reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kwietniówki 2010!!!

Drogie panie, odemeldowuje sie na jakis czas z forum - nie wiem ile czasu zajmie nam szukanie nowego lokum na dluzej, a technikom podlaczanie internetu.
Mam nadzieje, ze nasz ciaze przez ten czas (i nastepnych kilka miesiecy) beda rozwijac sie pieknie, i ze jak wroce to nasze grono bedzie juz tylko wieksze.
Szczesliwej przeprowadzki zycze w takim razie i odzywaj sie tak szybko jak to tylko bedzie mozliwe.

reklama
Katik Zazdroszcze Ci już tej wystającej główki, chociaż jak sobie pomyśle co mnie może z dwójką czekać to się lekko obawiam...
Ruchów nie czuję takich na 100%, ale wiem gdzie się układają dzidzie, ostatnio mężuś tak je zaczepiał, że jedna z dziewuszek strasznie mi dała popalić (coś wystawiła, rączkę, nóżke i wepchneła mi tak w górną część brzucha, że nie mogłam zrobić nic, ani wstać, ani się ruszyć, trauma...Musiałam pogłaskać to odpuściła). :zawstydzona/y:Wszystko tylko przez faceta, on zaczepia a ja za to obrywam hehe...

Paulka90 Termin wg OM mam niby na 18-tego, ale co śmieszniejsze wg USG jedna dziewuszka ma na 17-tego druga na 19-tego no ale wiadomo, że urodzą się razem:-D
Pytasz jak będę odróżniać? Hm to są bliźniaki dwujajowe, czyli nie mają tego samego genotypu, nie będą identyczne, to tak jak dwie różne ciąże tylko że w jednym czasie...Liczę szczerze, że nie będą identyczne...ale gdyby były bardzo podobne to nie wiem będę przypinać inne spinki:-) tylko gorzej jak sie zaczną zamieniać i robić w konia mamusie hehe a tak w ogóle to mąż liczył na parkę i co prawda już niby wiemy że są dziewuszki to jedna na 100% a druga do sprawdzenia...Siusiak raczej nie urósł, ale może sie zawinął i teraz nam się w środę pokaże??zobaczymy, choć szczerze od początku czuję że to babki.

justa24
magda ciosek
aniam141

dziękuję za miłe słowa odnośnie imion, nam bardzo się podobają, tylko nie wiem bo mój K juz coś mówi że Julka to imię które mu się bardziej podoba i boje sie żeby z tak głupiego powodu nie faworyzował jednej córy??
Hehe zobaczymy
Pytanko doczytała któraś o moim problemie z żebrami?? Pytałam w poscie poprzedzającym imiona...
POMÓŻCIE proszę bo nie mogę dać sobie rady...
Całuję Wszystkie Laseczki z brzuszkami i życzę słodkich snów;-)

Mama dziś opowiadała mi podobno ostatnio głośną historię z porodu - dziewczyna na izbie przyjęć krzyczała, że już rodzi, położne nie wierzyły, kazały najpierw papierki powypełniać, a ona po chwili urodziła na stojąco, dziecko uderzyło główką o podłogę, ma jakiś poważny uraz czaszki. Zmroziło mnie normalnie. Niewiarygodne, że coś takiego mogło się wydarzyć

i jak tu się nie bać porodu?? i położnych ?? to jest jakiś paradoks jak położna mogła nie uwierzyć?? a sprawdzić nie mogła, cholera brak mi słów...

Witajcie Dziewczyny :-)

Co do imienia to nie mogąc się zdecydować czy Julka, Eliza, Emilka, Justynka a może Ania...:sorry: zrobiłam dla checy wróżbę andrzejkową z rzucaną za siebie skórką jabłka, chciałam zobaczyć jaka literka wyjdzie i wyszło "J" no więc chcę żeby była Julia :-), ale mąż ciągle się waha czy dobrze zrobimy dając naszej małej takie ładne ale tak popularne imię...?:confused:

My sie też zdecydowaliśmy na Julię i Olę jak już wcześniej pisałam, cóż z tego że robi się to popularne imię??Nie ma to dla mnie znaczenia, moja będzie miała moje nazwisko i juz... z Waszą będzie podobnie. A jak się zdenerwuję i mi cos odwali to dziewczyny dostaną imiona po babciach....tak tak nie pomyliłam się :tak: może to śmieszne lub staroświeckie ale co by było jak by jedna była Krysia a druga Marysia?? Do Marysi się już przekonałam, śliczne imię z Krysią walczę...hehe kto wie??
Aaaa Emilka też pięknie!!!
A Ania, moje imie, wszystkie Anie to fajne dziewuchy i co tu dużo mówić jak widać popularność na to imię nie chce przeminąć, co mnie po części cieszy i raduje...
Buziaki Laseczki

Katik, to jeszcze nic. Ja znam anglika mieszkającego w Polsce od 10 lat, mającego żonę Polkę i nie znającego nadal języka polskiego. A dlaczego? Bo po prostu nie chce go poznać. W domu rozmawia z żoną po angielsku, w pracy też, bo zajmuje się wspólnie z żoną prowadzeniem szkoły języków obcych gdzie robi za lektora. Nie przepadam za takimi ludźmi, bo wydaje mi się, że uważają się za pępki świata i co to nie oni :sorry:.

Co do mojego angielskiego to masakra jakaś, aż wstyd. Nigdy nie miałam zdolności lingwistycznych. 100 razy wolę bardziej nauki ścisłe, a języki obce "akysz zły demonie" :zawstydzona/y:. Dlatego teraz mam problem, bo żeby napisać porządnie magisterke muszę oprzeć się na literaturze opiewającej na kilka tysięcy stron w języku angielskim i to technicznym :eek:.
Nic tylko siąść i płakać :-(...

A do studiujesz? jeśli można wiedzieć??
bo ja tez jestem tym ścisłym umysłem :) (w styczniu 2008 obroniłam mgrz fizyki).
WIęc głowa do góry nie każdy musi wiedzieć wzystko a z pracą na pewno sobie poradzisz

Witam was po weekendzie:-)
Ja nie pisałam bo weekend spędziłam na studiach, oj cięzko było. Marzę już o tym żeby zakończyć tą sesję, a tu się za ciekawie nie zapowiada:-(

Co do tych bóli podczas dłuższego chodzenia to ja też tak mam.Tak samo jak wyjdę np. na 4 piętro to nie mogę oddechu złapać:tak:Niczym staruszka:tak:
I zauważyłam, że jak siedzę w pracy przy biurku czy na studiach to już mi zaczyna brzuch "przeszkadzać" w siedzeniu. Duży juz jest poprostu, wkońcu już 6 miesiąc:-)

Na dzisiaj tyle bo muszę się zabrać do pracy a mam jej dzisiaj dużo:-D

Hejka -

dziecie mi dziś dało pospać do 8mej więc nawet sie wykimałam

malakurka - nie pomogę z żebrami bo nie wiem o co kaman musisz chyba raczej jakiegoś lekarze spytac co to ma być .

No nic chyba trzeba coś posprzatac

Miłego dnia

A co do dzieci, ktore zaczynaja mowic pozniej. Nie wydaje mi sie, zeby ilosc jezykow w ktorych sie do nich mowi miala na to wplyw. Chlopcy generalnie zaczynaja mowic pozniej niz dziewczynki. Natomiast znam cale mnostwo rodzin, w ktorych jedno dzicko zaczelo mowic majac okolo rok, a drugie ponad 2 - nie ma reguly.

Na studiach miałam logopedię i inne takie i uczyli nas, że dzieci z rodzin dwujęzycznych faktycznie zaczynają później mówić. Nie chodzi o samo słownictwo, tylko o przyswajanie 2 różnych systemów fonetycznych- dziecko przyswaja fonemy i uczy się ich rozróżnień do 3 roku życia, dlatego jeśli w tym czasie zacznie się wprowadzać 2gi język, to zazwyczaj dziecko mówi w nim potem, jak w ojczystym- to było dla zainteresowanych tematem ;-)

Co do teorii, że chłopcy mówią później- nieprawda- mój Kuba gadał i gada jak nakręcony- szybciej od wszystkich znanych mi dziewczynek w jego wieku i od dawna mówi pełnymi zdaniami, nawet ludzie, którzy go nie znają nie mają problemu ze zrozumieniem komunikatu.

Hej dziewczynki witam się na szybko i biorę się na nadrabianie nei było mnie od czwartku i mam ponad 100 stron w plecy, a nie lubię sobie odpuszczac, bo wole byc na biezaco, życzcie mi powodzenia :):-)

reklama
cześć dziewczyny aby nadrobić to to co natworzyłyście potrzeba duuużo !!! czasu.

Jako że nie wszystkie zaglądają na wątek lekarski to się jeszcze raz pochwalę że będzie chłopak

sospettosa to dzieła choć wiem z doświadczenia że nie jest łatwo z tym pisaniem pracy ja sama jak pisałam to zaczynałam to napisałam 2 słowa i dostawałam super śpiocha mam nadzieję że tobie to lepiej idzie:cool2:
ella ja mam to samo nie mogę za długo iść po chwili już się tylko rozglądam gdzie mogłabym usiąść powodzenia w szukaniu nowego łoża

swbarbara my jeszcze nie wybraliśmy imienia m - mieliśmy wybrane dla dziewczynki ale że to chłopiec musimy zrobić od nowa burzę mózgów:rofl2:

Ostatnia edycja:
Do góry