reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Lipiec 2010

Zapisałam się dziewczyny na badania prenatalne,czy Wy też je robicie sobie?
Nie mam wskazań,ale tak na wszelki wypadek wolę zrobić. Pracując w branży medycznej trochę się naczytałam i naoglądałam dzieci z różnymi chorobami genetycznymi itp,więc tak dla spokoju....

Któraś z Was też się wybiera na te badania?

reklama
Nie mam wskazań,ale tak na wszelki wypadek wolę zrobić. Pracując w branży medycznej trochę się naczytałam i naoglądałam dzieci z różnymi chorobami genetycznymi itp,więc tak dla spokoju....

a one polegają na tym, że wbijają ci igle w brzuch?|?|?:szok:ja sie nie znam, ale z tym mi sie kojarza badania prenatalne:eek:

Ja robię na pewno ze względu na skończone 35 lat.

Przy okazji pytanie - czy któraś z Was planuje cc?

kurcze ledwo was doczytalam:-Dmialam wam wszytskim opisac, ale mi sie zawiesil komp i musilam zaczynas wszytsko od nawo, wiec wybaczcie ale juz nie bede jeszcze raz przelatywala wszyztkich stron:sorry:
heh a jesli chodzi o moja wage to niestety solidna ze mnie kobitka, a najgorsze ze teraz caly cza bym jadla, slodycze od zawsze ubostwialam a teraz to juz wogole:-(eh obiecalam sobie , ze od jutra POSTARAM SIE TROCHE PRZYSTOPOWAC Z TYM ZARCIEM i przerzucic bardziej na warzywa i owoce, ale jak pewnie przyjdzie co do czego to pewnie znowu bede leciala do sklepu po ptasie mloeczko:sorry::cool:

Ja rodziłam naturalnie, nie wiedziałam wówczas że problemy okulistyczne sa wskazaniem do cc :wściekła/y: Drugi raz tego błędu nie popełnię, choć samego porodu naturalnego nie wspominam traumatycznie - jednak wzrok ważniejszy...

aneta-h zastanawiam sie na badaniami prenatalnymi.Wiem jednak,ze niezaleznie od wynikow nie usune na pewno ciazy.Wiec nie wiem,czy maja one jakis sens

Claudia_sz5 widze,ze mamy podobny problem;-)Mi lekarz zalecila zamiast slodyczy przegryzac marchewke:-D

Newfie u mnie na 100% cc.Rozmawialam z gin.na ten temat.Synka urodzilam przez cc,a minal dopiero rok.Tak krotki odstep po cesarce jes automatycznie wskazaniem do ciecia:tak:

Claudia sz5- te podstawowe badania pranatalne to są nieinwazyjne czyli nic nie wkłuwają itp,robi się specjalistyczne usg i badanie biochemiczne krwi, z czego wykrywane są choroby czy ryzyko wystąpienia chorób genetcznych,m.in zespołu Downa itp

Co do porodu to raczej naturalnie

reklama
hehe pewnie sie usmialas z tej marchewki (tak po cichu oczywiscie):-Dbo powiedz mi jak marchewka ma mi zaspokoic chec na slodycze....ehhh:sorry:
ale sie bede starac
no a poza tym najgorsze jest to,ze teraz juz nie ma takich fajnych warzywek, w lecie to takie marcheweczki to pysznosci, a teraz takie jakies bez smaku....takie uroki bycia w ciazy w okresie jesienno-zimowym, ale za to dzidzi bedzie w lecie co akurat jest fajne:laugh2:

Do góry