reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Lipiec 2010

Mam problem wrodzonej wady jednego oka, która praktycznie wyłącza jego normalne funkcjonowanie - więc wada bardzo nietypowa, w każdym przypadku decyzję do wskazania do cc podejmuje okulista. Z tego co wiem, to bardziej istotna od wielkości wady jest skłonność do odklejania rogówki (chyba nie pmyliłam z siatkówką :eek:) - ocenia to okulista z bezpośrednim badaniu.

reklama
Mam problem wrodzonej wady jednego oka, która praktycznie wyłącza jego normalne funkcjonowanie - więc wada bardzo nietypowa, w każdym przypadku decyzję do wskazania do cc podejmuje okulista. Z tego co wiem, to bardziej istotna od wielkości wady jest skłonność do odklejania rogówki (chyba nie pmyliłam z siatkówką :eek:) - ocenia to okulista z bezpośrednim badaniu.

aha no widzisz to ja tez pewnie bede musiala sie ty zainteresowac...bo faktycznie jak ma sie cos stac ze wzrokiem to lepiej od razu miec cc:tak:

Claudia sz5- te podstawowe badania pranatalne to są nieinwazyjne czyli nic nie wkłuwają itp,robi się specjalistyczne usg i badanie biochemiczne krwi, z czego wykrywane są choroby czy ryzyko wystąpienia chorób genetcznych,m.in zespołu Downa itp

Co do porodu to raczej naturalnie

aha o widzisz to jednak troche inaczej niz myslalam - to juz nie brzmi przerazajaca:-)bo ja sie tak boje igiel i jak sobie wyobraze taka ogromniasta szpile, ktora by sie miala wbic w brzuch to:baffled:

Claudia, dopiero jak badania nieinwazyjne wskażą zagrożenie, wykonuje się te z pobraniem próbki wód płodowych :eek:

eh caly dzien zasypialam na stojaca a jak teraz leze w lozeczku i nastrajam sie do snu to oczywiscie nie chce mi sie spac:wściekła/y:a potem bede rano zdychac:confused2: no i jeszcze do tego tak mnie bola moje "dojki":laugh2:,ze nie moge spokojnnie sie ulozyc do snu:rofl2:
ale wiecie co....mimo wszytsko ciesze sie, ze sa te symptomy, jakby mi nie dawaly w kosc, to bym pewnie byla przestraszona, ze cos jest nie tak

Właśnie miałam pierwszą zachciankę :p Zjadlam wielką michę mega slonego ravioli ze śmietaną i popiłam chyba z połowąlitra soku pomarańczowego (w pierwszej ciąży piłam go hektolitrami).

Nie wiecie może,czy można wziąć No-spę na te bóle podbrzusza, bo nie ukrywam- dokucza mi. Obecnie taki lekko pulsujący. Kojarzę,że z małą też mnie bolał brzuch ale nie wiem czy tak bardzo.

Polianna mysle,ze Nospe mozesz spokojnie zazyc.Ma dzialanie rozkurczowe,a jest bepieczna w ciazy.Jezeli boli bardzo-zdecydowanie bardziej niz w poprzedniej ciazy to moze trzeba by z ginem skonsultowac ten bol?

nie pamiętam jak bolało w pierwszej.
Teraz boli dziwnie bo czasami wcale, za chwilkę ukłuje, potem pulsuje, potem nic, i tak poprostu różnie. No i to uczucie śmieszne- pasek od spodni mnie irytuje bo "przeszkadza". :-)
Narazie się nie niepokoję, poprostu wezmę nospę i pójdę spać.

reklama
Do góry