reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Grudzień 2009

Mam pytanie do dziewczyn które mają osobny pokój dla swojego maluszka; czy będziecie spały w tymże pokoiku same z dzieciątkiem, czy razem z mężem ? bo jeśli maluszki budza się średnio co 2-3 godzinki to faceci będą do pracy chodzić totalnie niewyspani, ale spac osobno to też niezbyt miła perspektywa....

wiesz co moj potrafi spac niezaleznie od krzykow /chyba/ wiec moze nie bedzie tak zle :) poza tym nie mamy pokoiku dla dziecka wiec trzeba bedzie sobie w sypialni jakos radzic !

reklama
ja jednak nie mam znajomej 30stki ktora sie dobrze czuje w ciazy, znam tez kilka 35, 37 latek i one praktycznie caly czas w szpiatlu zeby utrzymac ciaze

Halo halo - ja nie narzekalam :).
Dopiero dwa tyg temu zaczela mnie watroba bolec to pomarudzilam ale do tej pory . ...
A 34 strzeli w maju. NIESTETY

Sama ciaze uwazam przeszlam super (bo juz prawie koniec). Zastanawiam sie tylko jak polog przejde. pewnie takie stare cialo nie regeneruje sie tak szybko . :) Oby te moje geny byly dobre

Ostatnia edycja:
Mam pytanie do dziewczyn które mają osobny pokój dla swojego maluszka; czy będziecie spały w tymże pokoiku same z dzieciątkiem, czy razem z mężem ? bo jeśli maluszki budza się średnio co 2-3 godzinki to faceci będą do pracy chodzić totalnie niewyspani, ale spac osobno to też niezbyt miła perspektywa....
My mamy sypialnię zaraz obok pokoju Małej, w dodatku nie dzielą nas drzwi to będzie OK. A Mojego to nic i nikt nie jest w stanie tak łatwo obudzić:-)

Martwię się bo swędzą mnie od paru dni nogi i ręce:( Nie dłonie, ręce. Nie wiem co to. To chyba niedobrze w ciąży:( No a może za mało nawilżam te części ciała, mam niestety suchą skórę. No a też mogę brać pod uwagę to, że co roku tak mam na jesień/zimę bo kiedyś byłam uczulona na wodę zbyt mocno chlorowaną i jakieś tam jeszcze uroki z tego zostały tyle, że na szczęście bez czerwonych plam.

No mój niestety aż tak mocnego snu nie ma ( chyba że sobie 2piwka strzeli przed spaniem, ale codziennie pićmu przecież nie karzę;)), więc nie wiem jeszcze jak ten problem rozwiążę, pokój Filipka będzie za ścianą ale dzielić bąda nas drzwi, zresztą za nic małego samego nie zostawię! i jak tu zrobić żeby dobrze było;)?

wlasnie w panoramie mowili o "rewolucji na porodowkach" musze powiedziec ze ktos kto to wymyslil urwal sie z jakiejs choinki ... no ale coz daleko nam do unijnych standardow ...

No mój niestety aż tak mocnego snu nie ma ( chyba że sobie 2piwka strzeli przed spaniem, ale codziennie pićmu przecież nie karzę;)), więc nie wiem jeszcze jak ten problem rozwiążę, pokój Filipka będzie za ścianą ale dzielić bąda nas drzwi, zresztą za nic małego samego nie zostawię! i jak tu zrobić żeby dobrze było;)?
Hmm możecie mieć otwarte drzwi do sypialni by Małego słyszeć w razie czego a może nianię zakupicie elektroniczną?;-)

reklama
Myślałam o tej niani, ale boję się że mogę nie usłyszec płaczu dziecka, czase mam baaardzo twardy sen -oby po porodzie to się zmieniło;) chciałam kupić jeszcze ten czujnik który reaguje na brak oddechu u dziecka , ale on taki drogi jest...;/

Do góry