A ja przez kilkanascie dni nie podawalam nic z butelki (wczesniej dawalam troche odciagnietego mleka raz na kilka dni) i Julek zupelnie oduczył sie pic z butelki. Juz trzeci dzien walcze z nim, daje mu odciagniety pokarm zeby mu smakowalo i nic, za nic nie chce pic, nawet na glodnego go juz bralam. Nie wiem jak to bedzie bo bede musiala wyjezdzac do szkoly i moje dziecko chyba z glodu umrze.

Ale nie daje za wygrana, dzis znow sprobuje, ach jak ja zaluje ze nie dawalam mu chociaz raz na 2 dni czegos przez butelke
A i tak sie zastanawiam, bo moja kuzynka urodzila niedawno synka i sciaga sobie pokarm i karmi z butli i co wtedy z dopajaniem

No bo jak bezposrednio z piersi to leci najpierw ta woda a potem mleko, a w butli to sie wszystko zmiesza

Na chłopski rozum dziecko sie tym nie napije

Jak myslicie??
Kasiula - chyba Ty pisalas ze musisz dokarmiac i boisz sie zeby maly sie nie oduczyl cyca?? Nie martw sie jak bedziesz uzywac dobrych butelek (nie takich z ktorych samo leci) i dawac nadal cyca to nie powinien sie oduczyc. Ja dokarmialam Zuzie przez miesiac a potem dawalam jej czasem sciagniete mleko albo herbatke i nie oduczyla sie (dydala 1,5 roku). Ja uzywalam butelek i smoczkow Avent