reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Grudzień 2009

nie tylko ty masz z tym problem !!! ja sie ledwo ruszam a moj maz przez to cierpi bo go budze jak sie staram obracac !!! ale dzis ambitnie przespal nocke ze mna :)

To rzeczywiscie jest ciezkie ze hej ....
ale moj maz sie przyzwyczail i sie nie budzi chyba dlatego ze przekrecam sie na kazda strone co 20 min -poprostu ból bioder jest nie do wytrzymania i przekrecam sie zeby jedno moglo odpoczac pozniej drugie ... biodra sa prawdziwa moja udreka w ciazy...

reklama
mysle ze przenoszenie na po swietach to juz przegiecie i wywolaja ci porod wczesniej !! ale moze pomecz sie troszke - schody i takie tam ... moze sie julka w koncu zdecyduje wyjsc !!

a ja sie wykapalam i od razu mi lepiej :) mam dzis w planach kolejna polke do posprzatania i moze zmobilizuje meza do zmiany firanek :) no i umowilam sie do kosmetyczki na przyszly tydzien ... trzeba zrobic cos ze soba bo zaczynam sie meczyc we wlasnej skorze !! myslalam jeszcze o fryzjerze ale to sobie chyba daruje bo jak zetne wlosy to czeka mnie codzienne modelowanie a nie mam teraz na to sily :) a tak zepne wlosy i jest ok :)

no ja własnie po ślubie włoski ścięłam i teraz zaczynam żałować bo z rana jak wstanę to na głowie mam rozetkę:szok: dosłownie każdy włos w inna stronę a w szpitalu podejrzewam że nie będę miała możliwości ciągłego ich układania..

ogarnełam z wierzchu domek.... pranie nastawiłam.... i hmmm rosolek z mam na pierwsze danie i jeszcze na drugie cos musze wymyslic ale chyba to bedzie spagetti z tuńczykiem i serem parmezano bo mama duuuzo go przywiozla ;-) i dała :-) wiec prawdziwe italianskie spagetii nawet makaron i pomidory i tunczyka przywiozła z wloch hehe wiec chyba nie odmowimy sobie dzis zjedzenia takich pysznosci ... no tylko zrobie sos i juz :-)

Moja mama okolo 15 lat tez mieszkala w Rzymie i z sentymentem przeczytalam co Twoja Ci przywiozla bo u nas zestaw byl podobny :tak: Wloski tunczyk jest pyszny a parmezan uwielbiam! I taki makaron z sosem pomidorowym, tunczykiem i parmezanem tez czesto robie :-)

Obecnie sytuacja troche sie u mnie zmienila. Mama jest w Polsce, ja w UK i mama przyjezdza do nas juz w ten piatek :tak: ale tym razem przywiezie polskie przysmaki bo my teraz o polskich obiadkach marzymy

aaa i nie wiem czy wiecie - zauwazylyscie ze Asia ma statut moderatora !!!

Gratuluje jak najbardziej zasluzonego tytulu!!! :happy:

A ja sobie slucham disco polo :-D i jakos weselej :-):-):-)

,,,,,,a co do wlosów to cholerka z blond walnełam sobie na czarno jakis czas temu i juz mi sie znudzily i teraz to mam czern pod czerwony ehh nie zabardzo to wyglada ale niechce ich malowac bo chce jak najszybciej wrocic do moich blondaskow.... jesli chodzi o kolor a jesli chodzi o ukladanien to teraz najczesciej zaczeszuje je do tyłu i troszke jakby stawiam to wtedy twarz mi sie wychudza bo przytylo sie oj przytylo wszedzie hehe .... a jak rozpuszcze to zmora moja buzia taka oklagla ze niewiem co hehe :rofl2:

Co do Asi to rowniez gratuluje tytułu moderatora hehe :-) i wlasnie przeczytalam ze Fifi ma 3 tygodnie i 4 dni :szok: ale ten czas zleciał az niemozliwe normalnie jak szybko leci ....szoked ze hej... :shocked2::shocked2::shocked2:

Moja mama okolo 15 lat tez mieszkala w Rzymie i z sentymentem przeczytalam co Twoja Ci przywiozla bo u nas zestaw byl podobny :tak: Wloski tunczyk jest pyszny a parmezan uwielbiam! I taki makaron z sosem pomidorowym, tunczykiem i parmezanem tez czesto robie :-)

Obecnie sytuacja troche sie u mnie zmienila. Mama jest w Polsce, ja w UK i mama przyjezdza do nas juz w ten piatek :tak: ale tym razem przywiezie polskie przysmaki bo my teraz o polskich obiadkach marzymy

Moja mama od 20 lat wyjezdza do włoch wczesniej Rzym teraz raczej okolice wyjezdza do pracy na 3-4 miesiace i wraca na tyle samo i z powrotem czasem byla i 3-4 lata ale to wtedy do Angli wyjechala ... ale tez jestem przyzwyczaiona ze zawsze przywiozi wloskiego tunczyka parmezan itd :-)

Sama bylam w Rzymie ale mialam 8 lat wiec niewiele pamietam ale wloska pizze i spagetii tak hehe ;-);-);-) wogole u nas parmezan jest drogi ! a tam taniej mozna kupic ;-)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Widze ze nie tylko ja mam problem z nocnym przekrecaniem sie na boki :sorry: nie umniejszy to moich nocnych cierpien ale zawsze to lzej ;-)

Jak przespie ktoras cala noc bez budzenia sie (na siku, na zmiane pozycji, z powodu zgagi, bolacych pachwin, goraca, itd) to sie rano upije z radosci :-)

OOO wreszcie skonczylo sie to pranie lece szybko wywiesic bo jak zaczne rodzic nie mam w czym do szpitala jechac hehe bo wrzucilam na raz wszystkie moje spodnie i dresy do pralki :D hehe i musze zarzucic jedne na grzejnik niech schnal wrazie co hehe :-)

wywiesze pranie i lece robic ten sosik do spagetii i sie pojawie pozniej ;-)

Opowiem Wam coś fajnego:-)

Dziś rano Misiek przyszedł do mnie do łóżka poprzytulać się- on strasznie nie może się doczekać Hani- przytulił się do brzucha i pyta się co Hania robi, więc odpowiadam, że śpi i się nie rusza, to Misiek przytulił twarz do brzucha i zaczął gadać do Hani, a ona centralnie dała mu kopa w twarz, tak mocnego jak jeszcze nigdy jej się nie zdarzyło aż głowa mu odskoczyła. Śmieszne w tym jest to, że ten kopniak był tak mocny, że aż przerysowany i wyglądał jak w kreskówkach disneya

Jakbym zobaczyła to w tv, pomyślałbym, że to fotomontaż

Jaki musial byc zdziwiony ahahh , MOj Patryk tez mial przyjemnosc poczuc brata i az zabral raczke mowiac " co to bylo?" z oczkami jak 5 zł i buzka otwarta ahhaha

Ale dzis mam dobry humor:wyspalam sie,dzis wizyta u gina, wieczorkiem zgwalce meza bo mam tak chcice:no::no::no: i co najwazniejsze wlasnie przyszedl wozek Bostonek-tylko jeszcze nie odpakowalam bo tesciu czajowe odstawia co to za paczka przyszla wiec go przetrzymam troche:-p:-p:-p

Teraz tak hurtowo zlożę gratulacje wszystkim mamusiom a przyszłym szybkiego porodu....

Aha bylam wczoraj na spowiedzi ale nie spotkalo mnie nic takiego jak Georginę:-):-):-)

Widze juz tescia jak zaglada co to moze byc ahahha :)
co do zgwalcenia meza ,tez bym swojego zgwalcila bo jak sie rozpakowalam to normalnie jakas chcica mnie bieri aleeee ,no co ...trzeba jeszcze poczekac raz ze polog trwa ,dwa maz wyjechal ahahahhahh ( to chyba najwazniejsz co ?> ) Bede gwalcic na swieta !!!!!!!!!!!!

mysle ze ten wyjazd sie przyczynil sporo do tej sytuacji ... ale jest dobrej mysli ... cisnienie sie normuje wiec moze to tak ma byc ... moze ja zetna i maly urodzi sie szybciej :) w koncu juz moze bez problemow !!

Biedna ! Ale mam nadzieje ze to cisniene sie unormuje ,dziewczyna ma teraz nie zaciekawa sytuacje i pelno stresow !trzymam kciuki za nia !

Ja zarobilam ciasto na paczki i zaraz zabieram sie za sprzatanko,mtrzeba po troszku posouwac sie do przodu bo potem moze nie byc czasu na generalne porzadki swiateczne;-)

BOzeeeeeee Paczki domowej roboty - UWIELBIAM !

myslalam jeszcze o fryzjerze ale to sobie chyba daruje bo jak zetne wlosy to czeka mnie codzienne modelowanie a nie mam teraz na to sily :) a tak zepne wlosy i jest ok :)

Mea daruj sobie scinanie na krotko wlsokow ,przy dziecku lepiej raz dwa guma zwiazac niz kabinowac co by na twarz nie spadaly ! Mi fryzjerka odradzila we wrzesniu scinania i tylko podciela !ze niby poznije przy dzidziusia za duzo roboty co by sie wlosami zajmowac jeszcze!

Jakie glupio. Ja widze ,ze sie udzielasz. Pisz na priv do Asi bo tylko ona moze Cie wpisac do grupy. Niestety malo ostatnio tu sie pojawia. Zakochala sie w Fifolu i o nas zapomniala;-)

Jak zaraz przeloze przez kolana ;) i po dupie dam !!! Ja zapomialam ??? taz ja z wami every day ! I calym sercem !A w Fifolu zakochanam :)

asia jest tu dosc czesto !! wiec tylko trzeba pisac :D

a co do motta - jak najbardziej tylko gdzie go wpisac ??

NO WLASNIE ! aSIA JEST TUTAJ DOSC CZESTO OOO !!!

Eee Asia o nas zapomniala?? hmmm ja sie zdziwilam ze ma jeszcze sile wklejac zdjecia z fifim i podpisywac je specjalnie dla e ciotek :):):) majac dwojke dzieci na karku hehe ... i chyba zaglada tu codziennie ;-) wiec mozna smialo pisac :-)

mam mam :) jestem uzalezniona od was i czas zawsze znajde :) ahhahah to juz choroba :) ale lubia ja ahhahah !

aaa i nie wiem czy wiecie - zauwazylyscie ze Asia ma statut moderatora !!!

Hi hi hi mam i sama jestem w szoku :)

O ja nie zauwazylam :)
Gratuluje Asiu.

Thank u !

Gratuluje jak najbardziej zasluzonego tytulu!!! :happy:

Dziekuje :)

Sama bylam w Rzymie ale mialam 8 lat wiec niewiele pamietam ale wloska pizze i spagetii tak hehe ;-);-);-) wogole u nas parmezan jest drogi ! a tam taniej mozna kupic ;-)

W Rzymie bylam kilka razy i uwielbiam to miasto. Jest to jedno z niewielu miast turystycznych do ktorych mam ochote wracac co jakis czas. Wiele miejsc zwiedzilam na zasadzie zobaczyc, odhaczyc ze sie widzialo i miec z glowy a do Rzymu mam ochote pojechac po raz kolejny :happy:

reklama
Widze ze nie tylko ja mam problem z nocnym przekrecaniem sie na boki :sorry: nie umniejszy to moich nocnych cierpien ale zawsze to lzej ;-)

Jak przespie ktoras cala noc bez budzenia sie (na siku, na zmiane pozycji, z powodu zgagi, bolacych pachwin, goraca, itd) to sie rano upije z radosci :-)

problemy ze zmianą pozycji to chyba przypadłość dużych brzuszków;) ja zawsze byłam ciepłolubna ale odkąd jestem w ciązy ciągle mi gorąco, szczególnie w tych ostatnich tygodniach, adzisiaj przesałam całe 7godz bez obudzenia się:)~!

Do góry