reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Grudzień 2009

reklama
więc tak..
weszłam sobie do połoznej.. i co ?
MOCZ idealny.. :)
infekcja wyleczona.. wiec z tej strony mogłabym się pobzykać :p
miednice mi mierzyła połozna.. ofc zadnych wskazań do CC ; )
no i poszłam do dżina.. pierwszy raz dostapilam zaszczytu i czekać nie musiałam :-D
stwierdzil ze skoro mocz taki dobry to nie musimy skakać na samolot ale mowie mu co sie dzialo wczoraj no i wskoczylam na samolot.. a on mi..
'no tak .. uhum.. ooo no ładnie'
ja jak ta durna z tymi rozłożonymi nogami siedze i sie pytam czy cos nei tak..
a on mi
'no skonczyla pani 37 tydzien.. ciąża jest donoszona.. czopu pani już też nie ma.. dziecko schodzi coraz niżej.. szyjka miekka.. rozwarcie dalej na 1 cm.. ale.. nie zdziwiłbym sie gdyby jeszcze dziś pani zaczela rodzić'
ja na to :O:O:O
chyba widział moją minę i mówi..
'ale spokojnie pani Aniu nic pani nie grozi.. na nastepną wizyte prosze przyjsc 17 grudnia lub 22... ale moim zdaniem spotkamy sie predzej i to w szpitalu'

a do szpitala tylko trzeba karte ciąży i dyskietkę ; )
no i ja musze miec antybiogram..

:-D

więc tak..
weszłam sobie do połoznej.. i co ?
MOCZ idealny.. :)
infekcja wyleczona.. wiec z tej strony mogłabym się pobzykać :p
miednice mi mierzyła połozna.. ofc zadnych wskazań do CC ; )
no i poszłam do dżina.. pierwszy raz dostapilam zaszczytu i czekać nie musiałam :-D
stwierdzil ze skoro mocz taki dobry to nie musimy skakać na samolot ale mowie mu co sie dzialo wczoraj no i wskoczylam na samolot.. a on mi..
'no tak .. uhum.. ooo no ładnie'
ja jak ta durna z tymi rozłożonymi nogami siedze i sie pytam czy cos nei tak..
a on mi
'no skonczyla pani 37 tydzien.. ciąża jest donoszona.. czopu pani już też nie ma.. dziecko schodzi coraz niżej.. szyjka miekka.. rozwarcie dalej na 1 cm.. ale.. nie zdziwiłbym sie gdyby jeszcze dziś pani zaczela rodzić'
ja na to :O:O:O
chyba widział moją minę i mówi..
'ale spokojnie pani Aniu nic pani nie grozi.. na nastepną wizyte prosze przyjsc 17 grudnia lub 22... ale moim zdaniem spotkamy sie predzej i to w szpitalu'

:-D

hahaha a nie mowilam...:-D

Ja biorę do szpitala ubranka 50 ( dostałam od koleżanki miała wcześniaka) i 56, większość ubranek i tak jest zawyżona, jakby co to powiem B co ma mi przynieść, na szczęście jest na tyle rozgarnięty, że jak do niego zadzwonię i wytłumaczę- opisując ubranko to zrozumie i weźmie co trzeba.
U mnie w szpitalu, trzeba wziąć tylko ubranka na wyjście, ale ja jak to ja nie wyobrażam sobie mojego dziecka w cudzych ubrankach, tak więc biorę swoje :tak::tak: Każdy ma jakąś dziwną przypadłość- jak na przykład taką, ja z dzieckiem postępuję dokładnie tak jak z sobą, nie lubię nosić czyiś rzeczy i dziecku też nie nałożę, czapek nie lubię i dziecko moje w czapce w domu nie będzie chodziło, także po kąpieli- nie wyobrażam sobie na mokre włosy założyć czapkę i dziecku też nie założę, ubieram dziecko tak jak ja bym się na jego miejscu ubrała. Z jednym dzieckiem dobrze na tym wyszłam to i z drugim mam nadzieję też wyjdę:-)

Jestem z powrotem juz po KTG ale chyba musze się glebnąć bo mloda daje mi niezly wycisk az oszaleje za moment.
KTG wykazalo coraz bardziej regularne skurcze lekarz stwierdzil ze moze cos sie zacznie dziac bo skurczyki dzis bardzo slabe ale nabraly regularnosci...malej tetno wporzadku dzis. Ze wzgledu ze jestem przeterminowana ordynator prosil bym przyszla na kolejne KTG w niedziele wiec bede gnac... jeszcze tylko dzis wizyta u gina i zobaczymy co powie...:-)

Jestem z powrotem juz po KTG ale chyba musze się glebnąć bo mloda daje mi niezly wycisk az oszaleje za moment.
KTG wykazalo coraz bardziej regularne skurcze lekarz stwierdzil ze moze cos sie zacznie dziac bo skurczyki dzis bardzo slabe ale nabraly regularnosci...malej tetno wporzadku dzis. Ze wzgledu ze jestem przeterminowana ordynator prosil bym przyszla na kolejne KTG w niedziele wiec bede gnac... jeszcze tylko dzis wizyta u gina i zobaczymy co powie...:-)
no przydaloby sie zeby Julka juz wyskoczyla i pokazala sie wstydnisia ciotkom:-D

ja za tommy tippee, ręczy dałam ok 90zł. ale to na allegro z anglii. w sklepie kosztuje dosłownie dwa razy tyle a widziałam nawet i za wiecej niż za dwa razy tyle:szok:
laktotaor ten jest w specialnym pojemniku do sterylizacji,posiada butelke ze smoczkiem,zakretka +wkladki laktacyjne:tak: Jak dla mnie produkty tej firmy są rewelacyjne i tylko takie kupiłam:tak:

Miło mieć jakoś bratnią duszę, która również jest obrzydliwa.
Ja mam laktator bardzo dobrej koleżanki i musiałam długo i porządnie myć i gotować aby się do niego przekonać :tak::tak:

Coś czytam moją odpowiedz na posta i chyba cośki namieszłam albo obcięłam- dziwna sprawa

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry