reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Grudzień 2009

mea_osi mój pierwszy poród też był szybki i nikogo nie obchodziło, że wody odeszły mi w domu, mam rozwarcie na 4 palce i skurcze co 1 minutę- NAJPIERW PAPIERY, potem poród. Jak doszłam na porodówkę to już było idealne rozwarcie i połozna widziała główkę.... ;-)
No ale papiery na 1 miejscu.
Moja siostra chyba rodziła bez tych formalności- nie pamiętam, bo ledwo zdążyła się położyć na łóżku i już było PO- więc była szybsza.

reklama
Witam sie ;-)
Ja tez prawie cala noc dzis przespalam normalnie jakby na jakis proszkach byla i wstalam o 9.30 :shocked2::shocked2::shocked2: jak nigdy ... i dalej jestem dziwnie spiąca moze moj organizm zbiera sily do porodu mam dziwne mdłosci a wczoraj lekka biegunke hmm,.... moze cos sie powoli zaczyna .... i znow wyczekany piatek :):):) dzis 38 tydzien zaczynamy :-):-):-)
Witam sie i ja)
Ze co? To oznaki poczatku? No bo i ja wstawalam tylko 2 razy i te mdlosci i lekka biegunka... TYLKO ZE JA CHCE BYC GRUDNIOWKA!!!
Na dodatek maly mi sie powykrecal i juz nie wiem gdzie co jest...:-p

mea_osi mój pierwszy poród też był szybki i nikogo nie obchodziło, że wody odeszły mi w domu, mam rozwarcie na 4 palce i skurcze co 1 minutę- NAJPIERW PAPIERY, potem poród. Jak doszłam na porodówkę to już było idealne rozwarcie i połozna widziała główkę.... ;-)
No ale papiery na 1 miejscu.
Moja siostra chyba rodziła bez tych formalności- nie pamiętam, bo ledwo zdążyła się położyć na łóżku i już było PO- więc była szybsza.

ja juz tu kiedys pisalam jak to bylo jak moja siostra rodzila 9 lat temu to tez na IP przyszla mloda laska i wrzeszczy ze JUZ RODZI !!! na co polozna ze stoickim spokojem powiedziala "jak wszystkie" i dalej zajmowala sie papierkami a laska wgramolila sie tylko na kozetke 2 parcia i maluch byl na zewnatrz !!! jakiez bylo zdziwienie pani poloznej jak ta wrzasnela tylko ze ma chociaz przeciac pempowine !!!!
wic to nie sa jakiej odosobnione i marginalne przypadki !!!

powiedzcie mi taka rzecz ... czy bylo by to takie trudne zeby kobieta powiedzmy w 36-38tc pojawiala sie w szpitalu w ktorym chce rodzic i polozna przygotowuje jej wowczas potrzebne do porodu paiery ??!! nie wiem co tam konkretnie sie wypelnia ale napewno jest wywiad o ciazy, uczuleniach itd ... tego naprawde nie trzeba przeprowadzac na godzine przed porodem - mozna to juz miec przygotowane wczesniej !! to samo z wywiadem anestezjologicznym ... to jest cala masa pytan na ktore kobieta w bolach moze po prostu nie odpowiedziec wlasciwie !!! i majac juz te podstawowe dokumenty przygotowane przychodzisz do porodu - kladziesz pani na biurko karte i wyniki badan /czesc z nich tez juz moze byc przygotowana wczesniej !!/ i wlasciwie pozostaje tylko zbadac pacjetke, podlaczyc ktg, przebrac i sprawa zalatwiona !!!

jesli sie na tym nie znam to mi wyoslijcie co w moim wywodzie jest niepasujace ... ale wg mnie to bylby pomysl na unikniecie problemow i przyspieszenie przyjmowania do porodu !!

inna sprawa to porody przedwczesne albo nagle zmiany planow /jak np porod poza wybranym szpitalem czy cos w tym stylu/

Ja mam brać tylko do wtorku:eek: i ''dziej się co chcesz skurczu''

no to ciekawe bo mi przepisal do konca ... tyle ze ja go biore razem z dopegytem w ramach walki z nadcisnieniem !! ale skoro on powstrzymuje skurcze to moze tez powinnam go odstawic wczesniej ?? musze o tym pogadac z ginem na nastepnej wizycie za 2 tyg

no to ciekawe bo mi przepisal do konca ... tyle ze ja go biore razem z dopegytem w ramach walki z nadcisnieniem !! ale skoro on powstrzymuje skurcze to moze tez powinnam go odstawic wczesniej ?? musze o tym pogadac z ginem na nastepnej wizycie za 2 tyg
No ja go własnie na skurcze dostałam :tak:

Mea masz racje tylko nie mam pojecia dlaczego jakis urzednik tez nie wpadl na taki pomysl...

tu nawet nie trzeba urzednika !! tu trzeba zdrowego rozsadku !! ja mialam wlasnie w tym celu isc teraz do szpitala - przynajmniej takie bylo zalozenie mojego lekarza - żeby zalozyc mi dokumentacje w szpitalu i zeby przy porodzie juz sie w papierki nie bawic ... niestety grypa troche nam skomplikowala plany ale jeszcze nic straconego :) czesc wywiadu i kartoteke zalozyla mi juz polozna w poniedzialek a reszte bedziemy zalatwiac przy przyjeciu ...

Ok zupka wstawiona kuchnia umyta lazienka tez i pokoj ogarniety tylko moj odkurzy i pomyje podlogi jak wroci i czysto:) Ale jestem jakas dzis zanemiala i spiaca strasznie i nie chcialo mi sie tego robic na maxa no ale szybciej zrobie szybciej usiade hihi. Ja tez biore ten dopegyt Mea ale nic poza tym nie dostalam zobaczymy w poniedzialek oby i nie przepisala wiekszych dawek bo to mi mysle styka cisnienie jest spoko ale u ginki pewnie znow skoczy:(

reklama
Hmm tez tego nie rozumiem jakie byloby to ulatwienie a kazda z nas by z checia wczesniej podskoczyla i to zalatwila zeby pozniej sie nie stresowac ale przeciez ludzi ktorzy maja dobre pomysly i fajne rozwiazania nie maja wladzy do tego zeby je wprowadzic a Ci u gory niestety zajmuja sie przewaznie wszystkim tym czym nie powinni a nawet jak ktos jest spoko i chce cos zrobic dla ludzi to zaraz mu pokarza gdzie jego miejsce.

Do góry