reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Mamusie październikowe u lekarza

No a my po lekarzu. Niestety szczepienie odwołane bo mały nadal troche zakatarzony i jeszcze mu spływa wydzielina. Dostaliśmy Mucosolvan i zamiast cebionu Juvit. Jeśli chodzi o wit D to mam podawać co drugi dzień kapsułke. Powiedziała że skóra Maksia wygląda o wiele lepiej, ale dal nam skierowanie do arelgologa. Oprócz tego, jako że juz chodzi to mamy skierowwanie do ortopedy na sprawdzenie. Ale powiedziała ze bardzo ładnie chodzi:tak: Maksio wazy 11,800 wzrost 78cm. Zebów 11:tak: Tak wyglada nasz bilans:tak:
Gratuluję udanej wizyty!!!!!!!!!!!!

reklama
hEJKA - I my po lekarzu,,,Młody chory..nie wiadomo co...infekcja wirusowa, wygląda jak początek grypy... ale nie wiem skąd grypa?? gdzie mógł się zarazić?? córka koleżanki w pracy ma grypę, ale mogła ona przywlec wirusa, a ja od niej do domu?? raczej wątpliwe...
W każdym razie siedzimy w domu, Szymek śpi, w nocy miał 39,4, troszkę kaszle, choć mało...

Maksiowa ale duzy chlopak!!!
Ania hmmm a moze wlasnie przywloklas.ostatnio sluchalam wywiadu z jakims lekarzem na zetce ze nawet jak pojdziesz do jakiegos pomieszczenia w ktorym byla chora osaoba to przez 24 h moga byc tam wirusy

MALENA to co zaczelas stosowac Tetry ?

Tetrówką owijam boczki, żeby pielucha nie drażniła boczków.
Ale jak pójdzie kupa to tetra kupciowata.:-)

Gosiu ja też wolę pod bieżącą wodą umyć - pupcia nie śmierdzi a higiena zachowana.
Chusteczki są dobre w podróży lub na spacerze jeśli zajdzie konieczność.

Ja trochę nie mam siły jej pod prysznic targać, tym bardziej, że u nas raczej zimno w łazience.:-(
Co do mąki to się nie sprawdziła.
Ale to nie jest odparzenie, tylko alergia i to w miejscu, gdzie skóra jest zawsze czysta i sucha.

hEJKA - I my po lekarzu,,,Młody chory..nie wiadomo co...infekcja wirusowa, wygląda jak początek grypy... ale nie wiem skąd grypa?? gdzie mógł się zarazić?? córka koleżanki w pracy ma grypę, ale mogła ona przywlec wirusa, a ja od niej do domu?? raczej wątpliwe...
W każdym razie siedzimy w domu, Szymek śpi, w nocy miał 39,4, troszkę kaszle, choć mało...

Zdrówka!

Maksiowa ale duzy chlopak!!!
Ania hmmm a moze wlasnie przywloklas.ostatnio sluchalam wywiadu z jakims lekarzem na zetce ze nawet jak pojdziesz do jakiegos pomieszczenia w ktorym byla chora osaoba to przez 24 h moga byc tam wirusy

Czyli nawet nie ma co uważać, bo i tak się nie da uniknąć!

reklama
Malena my wlasnie tez na tych zielonych tescowych teraz.tych z lwem.i tez sie drapie ale nie jest tak zle.mie jest odparzony tylko sie drapie jak sie kapie.wogole bezsens ze juz nie ma tych fioletowych :(a te gaga jakie sa?bo teraz chyba je kupie.bo one w sumie takie same a tansze 7 zl.
aha mowili zeby wietrzyc pomieszczenia jak sie da.ale przeciez jak do sklepu wejdziesz to juz wogole masakra:/

Do góry