mala to mama zawartosc barka przeniosla wyzeja w barku znalzaly sie zabwaki Pauliny i takie rzeczy ktore mogla ruszac.no i jeszcze przegldala sie tam w lustrze.do tej pory tak jest bo teraz Weronik tam urzeduje,
czasami to najlepszy sposob.
przepros mame i smaa je przenies rzeczy z barku w inne miejsce.bo nie dosc zedziecko narobi szkod to sobie moze krzywde zrobic.
to tak jakby apteczke tak nisko trzymac.to samo

witam was moje dzieczynki, po jakże długiej i bolesnej rozłące :tak::tak::tak::tak:

moj dzis wyjechal wiec mam wiecej czasu
wybaczcie ale nie nadrobie niestety :no::no::no::no::no::no::no:

witamy spowrotem

reklama
Wkoncu udało mi sie dotrzec:tak::tak::tak:Jak rano wyszlam o 10;15 z domu tak wrocilam prze18:szok::tak::tak::tak:Potem musialam troszke ogarnac i przyszła kolezanka do mnie:-)Niedawno poszla i szybko kladlam mlodych:tak::tak::tak:Teraz juz leze w wyrku i jem kolacje hehe

Witam wieczorową porą
Dopiero teraz udało mi się do komputera usiaść:tak::tak:
Maja z przedszkola zachrypnięta wróciła więc jutro chyba zostawię ją w domu, wysmarowałam ją pulmex baby i zobaczymy jak się rano obudzi jaki będzie miała głosik:tak::tak::tak:

hej laski środowo:happy:
UWAGA!!!!!!!!!!!!!!
ANTEK SPAŁ DZIŚ JEDNYM CIĄGIEM OD 20.45 DO 7 RANO:happy::happy::happy::happy::happy::happy::happy:
A teraz lece nadrabiać zaległości:tak:

To oby teraz już zawsze tak spał:tak::tak::tak:

Wcoraj Ksawek miał kolegę do 19 prawie ,od 13 bawili sie pięknie ,grzeczni jak ta la la,dopiero jak Klaudia wróciła z siatki to obawiaam sie,ze będą zadymy ale było ok.Podsłuchałam wczoraj jak chłoapki myli ręce:
-Ksawier ty lubisz królewne śnieżkę???-pyta sie Michał
a Ksawek-nie lubię ,tylko mi Klaudia taki ręcznik dała więc muszę ,ale nie mów Michałowi (innemu koledze)i,to będzie nasza tajemnica:tak::tak::tak:
ot ,jakie dzieci maja problemy ,nigdy mi do głowy nie przyszło ,ze ręcznik w bajkowe postacie mozż ebyć dla 6latka problemem:-D

No faktycznie, nieraz to nawet nie zdajemy sobie sprawy z tego jakie to problemy mają dzieci:tak::tak::tak:

Malinka ,robota nie zająć:-D
Klaudia na basen chodzi oprócz tego szkolnego basenu ,jeszcze raz w tygodniu ,bo to też zależy d koleżanek czy mogą? Do koleżanki jakiejś też średnio raz w tygodniu wychodzi,choć teraz kiedy dni są takie krótkie żadziej,to nie jest tak ,ze pozwalamy jej na wszystko ,bno na mnóstwo jej nie pozwalamy,za przewinienia dostaje rózne kary od szlabanu na słodycze po zakaz wychodzenia z domu.Zdaję sobie sprawe ,ze granice ona musi mieć jasno określone i zasady na których funkcjonuje nasz dom,że ja takze jako dziecko "cierpiałam "bo mama nie pozwalała na rózne rzeczy.....wczoraj rozmawiałyśmy długo,dzis pewnie też będziemy,aha 2 razy w tygodniu Klaudia ma siatkówkę ,a raz w tygodniu plastyczne kólko na które bardzo chce chodzic ,więc czasu na "wyjścia "też brakuje.Mówie wam dziewczyny ,ze czuje siue taka w kropce,chciałabym żeby ona chodziła uśmiechięta ,zadowolona i szczęśliwa ,ale im więce sie staram tym mam wrażenia ona wiecej chce.............dobra wyżakliłam sie ,zobaczymy co będzie.........

Jak dla mnie dziecko powinno mieć zakazy i nakazy bo inaczej nic z niego nie wyrośnie, postępuj tak jak ci serce dyktuje i nie patrz na to czy ona się z tym zgadza czy nie bo tak jak któraś pisała dasz dziecku palec to o rękę poprosi

A to obiecana fotka mojego prezentu gwiazdkowego, już działa :-p Dzisiaj p[rzestudjuję instrukcję obsługi, a jutro pewnie coś upiekę :-p:rofl2:

p1130633.jpg

Ładniutka kucheneczka:tak::tak::tak:

Wkoncu udało mi sie dotrzec:tak::tak::tak:Jak rano wyszlam o 10;15 z domu tak wrocilam prze18:szok::tak::tak::tak:Potem musialam troszke ogarnac i przyszła kolezanka do mnie:-)Niedawno poszla i szybko kladlam mlodych:tak::tak::tak:Teraz juz leze w wyrku i jem kolacje hehe

a ta sie tylko wloczy i imprezuje;P

Witam wieczorową porą
Dopiero teraz udało mi się do komputera usiaść:tak::tak:
Maja z przedszkola zachrypnięta wróciła więc jutro chyba zostawię ją w domu, wysmarowałam ją pulmex baby i zobaczymy jak się rano obudzi jaki będzie miała głosik:tak::tak::tak:

To oby teraz już zawsze tak spał:tak::tak::tak:

No faktycznie, nieraz to nawet nie zdajemy sobie sprawy z tego jakie to problemy mają dzieci:tak::tak::tak:

Jak dla mnie dziecko powinno mieć zakazy i nakazy bo inaczej nic z niego nie wyrośnie, postępuj tak jak ci serce dyktuje i nie patrz na to czy ona się z tym zgadza czy nie bo tak jak któraś pisała dasz dziecku palec to o rękę poprosi

Ładniutka kucheneczka:tak::tak::tak:

na chrypke dobry jest tantum werde
oby nie miala zapalenia krtani jak moja

itam dopiero teraz bo rano zawiozłam Zuze do Chrzestnej potem z teściową na szczepieniu a później błąkałam się po mechanikach bo każdy "na jutro" a ja na teraz auto potzrebowałam:-) Udało się za trzecim razem i naprawa tylko 70zł:-)Potem bylismy na hipoterapii bo kobitka zadzwoniła żeby zamiast jutro to dziś bo do Egiptu wyjeżdża odpoczywac:sorry:

Witam się
O proszę my też jeżdzimy oplem astrą o tym samym szlachetnym roczniku tylko kombi,nasza babcia jeżdzi jak złoto wcale sie nie psuje ,a części nie sa jakieś strasznie drogie ,zobaczysz ,rozrusznik wymienią i będzie jak złoto:tak:

Anabuba zdrówka życzę Werce,a i tobie ,co ty masz kobieto z tymi zębami wspólczuje i trzymam kciuki żeby sadysta nie był sobą we czwartek:rofl2: i nie myśl sobie ,ze nie czytałam o leniwcu pospolitym ,że leniwiec ok,;-)ale zeby pospolity...???:szok:

NO Malina super ,cieszę sie ,że ksiąze rozrabiaka dał wam pospać ,ale co sie dziwisz ,rośnie,dojrzxewa i mężnieje w oczach:tak::-D
U nas nocka git ,żadne z dzieci nie płakało:-D:-D
My mamy silnik isuzu i czesci 2 razy tyle kosztuja albo oryginalne oplowskie musza byc:wściekła/y:Jak jade do mechanika albo do sklepu motoryzacyjnego po czesci to sie śmieją że :tej pani od astry nie obsługujemy";-)
Madziula dzieci ci całą noc przespały:szok::szok::szok::-D:-D:-D:-D:-D:rofl2::rofl2::rofl2:
a ty kochana co ja widzę na suwaczku 10 kg!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:szok::szok::szok::szok:
antek nauczył sie mówić nie:szok::szok::szok:antek nie ruszaj pilota-kręcenie przeczące głową i nee neee :-)antek nie ruszaj kubeczka-kręcenie glowa i nee nee:-D:-D

Zdolny Chłopak!

p1130633.jpg

Kuchenka zarąbista też bym chciała bo mój piekarnik juz odmówiła posłuszeństwa:no:

Ja jak wyszłam o 10 z domu to wróciłam o 19:shocked2:

ALe jutro siedze w domu i sprzatam ....bo w sobote pewnie goście beda bo A. ma imieniny:zawstydzona/y:

W pierwszej chwili pomyślałam - qfa stary mnie jazebie:szok::tak:.

Olkowi wypadł pierwszy ząbek,
prawa dolna jedynka:tak::cool2::cool2:.​

Jutro pisze do góry o Moda;-):tak:.​
Juz:szok::szok::szok:Moje mu Dominikowi nawet zaden sie nie rusza
No ale gratuluje i teraz zebowa wrozka musi dac prezencik;-):-)

hej laski środowo:happy:
UWAGA!!!!!!!!!!!!!!
ANTEK SPAŁ DZIŚ JEDNYM CIĄGIEM OD 20.45 DO 7 RANO:happy::happy::happy::happy::happy::happy::happy:
A teraz lece nadrabiać zaległości:tak:
Super,oby tak dalej:tak::tak::tak:
No to mamuska dzisiaj wyspana co?

Wcoraj Ksawek miał kolegę do 19 prawie ,od 13 bawili sie pięknie ,grzeczni jak ta la la,dopiero jak Klaudia wróciła z siatki to obawiaam sie,ze będą zadymy ale było ok.Podsłuchałam wczoraj jak chłoapki myli ręce:
-Ksawier ty lubisz królewne śnieżkę???-pyta sie Michał
a Ksawek-nie lubię ,tylko mi Klaudia taki ręcznik dała więc muszę ,ale nie mów Michałowi (innemu koledze)i,to będzie nasza tajemnica:tak::tak::tak:
ot ,jakie dzieci maja problemy ,nigdy mi do głowy nie przyszło ,ze ręcznik w bajkowe postacie mozż ebyć dla 6latka problemem:-D
:-D:-D:-DAle sie usmialam:-D:-D:-D
Weronika znalazla ostatnio sobie fajan zabawe.wynosi mi z lazinki wszytskie kremy w tubkach,maseczki itp.rzeczy.wyciaga z szafki i sie nimi bawi w rodzine itp.i zamaist krem mowi "tem":-)
pozniej je chowa do szafki i tak pare razy dziennie.tylko ja jak potem zelu do twarzy szukam to nieraz mam problem:-)
Przynajmniej sie nie nudzi:tak::tak::tak:Moje tez uwielbiaja takie zabawy:tak::tak::tak:

ale się potwierdza zasada że dzieciaczkom nie trzeba drogich zabawek bo i tak rzeczy codzienneg użytku są najlepszymi zabawkami:tak::tak::tak::tak:
Zgadzam sie w 100%:tak::tak::tak:

Czesc

wpadlam na chwilke bo juz jestesmy gotowe na zakupy
Bylysmy u lekarza Laura zlapala jakiegos wirusa dzis juz jest wszystko ok
Dostalysmy na wszelki wypadek czopki przeciw wymiotne i na goraczke
Teraz spadam zagladne popoludniu jak Laure poloze spac;-)
Sueper ze by to tylko niegrozny wirus i ze juz jest dobrze:tak::tak::tak:

p1130633.jpg

Fajniutka,fajniutka:tak::tak::tak:
witam was moje dzieczynki, po jakże długiej i bolesnej rozłące :tak::tak::tak::tak:

moj dzis wyjechal wiec mam wiecej czasu
wybaczcie ale nie nadrobie niestety :no::no::no::no::no::no::no:
Witaj:-)

ANABUBKA pomysle o tym barku Ale najgorsze to to ze oni nie bardzo maja dac te rzeczy gdzies indziej Ale pomysle i pogadam z mama o tym Dzieki za pomysl

Tylko tu jest kwestia ze ona jak cokolwiek sie jej zabroni to taka histerie urzadza :eek:

Mialam dzis juz 2 spotkania odnosnie mojej nowej pracy Zapowiada sie ok Oczywiscie to ile zarobie zalezy od tego jak sbie poradze W sobote moze bede miala szkolenie Musze sie czegos o tym dowiedziec aby wiedziec co klientom przez telefon powiedziec :tak:Ale jestem zwarta i gotowa do pracy Choc powiem wam ze jak tak z nimi gadalam to nie jest to taki pryszcz jaki myslalam :-paHA I ONI JUZ MI PROPONOWALI JEZDZENIE DO KLIENTOW ALE Z TYM TO SIE ZOBACZY JAK SOBIE PORADZE Z TELEFONOWANIEM ale fajnie bo jak cos to juz mam jakas prace na oku :tak:I moze w przyszlosci nie bedzie tak zle

Oli spi juz od 19,50 Niedawno plakala Ale herbatka i smok i dalej spi Zaraz ja przenosimy do drugiego pokoju I spac DOBRANOC MAMUSKI :tak:

reklama
ANABUBKA
No cos trzeba robic nie ???

Pisalam dzisiaj z PATRYSIA
A wiec u Nich wszystko ok.Koncza juz kafelkowanie,na sobote planuja malowanie,wanna juz stoi i oczywiscie jest juz przetestowana;-)
PATRYSIA czuje sie dobrze i strasznie za nami teskni.Kazala Was pozdrowic:tak:A i kupili sobie pieska,szczeniaczka husky:tak::tak::tak:

Do góry