reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

reklama
I jestem po pierwszych telefonach :tak:Nie bylo latwo Ludzie sa przerozni I jedni fajni a drudzy beznadziejni No ale udalo mi sie kolege umowic na 2 spotkania
Oni powiedzieli ze jak na poczatke to SUKCES :tak:
Oni zadowoleni wiec i ja zadowolona
Jutro postaram sie do kogos zadzwonic wczesniej Jak Oli pojdzie spac Jak ktos bedzie w pracy to mi nie odbierze albo powie ze czasu nie ma bo jest w pracy No ale moze sie cos uda A jak nie to jak mama wroci z pracy to wykonam kilka telefonow Przez ten czas mama z Oli bedzie Pozniej ja zas sie nia zajme Pozniej zas kilka telefonow I tak w kolko popoludniu :tak:

NATALINECZKA ja nie chcialam nikogo nastraszyc Ja poprostu pisze to czego sie dowiedzialam Ale kochana nie martw sie na zapas Poczytaj o tym w necie Z wlasnego doswiadzczenia Tzn z tego co mowily mi te mamy
TO TE DZIECI NAGLE BARDZO ALE TO BARDZO DUZO PIJA NORMALNIE LITRAMI,PRZEZ TO DUZO SIKAJA
TAKIE DZIECKO JEST SLABE,TAKIE APATYCZNE I STRASZNIE DZIECKO CHUDNIE wiec mysle ze to was nie dotyczy :tak:
NATALINECZKA tak mozna takiemu dziecku sprawdzic cukier zwyklym glukometrem
Oliwce tak z ciekawosci sprawdzaly piguly w szpitalu bo je poprosilam Dostama glukometr i mam jej sprawdzac jak cos mnie bedzie niepokoilo
Tylko Natalineczka najlepiej naczczo Albo jakos 1,5 lub 2 godziny po posilku sprawdzic cukier Najlepiej czysta igla od nakuwacza to zrobic Wczesniej koniecznie umyj raczke dziecku I najlepiej kuc z boku paluszka
A wyniki w normie to mniej wiecej na czczo to od 70 do 110
jak juz jest sie po posilku np godzine po to moze miec 90-140
Mniej niz 70 a i od 160 to juz jest cos nie tak

Jednak czegos mnie tam anuczyli hihihi
Albo sa jakies paski co mozna kupic w aptece i do moczu dziecka sie zanuza i pokazuje czy jest cukier w moczu czy nie :tak:

dorota no to gratuluje tych pierwszych telefonów.pierwsze koty za płoty :tak::tak::tak::tak::tak:
potem będzie już z górki,a właśnie tak jak pytała anka skąd bierzesz te numery telefonów do ludzi????

Oliwka jeszzce nie śpi :no::no::no::no::no: znowu mam problem z jej spaniem ,chodzi mi za późno spać i śpi mi w nocy ok 9-10H to mało kurczę a w dzień śpi zależy zazwyczaj 1,5-2h. no ale w nocy mogłaby troszke dłużej bo ja się przez nia nie wysypiam :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

ANKA dzieki:tak:Nr telefonow oni mi daja Wiem ze jedne nr maja jak np pojda do kogos i ten ktos tez im poda kilku znajomych Wiec stad te nr A te inne to sama nie wiem Mam imie i nazwisko i nr telefonu to dzwonie :-D

M jak milosc zobaczylam Spac mi sie chce Zaraz ide spac bo nie wiem jak nocka dzis bedzie po tym szczepieniu

helo helo pszczolki moje kochane:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D
widze ze juz jakies poszukiwania zaczekyscie:-):-):-):-)
jak pisalam w sobote niedziele chlop w domu,wiec okupowal kompa.juz sie z nim nie klocilam.poza tym przyjechala moja siostra z mezem wiec skorzystalam.bylam te u rodzicicow.

wczoraj rano odsypialam:-)o 12 pojechalam z dziewczymai i z tesciem do centrum zdrowia dziecka i przez korki wrocilismy dopeirp po 17.zanim nakarmialm dzieci i td tosie wiecxzor zrobil.a ten moja szanowny jakis horror ogladal wiec poszlam spac.
a dzis wstalam przed 7 bo sie budzilam przez tego lysego no to bb mi sie skrzaczylo i wejsc nie mogalm:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

jak ma gg opis BB krzak,tzmn ze nie moge sie zalogowac:tak::tak:

no to obejrzalama sobie "milosc na wybiegu":tak::-D
pozniej wiadomo do szkoly,przy okazjoi poczta,bank i gomina, i zakupy

po drodze jeszcze odebrac mleko.mleko dbieram od mojego ojca z roboty i ze ledwo pchalam wozek to ojeciec ma taka duza wage w robocie wiec wsdazilam wozek z calym ekwipunkime na wage
]
i wiecie co sie okazalo-Weronika wazy 17,2kg(wczoraj wazona),no ale jeszcze kurtka,buty koc do wozka.do tego 6kg tornister Pauliny:szok::szok::szok::szok::szok::szok:,6 litrow mleka.3torby zakupow,moj plecak i sam wozek wszytsko wazylo...........
no zgadnijcie ile:-D:-D:-D:-D:-D:-D

chyba zmeineiza wdo.no czasami mam 2 tornostry do tego wszytskiego:-D:rofl2:

W centrum wsio ok.bylysmy na kontrolach,kolejne marzec-kwiecien.

ANKA dzieki:tak:Nr telefonow oni mi daja Wiem ze jedne nr maja jak np pojda do kogos i ten ktos tez im poda kilku znajomych Wiec stad te nr A te inne to sama nie wiem Mam imie i nazwisko i nr telefonu to dzwonie :-D

M jak milosc zobaczylam Spac mi sie chce Zaraz ide spac bo nie wiem jak nocka dzis bedzie po tym szczepieniu

Dorota czy ja dobrze widze ze szczepilas dzis swoja mala???????????????????????????????

j kobieto....jezeli dobrze pamietam to ona dopeiro miala antybiotyk....po antybiotyku powinnas z miesiac zaczekac ze szczepieniem,.jej organizma i tak jest oslabiony a Ty jeszcze jej wszepilas bakcuyle:no::no::no::no::no::no::-(

reklama
Mi ostatnio jak chorowałam i nic nie chciało pomagać to właśnie aspiryna zadziałała:tak::tak::tak:
Idę teraz obiad zjeść, Maja śpi więc na chwilkę zajrzałam ale zaraz zmykam bo robota czeka:-p:-p:-p

bo apsiryna jak polopirybna-niesteroidowy lek przeciwzapalny

LUNA a o ktorej ten gin musial byc w domu :-DFajny on jest :tak:
A posciel sliczna
ANKA zdrowka kochana

Ja bylam w pracy Dostalam bony na 300 zl Hura bo bede miala za co swieta wyprawic Czyli jedzenie na swieta zrobic :tak:
Pozniej na szczepieniu I Oliwka nie plakala za dlugo
Teraz robie dla niej zupke A dla nas kuraka z piekarnika i ziemniaczki z warzywkami :tak:

3 majcie kciuki pozniej bo zaczynam telefonowac ;-)

no do mnie kolezanka dzownila o dochody wiec tez jakas kaske na sowueta dostane.w tamtym roku tez mialam ok.300zl

ale c prezent zrobili:tak:
ja w tamtym roku dostałam 600 zł bo pracowałam a teraz ponieważ na wychowawczym to ani złotówki:no::no::no:
kciukaski będą&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

malinka ja jestem na wychowawczym i dostaje jak kzady inny.u nas jest z budzetu socjlanego a jak jestes na wychowawczym t przeciez jestes nadal pracownikiem.

Dziekuje za kciuki Przydadza sie Napewno zdam relacje po pierwszych telefonach Juz do mnie kolega dzwonil co go bede umawiac Mam sobie meliske wypic hihihihi

ANKA nie bierz sobie za bardzo moje slowa do glowy Ale ja jak slysze ze dziecko nagle zaczelo bardzo duzo pic to mnie sie zaraz wlancza lampka CUKRZYCA bo lerzalam teraz w szpitalu z takimi dziecmi i wlasnie sie nasluchalam o tym Ze dziecko bardzo duzo pije I sika I tak przez pewien czas Pozniej dziecko chudnie itp
Ale wiem ze u was to nie to :tak:

Oliwka juz po zupce Zaniedlugo ja z mama bede jadla Mama wlasnie wrocila z pracy Po obiedzie biore sie za robote :tak:

ja duzo pije a przez to duzo iskam,a cukier mam ok:tak::tak::tak::tak:
w ciazy tez zawsze w normie mialam.
moja vbabcia ma cukrzyce to ona nie dosc ze duzo pila to jeszcze bardzs lodkiemoja Weronika tez nieraz caly dzien prawie nic nie pije a innego dnai bardzo duzo.jak jej suche powietrze w domu czy sie zgania to wiadomoz e wiecej.ale przy goraczce malpa nigdy pic nie chce:no::no::no::no:

Czy ktoś wie co się z Anabubą dzieje???
no jak milo ze ktos o mnie pamieta:-)

Hej Laseczki, ja właśnie wróciłam z dwudniowego noclegu u rodziców.:tak:
Fajnie było heheeheh:-)

I poszukuję malinki :tak::tak::tak: Mam interesik do niej :-):tak:

witaj kochana!co u ciebie?moze juz wczesniej odpislaas ale nie wiem czy dam rade cofnac sie tyle postow stecz

czarek tez juz spi sobie zsnal z butla w dziubku :sorry::sorry::sorry::sorry::-D:-D:-D:-D:-D

mam pytanie czy mozna sprawdzic takiemu malemu dziecku cukier w krwi za pomocą glukometru???
troche mnie to niepokoi, on ma duzo takich czerwonych krostek-plamek na buźce a ostatnio mial jakies krostki na jajeczkach
teraz to wogole juz sie boje :no::no::no::no:

to pewnie laergiczne.dajesz mu serki,mleko zwykle albo orzeczchy,czekolade,miod?

Dorota no to gratuluje!!! Pierwsze koty za ploty:tak:
A skad Ty masz te numery telefonow?
gratuluje pracy

Do góry