reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Lipiec 2010

Witam wszystkich.
Witam wszystkie przyszłe i obecne mamusie bardzo cieplutko w taki kiepski dzień.
Jestem w 9 tygodniu ciąży- termin polowa lipca:)
Ale czytam czytam wasze posty i klops:(
Zaczynam czuć sie beznadziejnie bo ja nie mam zadncyh dolegliwości:(
nie wymiotuje nie mam jakichs konkretnych zachcianek...
boje sie ze cos jest nie tak!!
:(:-(
Ja w pierwszej ciąży czułam się tak dobrze, że w pierwszym trymestrze (z różnych powodów) nawet nie wiedziałam, że jestem w ciąży.

A na usg genetyczne idę 28.12, więc po wizycie wszystko opiszę. Ale na pewno na tym usg bada się przezierność karkową (wraz z innymi parametrami). Dopiero jak wynik badania zaniepokoi lekarza, może wysłać pacjentkę na inne badania.

reklama
Prawda :tak::tak:
Jak wrocila emih odrazu ruch wiekszy sie zrobil i wesolo :-)
Dziewczyny obudzilam sie patrze za okno ,a tam snieg:szok::szok::szok::szok:
Wiec w uk tez mamy snieg :happy:
perla u Was tez spadl ???

Ide zrobic sniadanko :-p
ha ha ! jak zobaczylam ten snieg za oknem to odrazu pomyslalam ze musze sie Ciebie zapytac czy u Was tez jest... ;-) ale mnie wyprzedzilas! :-D
jest tak z 5cm. grubosci... ciekawe jak u Rusalki... ona na polnocy!
synek w szoku! stal jak zaczarowany ze slepami wlepionymi w okno :-)
tak EMIH, dobrze ze jestescie...

ha ha ! jak zobaczylam ten snieg za oknem to odrazu pomyslalam ze musze sie Ciebie zapytac czy u Was tez jest... ;-) ale mnie wyprzedzilas! :-D
jest tak z 5cm. grubosci... ciekawe jak u Rusalki... ona na polnocy!
synek w szoku! stal jak zaczarowany ze slepami wlepionymi w okno :-)
tak EMIH, dobrze ze jestescie...

Moj synek tez w szoku :happy: ja zresztą tez ;-)
Jak do poludnia nie stopnieje to ide ulepic balwana z mlodym :happy:
Ale raczej nie stopnieje bo slonka nie ma i lekko sobie pruszy jeszcze i mrozowato jest :happy:Juz widze jak angole znowu zszokowani sniegiem sa ,kalosze na nogi :-D
No i oczywiscie loty juz odwolane !!

Moj synek tez w szoku :happy: ja zresztą tez ;-)
Jak do poludnia nie stopnieje to ide ulepic balwana z mlodym :happy:
Ale raczej nie stopnieje bo slonka nie ma i lekko sobie pruszy jeszcze i mrozowato jest :happy:Juz widze jak angole znowu zszokowani sniegiem sa ,kalosze na nogi :-D
No i oczywiscie loty juz odwolane !!
ta! i samochody w korkach bo w szoku 5km/h jada...
Emih ja bylam pare razy na wystawie kotow i raz rozmawialam z 1 hodowca maine-coon'ow, co wczesniej hodowal psy...ale odkad poznal ta rase przezucil sie na kotki! powiedzial ze te koty maja wlasnie taki "psi" charakter...

No widzicie dziewczyny?A wczoraj pisałyscie,że w UK atmosfery świątecznej nie czujecie, bo tam jest raczej deszczowo.I jak na zawołanie śnieżek spadł.;-)

No widzicie dziewczyny?A wczoraj pisałyscie,że w UK atmosfery świątecznej nie czujecie, bo tam jest raczej deszczowo.I jak na zawołanie śnieżek spadł.;-)
snieg to 1 z wielu rzeczy ktorych tu brakuje, nie tylko w Swieta zreszta...
ale fajnie ze jest sniezek i sloneczko tez jest :-)

Ananna, dzięki za wskazówki co do avatora, mam nadzieję, że się udało:-)

Czy Wy dziewczyny miałyście robione badanie HIV?
Podobno niedługo ma wejść w Unii przepis, że będzie obowiązkowe dla wszystkich ciężarnych.
Mój gin mnie namawiał i już miałam na końcu języka, ze w ogóle po co i nie potrzebuję.
Ale nie zdążyłam, bo powiedział: "mam nadzieję, że jest Pani rozsądną kobietą i zrobi Pani to badanie".
No więc nie miałam wyjścia.
W poniedziałek idę na wizytę, kolejne USG i odbiorę wszystkie wyniki.

Agata

reklama
perla2212 podziwiam Was za to,że byłyście w stanie właśnie z tych "wielu rzeczy"
zrezygnować.Ja tak już pisałam chyba bym nie potrafiła.
Nie ze strachu,że tam sobie nie poradzę bo pewnie bym przywykła do tamtejszyh ludzi i zwyczajów,ale ja z tęsknoty bym umarła...Za bliskimi, za miejscami,które znam od dziecka.
Mam koleżankę,której mąż już 7 lat temu wyjechał do Hiszpanii, a ona została.Wydawało się,żę tak bardzo się kochają,a tu jednak małżeństwo na odlgłość nie przetwało:no:Ona już ma kogoś i on też.Także uważam,że lepiej choćby na koniec świata,ale razem.

Do góry