M
mammi
Gość
Miałam badanie na wirusa HIV.To podobno teraz standard.Wynik na szczęście negatywny

Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

Dla mnie malzenstwo na odleglosc nie ma sensu i napewno nie przetrwa nawet jak ludzie baaaardzo sie kochaja .perla2212 podziwiam Was za to,że byłyście w stanie właśnie z tych "wielu rzeczy"
zrezygnować.Ja tak już pisałam chyba bym nie potrafiła.
Nie ze strachu,że tam sobie nie poradzę bo pewnie bym przywykła do tamtejszyh ludzi i zwyczajów,ale ja z tęsknoty bym umarła...Za bliskimi, za miejscami,które znam od dziecka.
Mam koleżankę,której mąż już 7 lat temu wyjechał do Hiszpanii, a ona została.Wydawało się,żę tak bardzo się kochają,a tu jednak małżeństwo na odlgłość nie przetwałoOna już ma kogoś i on też.Także uważam,że lepiej choćby na koniec świata,ale razem.

no nie powiem, jest ciezko... ale cos za cos! w PL nie moglabym sobie pozwolic na niepracowanie, tylko zaraz po macierzynskim musialabym wracac do pracy, a polroczny maluch musialby isc do zlobka... a tu mozemy godnie zyc z 1 meza pensji i zasilkow (ktorych mamy zreszta wiecej niz moja pensja w PL) a ja moge zajac sie wychowaniem dzieci... narazie mamy plan posiedziec kilka lat az dzieci podrosna i wracac, ale czas pokaze jak to wyjdzie w praniu... moj malz byl tu sam 1,5 roku a ja w PL i to bylo straszne, ale dalismy rade ;-)perla2212 podziwiam Was za to,że byłyście w stanie właśnie z tych "wielu rzeczy"
zrezygnować.Ja tak już pisałam chyba bym nie potrafiła.
Nie ze strachu,że tam sobie nie poradzę bo pewnie bym przywykła do tamtejszyh ludzi i zwyczajów,ale ja z tęsknoty bym umarła...Za bliskimi, za miejscami,które znam od dziecka.
Mam koleżankę,której mąż już 7 lat temu wyjechał do Hiszpanii, a ona została.Wydawało się,żę tak bardzo się kochają,a tu jednak małżeństwo na odlgłość nie przetwałoOna już ma kogoś i on też.Także uważam,że lepiej choćby na koniec świata,ale razem.
Wlasnie to jest duuuzy plus .no nie powiem, jest ciezko... ale cos za cos! w PL nie moglabym sobie pozwolic na niepracowanie, tylko zaraz po macierzynskim musialabym wracac do pracy, a polroczny maluch musialby isc do zlobka... a tu mozemy godnie zyc z 1 meza pensji i zasilkow (ktorych mamy zreszta wiecej niz moja pensja w PL) a ja moge zajac sie wychowaniem dzieci... narazie mamy plan posiedziec kilka lat az dzieci podrosna i wracac, ale czas pokaze jak to wyjdzie w praniu...

dla dzieci sa leki za darmo do 18 lat, szczepienia te co w PL placi sie po kilkaset zl. za 1 tu za darmo (lacznie z menigo i pneumokokami), opieka medyczna, leki i dentysta dla kobiety w ciazy i rok po za darmo, no i ciuchy i wszystko dla dziecka duzo taniej niz w PL, takze sa i plusy... ja to zyje zawsze odliczaniem do kolejnego wyjazdu do PL i jakos leci ;-)Wlasnie to jest duuuzy plus .
My tez zyjemy z pensji meza gdzie w pl jest to raczej niemozliwe I tutaj jest normalne ,ze maz pracuje kobieta wychowuje dzieci .
Bardzo duzo panstwo pomaga .
Dostaje tyle od panstwa co praktycznie bym zarobila pracujac .
Prawie do wszystkiego mozna sie starac o dofinansowanie ..powaznie
Tutaj dziecko bardzo sie liczy i powinno miec wszystko czego mu trzeba .

Prawda
Jak wrocila emih odrazu ruch wiekszy sie zrobil i wesolo :-)

Wlasnie to chyba nie są rożne badania (genetyczne, prenatalne, przezierności karkowej, tylko możesz oprócz tego wyjątkowo dokładnego USG (podobno powinno trwać ok 30minPowiedzcie mi jaka jest różnica miedzy USG genetycznym, a tym w któym sie bada przyzierność karkową!! To są jakies inne badania!
) zrobic jeszcze jakieś z krwi...oj ja też jestem agresywna jak diabliOd wtorku mam taki kiepski humor, z moim eMem ciągle sie kłócimy, nie wiem czy to moje hormony tak wypalają,
M mówi że na bank chłopak będzie jak mi tak testosteron buzuje ;-) Ale faktycznie wiek ma tu coś do rzeczy... My juz po 30 nie drzemy kotow (nasz byłby biedny ;-)) trochę poburczymy na siebie, ale wiemy że nakręcać się nie ma sensu i sobie odpuszczamy... choć wczoraj prosiłam o jeszcze więcej wyrozumiałości 
Jestem tego samego zdania co ty i nie czytam skutków ubocznych, bo jak raz przeczytalam na swoich sercowych to po samych informacjach o mało co nie zeszłam ;-) Też biorę Duphaston od początku tylko teraz mam większą dawkę. Przez 2 tyg nie brałam i... zaczęłam krwawićEmih, jestem nowa, nie miałyśmy okazji się poznać, ale śledziłam Twoją sytuację i bardzo się nią przejęłam.
Ja również biorę od początku Duphaston - to jest lek wspomagający przy poronieniach zagrażających. Ja jestem po wielu przygodach ze stratami ciąży i lekarz przepisał mi go na
Wydaje mi się, że zawsze na każdej ulotce jak poczytasz o skutkach ubocznych to się można załamać,
tyle tylko że zauważyłam pewną -to po Duphastonie mam takie cholerne mdłości

Moja córa tez od 6 z przyklejonym nosem do szyby chce lepic bałwana i jak mam jej wytłumaczyc że przy -10 to ona w balwana się zamieni bo śnieg jej sie nie sklei przy tej tempsynek w szoku! stal jak zaczarowany ze slepami wlepionymi w okno :-)

Ja o takich badaniach w ciąży szczerze mówiąć nie słyszalam, ale robią je zawsze przed operacjami/ zabiegami (jak jest czas) aby ew nie doszło do zakażenia na stole operacyjnym... więc może lekarze na wszelki wypadek cc... zaczynają tego wymagać? Zreszta i przy zwykłym poordzie jest "trochę" styczności z krwią...Czy Wy dziewczyny miałyście robione badanie HIV?
Podobno niedługo ma wejść w Unii przepis, że będzie obowiązkowe dla wszystkich ciężarnych.