reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Szczęśliwe dzieciństwo maluszków - zabawki, piosenki, metody wychowawcze itp.

paula3 co do fotelika to ja kupiłam ten Grapi w kolorze bordo a moze to ciemna czerwien :eek: nieważne najważniejsze ze jest wygodny i lekki ja jestem zadowolona z tego zakupu a na oku mielismy zupełnie inny zrezygnowalismy 3 min przed kupnem tak samo jak z wózkiem było wybralismy inny tez 3 min przed kupnem i tez jestesmy zadowoleni

reklama
Paula: mi się ten drugi bardziej podoba, bo ma wkładki redukujące i dzidzia się tak kolebotać na wsyztskie strony nie będzie - ale dziewczyny mają rację - najlepiej gdzies obejrzeć, bo na allegro to ładnie wygląda na zdjęciach, a potem w realu już takie piękne nie jest...

Macy: kochana jesteś niezastąpiona - sama chciałam zerknąć w tą listę i sobie podsumowac czy mam wszystko:-)

A co do kolorów to ja mam fotelik ciemno różowy i strasznie nam sie podoba i innego bym nie wybrała - każdemu co kto lubi :-D:rofl2: Jak już wydaje pieniążki to fajnie, żebym była zadowolona z tego, bo wtedy mniej boli heheh a na zielonym czy beżowym widac tak samo plamy, jak na różowym - po pierwsze w życiu nie słyszałam, żeby u kogokolwiek z moich znajomych czy rodziny dziecko kupą ufajdało fotelik samochodowy:szok: a jak ulewa to poto sa pieluszki, żeby podkładać - wszystko da się opanować. No a co ja tam będe planowala czy fotelik zostanie dla drugiego dziecka czy nie - najwyżej odsprzedam na allegro i kupię dla drugiego inny, albo są takie ochraniacze czy jak to nazwać i można nałożyc i kolor będzie inny:-)
Jak by się chciało byc praktycznym to najlepiej ciemny wózek i ciemny fotelik, bo sie nie brudzą i nie trzeba prać, więc roboty mniej i pasują dla chłopca i dla dziewczynki:confused2:a ja kocham jasne kolory i nie wyobrażam sobie córci w ciemnych barwach dla mojej wygody:zawstydzona/y:

Kobietki a powiedzcie mi, kiedy wyparzyć te wszystkie smoczki, szczotkę, grzebyk, gruszkę i inne rzeczy??? No i np. smoczki (uspokajacze) wrzucać do wrzątku całe czy tylko tarczkę zamaczać??:eek::eek: A butelki we wrzątku się nie stopią??? Lub nie naddadzą się?? Do gruszki do środka też lać wodę??:eek::eek: Niby oczywista oczywistość to wyparzanie ale jak się głębiej nad tym zastanowić???:eek::eek:

po pierwsze w życiu nie słyszałam, żeby u kogokolwiek z moich znajomych czy rodziny dziecko kupą ufajdało fotelik samochodowy:szok: a jak ulewa to poto sa pieluszki, żeby podkładać - wszystko da się opanować.

Pod warunkiem że dziecko nie ma refluksu - no i nie wszystko możesz opanować.... co do kolorów - niech każdy wybiera co się komu podoba.

Kobietki a powiedzcie mi, kiedy wyparzyć te wszystkie smoczki, szczotkę, grzebyk, gruszkę i inne rzeczy??? No i np. smoczki (uspokajacze) wrzucać do wrzątku całe czy tylko tarczkę zamaczać??:eek::eek: A butelki we wrzątku się nie stopią??? Lub nie naddadzą się?? Do gruszki do środka też lać wodę??:eek::eek: Niby oczywista oczywistość to wyparzanie ale jak się głębiej nad tym zastanowić???:eek::eek:

Na opakowaniu lub w instrukcji powinnaś mieć instrukcję - jeśli nie masz to w mojej jest napisane m.in.: butelkę wkładasz do gotującej wody i gotujesz 2 minuty - butelka może się trochę przybielić (to z powodu twardej wody) i to nie szkodzi. Butelki wygotowuje się raz (chyba że masz napisane inaczej) a później możesz je tylko wyparzać. Wyparzasz przed użyciem - no może kilka minut wcześniej tak by wystygły. Co do gruszki to nie mam pojęcia bo nie kupowałam i nie mam zamiaru kupować.

A to moja wczorajsza dostawa :-):-):-)

Załączniki

• Obraz 168.jpg
    Obraz 168.jpg
    24,1 KB · Wyświetleń: 87
  • Obraz 166.jpg
    Obraz 166.jpg
    30,2 KB · Wyświetleń: 89
  • Obraz 001.jpg
    Obraz 001.jpg
    21,2 KB · Wyświetleń: 76
smoczek to ja juz mam wyparzony (biore go ze soba to dlatego)i laktator z butelka a taką butelke co ogólnie bym robiła picie to póxniej jak zobacze że sie przyda bo narazie nie mam potrzeby;-)a jak wyparzam poprostu do garnuszka wlewam wrzątek i wkładam tam smoczki butelki itd.i sobie tam leżą az woda będzie już taka chłodniejsza tzn.że już nie taka gorąca bo wtedy to nie ma co tam leżeć bo i tak już się nie wyparzą więcej w takiej wodzie;-)i tak zawsze robiłam i bede robić:tak:
A co do kolorów to ja mam fotelik ciemno różowy i strasznie nam sie podoba i innego bym nie wybrała - każdemu co kto lubi :-D:rofl2: Jak już wydaje pieniążki to fajnie, żebym była zadowolona z tego, bo wtedy mniej boli heheh a na zielonym czy beżowym widac tak samo plamy, jak na różowym - po pierwsze w życiu nie słyszałam, żeby u kogokolwiek z moich znajomych czy rodziny dziecko kupą ufajdało fotelik samochodowy:szok: a jak ulewa to poto sa pieluszki, żeby podkładać - wszystko da się opanować. No a co ja tam będe planowala czy fotelik zostanie dla drugiego dziecka czy nie - najwyżej odsprzedam na allegro i kupię dla drugiego inny, albo są takie ochraniacze czy jak to nazwać i można nałożyc i kolor będzie inny:-)
Jak by się chciało byc praktycznym to najlepiej ciemny wózek i ciemny fotelik, bo sie nie brudzą i nie trzeba prać, więc roboty mniej i pasują dla chłopca i dla dziewczynki:confused2:a ja kocham jasne kolory i nie wyobrażam sobie córci w ciemnych barwach dla mojej wygody:zawstydzona/y:
ja pierwszy fotelik kupiłam niebnieski i teraz też tylko szaro niebieski i szczerze gdybym miała córcie to chciałam i juz nawet miałam wyszukany kolorek różowy:-)co do wybrudzenia mój synek mi nigdy nieulał a jak się tak by zdarzyło to przeciesz jest pieluszka itp.a kupa oj to musiałby być niezły przypadek że aż tak by zrobiło że przez ciuszki az do fotelika:-)no chyba że lato to czasem dzieciaczki na pampersiku by były ale to wtedy się podkłada cos i gra no a szczerze kupka pobrudzi i nawet granat tak więc wyprać by było trzeba a sa dobre proszki co i z jasniejszym by się udało;-)gdybym ja miała patrzec na to to wtedy tylko ciemne kolorki by się kupowało a fotelik przecież służy tyle co do samochodu bądź niekiedy w domu itp.nie idzie się z tym na błoto jak z wózkiem;-)co czemu nie dla dziewczynki różu bądź np.PUMPKIN ma beżowy a to przecież także jaśniutki kolorek to wtedy to samo z ulewaniem czy kupka itd.i niebieskie i szare i inne kolorki to qwidać na tym tak czy siak co by zostały kolorki jak czarne bordowe zgnita zielen itd.;-)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Pod warunkiem że dziecko nie ma refluksu - no i nie wszystko możesz opanować.... co do kolorów - niech każdy wybiera co się komu podoba.
Prawie każde dziecko ulewa i nie jest to od razu refluks, bo to normalne zjawisko fizjologiczne jeśli występuje do któregos tam miesiąca :-) Nie popadajmy od razu w skrajności - a opanowac można naprawdę wiele i pozostanę przy swoim zdaniu, że wystarczy mieć dużo cierpliwości i samozaparcia i można sobie poradzić z wieloma sprawami...

Patrysia: a tam się z Toba zgadzam w 100% - jakbysmy wybierały kolor, żeby się nie brudził to by niewiele kolorów było do wyboru!

Co do wyparzania to ja po prostu gotuje gorącą wodę - wyłączam i wrzucam do niej butelkę, smoczka nie kupiłam jeszcze, no i gruszki też używac nie będę, więc nie wiem jak smoczki wyparzyć...

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Do góry