reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

KSIAZKA CZyli kilka kartek z zeszytu ,ale pisze twardo ,ksiażka ma mieć 6 stron ,ja sie dowiedziałam,pisze jak kura pazurem ,ale i tak uważam ,że to super,awet go dużo nie poprawiam ,bo nie chcę go gasić ,zostawie sobie póżniej na pamiątkę i dam mu na 18 urodziny:-D

reklama
KSIAZKA CZyli kilka kartek z zeszytu ,ale pisze twardo ,ksiażka ma mieć 6 stron ,ja sie dowiedziałam,pisze jak kura pazurem ,ale i tak uważam ,że to super,awet go dużo nie poprawiam ,bo nie chcę go gasić ,zostawie sobie póżniej na pamiątkę i dam mu na 18 urodziny:-D

Dobry pomysł :tak:

A moja Niki pakuje się do pudełka z zabawkami :szok: Już je przewróciła :szok::-D

Mnie też tutaj ciagnie jak magnesem :tak:im wiecej sie z wami czasu spędza tym bardziej sie tęskni za wami:tak:nie dziwota ,ze potem mi czasu brakuje na sprzątanie na przykład:zawstydzona/y::-D
MH zobaczysz ,ze sie wyśpisz i to juz niedługo :tak:moje też róznie spały jako dzieci ,ale wiadomo że im starsze tym lepiej:tak:

świetny pomysł:tak::tak:weź to daj do zalaminowania żeby się nie zniszczyło bo pamiątka przednia:tak:
Dobry pomysł :tak:

A moja Niki pakuje się do pudełka z zabawkami :szok: Już je przewróciła :szok::-D
to tego twojego pełzaka teraz wszędzie pełno:-D:-D
a ona ma już 6 m-cy:szok:
jak ten czas leci:szok::szok:

Wymyśliłam, ze bede dzisaj z Helenką robić łańcuchy na choinkę. Zabieremy sie za taki klasyczny.

Macie jakieś ciekawe metody robienia ozdóbek?? A może znacie jakieś strony z takimi pierdołami??

Bardzo fajny pomysł, ja zbieram Mai rysunki z przedszkola:tak::tak:
Mam jeszcze takie pudełko wspomnieniowe dla niej i są tam jej pierwsze śpioszki, czapeczka, buciki, smoczek, świeczka z pierwszych urodzin i będą tam właśnie jej pierwsze rysunki, pierwszy wypadnięty ząbek a potem dam jej to na 18-ste urodziny:tak::tak::tak:

Anaconda ja rysunkami Ksawka to głównie pale w kominku :zawstydzona/y:,tyle tego produkuje w szkole i w domu ,ale też co niektóre zbieram.
Mh ja nie pamietam kiedy robiłam z dziećmi ozdoby ,chyba jak jeszcze Klaudia była mała ,w zaszłym roku robili standardowy łańcuch sami:tak:
Jadłam sobie drugie śniadonko i na 4 fun tv puścili "last christmas"WHAM zawsze mnie ta piosenka wzrusza ,i kręci mi łże w oiku,normalnie poczułam świeta:tak:dziś u Klaudii w klasie rozdaja sonbbie prezenty na mikołajki ,a jutro idę z moja dwójka do centrum na imprezę mikołajkowa ,bo wójt ufundował paczki dla wszystkich dzieci do końca podstawówki,ma być mikołaj właśnie ,sztuczne ognie ,iluminacja światełek ,bo Pobierowo jest znowu ślicznie ozdobione,i jakieś żarełko na ciepło ,bo cała impreza na dworze:tak:

Anaconda ja rysunkami Ksawka to głównie pale w kominku :zawstydzona/y:,tyle tego produkuje w szkole i w domu ,ale też co niektóre zbieram.
Mh ja nie pamietam kiedy robiłam z dziećmi ozdoby ,chyba jak jeszcze Klaudia była mała ,w zaszłym roku robili standardowy łańcuch sami:tak:
Jadłam sobie drugie śniadonko i na 4 fun tv puścili "last christmas"WHAM zawsze mnie ta piosenka wzrusza ,i kręci mi łże w oiku,normalnie poczułam świeta:tak:dziś u Klaudii w klasie rozdaja sonbbie prezenty na mikołajki ,a jutro idę z moja dwójka do centrum na imprezę mikołajkowa ,bo wójt ufundował paczki dla wszystkich dzieci do końca podstawówki,ma być mikołaj właśnie ,sztuczne ognie ,iluminacja światełek ,bo Pobierowo jest znowu ślicznie ozdobione,i jakieś żarełko na ciepło ,bo cała impreza na dworze:tak:
to fakt pobierowojest na święta tak pięknie ubranre:happy:
ja byłam w ubiegłym roku z maleńkim antonim i starszą rebiatą...ech..... dostali czapki mikołajowe i całe czapy słodyczy:happy::happy::happy::happy:
antonio tez a że on wtedy nie jał to się mmusia ucieszyła:rofl2:
a wham ....boziu jak ja kiedys kochałam gorga michela:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y: ech............ święta święta tuż tuż.............................

reklama
i tak Ci wczesnie usneła,Oliwka dopiero je kolację-kulki z mleczkiem i zaraz mycie zabków i lulu ale pewnie przed 21.30 to nie usnie.

a ty Anka co tak wczesnie się żegnasz????/ co będziesz robić?:-p:-p:-p:-p:-p:-p:-p
z mezulkiem sie witalam:)
Byliśmy na hipoterapii i wdepnełam w końskie łajno:-DTo juz drugi raz. Jakoś zawsze mnie sie to przydarzy.:zawstydzona/y::zawstydzona/y:
Potem gosci mielismy i jestem wyczerpana padam na twarz. Podczytałam Was ale wybaczcie nie odpisze bo A. marudzi ....
to na szczescie;-)
no wreszcie nareszcie sie ktos pojawił, kurcze bo ja jako ten samotny latarnik siedze i wypatruje za wami i co???
g**o widze :tak::tak::tak::-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D
:-D:-D:-D
wita porannie moja panie:-):rofl2:
dzis nocka spokojna,moje dziecie glodomor zjaldo o 6 kasze i o 7 musiala druga butla poprawic:sorry::sorry::sorry::sorry::rofl2:
ale dalej spi.Paulina w szkole.p w pracy:-)
pogoda sie popsula.plus 2 i chmury:-(

wczoraj bylam u mamy a wieczorem to juz padlam.ide poczytac
woow ale glodomorek
Hej mamuski Nocka u nas nie za fajna :no:Po 2 sie obudzila i wyladowala w naszym lozku i odrazu byla grzeczna a tak to wyla jak opentana Ja chyba musze sie z nia dzis sama do lozka polozyc i zobaczymy czy bedzie spokojna Moze jej wlasnie o to chodzi aby spac z nami A z G to strasznie niewygodnie Oliwka sie rzuca Pcha na nas Ja sie w nogach az polozylam ale bylam taka skulona Ale przynajmniej nikt na mnie nie wchodzil hihihih

Dzis nie mam nic w planach Teraz jem sniadanie I patrze na brzydulke Oli o dziwo jeszcze spi A zawsze wstaje po 7 Ciekawe o ktorej zaliczy drzemke
Mam nadzieje ze uda mi sie dzis kogos umowic :tak:
u was w lozku czuje sie bezpieczna dlatego sie tam kladzie, ale uwazaj z tym wspolnym spaniem:sorry:
no moja nie ma problemu aby zasnąć po kulkach,czasami ma takie zachcianki co zrobic :tak::tak::tak::tak::tak::tak:

Oliwka malutko spi ostatnio.usneła o 22.00 a wstała 6.30.a ja sie połozyłam koło 24.30 bo film oglądałam wiec padam :tak::tak::tak::tak::tak::tak:

już jestesmy po śniadanku,na dworzu zimno brrr az mi się nie chce wychodzic na dwór:cool::cool::cool::cool::cool::cool:
Laura mi tez je kulki na mleku na kolacje i nie ma problemu ze snem:rofl2: Moze nie ma gdzie spozyc energii i dlatego mniej spi
Ja też dzisiaj jakaś niewyspana wstałam, jakby noc przykrótka była:sorry::sorry:
Dorota jak zaczniesz z małą spać to potem trudno będzie ci ją od tego odzwyczaić:tak::tak:
i tu sie z Toba zgadzam:tak:
Kurcze oli jeszcze spi Ja w tym samym pokoju obejrzalam brzydule pisze na klawiaturze a Ta spi Dlaczego w nocy nie mogla tak spac????????
Juz mialysmy fajnie ulozone po 7 wstajemy Drzemka miedzy 10-11 I pozniej kolo 20 juz spala A dzis to ja nie wiem jak to bedzie Bo jak drzemka sie przesunie to i spanie

Wiem ze jak zaczne z nia spac to sie przyzwyczai ALE SZCZERZE TO WOLE Z NIA SPAC NIZ Z G :tak:
Jak jest miedzy nami to juz wam pisalam I wole spac z Oliwka niz z nim

Ja tez dzis nie wyspana i wygladam podobnie :-D:-D

Co do wozkow to powiedzcie mi wlasnie JAKIE POWINNY BYC WYMIARY WOZKA DLA TAKIEGO ROCZNEGO DZIECKA ?
BO MY SIE ZASTANWIAMY DLA OLI KUPIC WOZEK ALE powiedzcie z doswiadczenia lepiej teraz kupic jej mniejszy jak ona ma roczek i kiedys kupic jej wiekszy?
Czy odrazu wiekszy?Mnie wie wydaje ze teraz lepiej taki na teraz ale moge sie myslic wiec doradzcie prosze:tak:
Skoro wolisz spac z corka to ok ale poamietaj ze kiedy spotkasz kogos z kim bedziesz sie chetnie kladla do lozka a tam niespodzianka:-DWiem co pisze bo moja kuzynka wlasnie to przerabia a jej corka ma 6 lat Wiec sama zdecydujesz
Dorota, poszukajcie czegos w tym stylu :tak:
PARASOLKA - wozek dla lalek (829778792) - Aukcje internetowe Allegro

Jest lekik, niewielki, tani :tak: Helenka bawi się nim do tej pory :tak:
najlepszy wozek dla dziecka Laura ma juz inny a ten stoi na balkonie bo sie troche przerwal.I co> jak go wyciagne to ona wlsnie sie nim bawi:-D
wpadłąm się przywitać ale od razu się przyznaję, ze nie czytałam nic:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:
tak w skrócie: 1) mama nie miała operacji bo jej wykryli jakies bakterie w moczu i rano operację odwołali, musi się ich pozbyć do poniedziałku i znów pójdzie na termin
2) nic mi się nie chce, mam totalnego lenia, chałupa zarasta brudem, w pracy się obijam (jak nikt nie widzi:-D), ale dzisiaj mam sporo do nadrobienia:szok:
3) Misia coś mi znowu kaszle, już rano miałam jej nie puszczać do przedszkola ale dzisiaj jest w przedszkolu Mikołaj i tak ładnie mnie prosila że dałam sie przekonać, już w samochodzie kaszel dziwnie minął i tylko katar ją męczy:szok::szok::szok: ale dzisiaj idziemy po południu do pulmunologa to ją obejrzy
4) ta kradzież domunentów m wychodzi mi już bokiem:szok:znów koszty, wczoraj przyszła f-ra za wydanie próbnika dowodu rejestracyjnego, 366zł:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:czy ja wyjdę kiedyś na prostą????
5) to by było na tyle, znikać popracować bo burak krzywo patrzy i jeszcze na mnie doniesie:szok::szok::szok:że tak siedzę i klikam:cool2:

pozdrawiam

aha i jeszcze jedno, dzisiaj na odchodne w przedszkolu dziecko mi powiedziało "miłego dnia w pracy" aż mi się ciepło zrobiło na sercu i się normalnie wzruszyłam:tak::tak::tak::tak:
zdrowka dla Misi, kopa dla mamusi, zdrowka rowniez dla mamy.A z tym dowodem to zlodziejstwo:szok:
schowaj i wyciagnij za pol roku:tak::tak::tak::-)
ja tak robie i to skutkuje:tak:jak nowa zabawka:-)
a ja sie pochwale ze miejsca na sylwester mamy juz wykupione:tak::tak::tak::tak::tak::-D
mama mi zrobila przelew.o ile wytrzymam ze swoim straym do konca roku:-D:-D:-D:-D:-D:-D:rofl2::rofl2::rofl2:
moje male bydle wlasnie sie budzi
ja jeszcze w szlafroku:eek:
a o 11 musze isc po Pauline
super bedziecie szalec! my w domu pobalujemy z rodzinka
Hej dziewczyny, nie nadrobie, nocka do d...y. Mała ciagle , że sie boi , chociaz nie mam pojecia czego. Koniec konców wzięłam ją do nas do łóżka, bo już nie widziałam jak chodzę. Wstała przed 8, marudna , teraz już bryka.
Pomyłam okna w dużym pokoju, siadłam do kompa odetchnąć, a ta gangrena lata i śpiewa myju myju, po jakims czasie patrze, a ta mokrymi husteczkami okno balkonowe pucuje:-D. No i masz matka jak sie nie interesujesz:-D
masz ci mamusiu okno do poprawki.Laura robi mi to samo wiec za wczasu daje jej husteczki:-D
SZCZĘŚCIARO:-D:-D:-D

Ja to jestem chyba jedyna na forum ,która przesypia nocki bezproblemowo:-),tak,tak sa zalety duzych dzieci;-):-D
Klaudia moja twardo trenujesiatkówke ,19 grudnia będa mieli ZAWODY normalnie strasznie jestem ciekawa jak gra:tak:
Ksawek wczoraj przyniósł pracę domową do domu,otóz był to:kawałek materiału ,guzik i nitka ,miał własnoręcznie przyszyć guzik ,ubaw poo pachy ,położył sobie materiał i guzik na nodze i wbił w to igłe:szok::-D od razu sie naucył trzymać w rączce ,powiem świetne ćwiczenie ,na koordynację:tak:,ale wiecie co sobie uświadomiłam ,ze moje prawie 6 letnie dziecko nie umie wiązać supełków ,kokardek ,nic ,buty wiecznie na rzepy,bo wygodnie ,musze go nauczyć koniecznie ,bo wstyd normalnie:zawstydzona/y::-D
Ksawe odilku dni piszer ksiazke ":klatwa mamy ":-Dsam wymyślił tytuł i pisze,byków robi moc:śe-to sie :-Ddobże:-D i tego typu ,piszę jak słyszy ,ksiazeczka jest tworzona stopniowo ,troche bezsensu -ale jest:-D
kochana to jest nas dwie ja tez mam spokojne nocki Laura spi jak zabita min 12h:-)
Klaudia wysporotowana dziewczyna, zdaj nam potem relacje jak jej poszlo
Ksawek dobry agent:-D

fajnie sobie to wymyslil a Ty bedziesz miala super prezent:tak:

Do góry