reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Lipiec 2010

reklama
Mammi, to mnie pocieszyłaś, bo myślałam, ze tylko mój gin taki nadgorliwy.

Żadna z moich koleżanek nie miała, więc troszkę się zdziwiłam.

Hmmm, mam nadzieję, że wynik mnie nie zaskoczy, hihihi:szok::laugh2:

Agata

perla2212 podziwiam Was za to,że byłyście w stanie właśnie z tych "wielu rzeczy"
zrezygnować.Ja tak już pisałam chyba bym nie potrafiła.
Nie ze strachu,że tam sobie nie poradzę bo pewnie bym przywykła do tamtejszyh ludzi i zwyczajów,ale ja z tęsknoty bym umarła...Za bliskimi, za miejscami,które znam od dziecka.
Mam koleżankę,której mąż już 7 lat temu wyjechał do Hiszpanii, a ona została.Wydawało się,żę tak bardzo się kochają,a tu jednak małżeństwo na odlgłość nie przetwało:no:Ona już ma kogoś i on też.Także uważam,że lepiej choćby na koniec świata,ale razem.
Dla mnie malzenstwo na odleglosc nie ma sensu i napewno nie przetrwa nawet jak ludzie baaaardzo sie kochaja .
Zazwyczaj jest tak ,ze jak chlop tutaj przylatuje (sam) i nagle zaczyna zarabiac wieksza kase jak w pl i nie musi sie az tak mocno w pracy wysilac to mu nagle odbija !!Poznaje towarzystwo polskie zazwyczaj juz samotne albo tutaj sobie nowe zony zapoznali ..imprezy sie zaczynaja bo tutaj to podstawa i tak zapomina o tej zonie ktora w polsce teskni czeka na niego ...zapomina ,ze mieli duzo rat do splaty bo przeciez w uk nie musi mic placic pieniazki ma ....

Tez mialam badanie na HIV i jestem czysta :happy:

perla2212 podziwiam Was za to,że byłyście w stanie właśnie z tych "wielu rzeczy"
zrezygnować.Ja tak już pisałam chyba bym nie potrafiła.
Nie ze strachu,że tam sobie nie poradzę bo pewnie bym przywykła do tamtejszyh ludzi i zwyczajów,ale ja z tęsknoty bym umarła...Za bliskimi, za miejscami,które znam od dziecka.
Mam koleżankę,której mąż już 7 lat temu wyjechał do Hiszpanii, a ona została.Wydawało się,żę tak bardzo się kochają,a tu jednak małżeństwo na odlgłość nie przetwało:no:Ona już ma kogoś i on też.Także uważam,że lepiej choćby na koniec świata,ale razem.
no nie powiem, jest ciezko... ale cos za cos! w PL nie moglabym sobie pozwolic na niepracowanie, tylko zaraz po macierzynskim musialabym wracac do pracy, a polroczny maluch musialby isc do zlobka... a tu mozemy godnie zyc z 1 meza pensji i zasilkow (ktorych mamy zreszta wiecej niz moja pensja w PL) a ja moge zajac sie wychowaniem dzieci... narazie mamy plan posiedziec kilka lat az dzieci podrosna i wracac, ale czas pokaze jak to wyjdzie w praniu... moj malz byl tu sam 1,5 roku a ja w PL i to bylo straszne, ale dalismy rade ;-)

no nie powiem, jest ciezko... ale cos za cos! w PL nie moglabym sobie pozwolic na niepracowanie, tylko zaraz po macierzynskim musialabym wracac do pracy, a polroczny maluch musialby isc do zlobka... a tu mozemy godnie zyc z 1 meza pensji i zasilkow (ktorych mamy zreszta wiecej niz moja pensja w PL) a ja moge zajac sie wychowaniem dzieci... narazie mamy plan posiedziec kilka lat az dzieci podrosna i wracac, ale czas pokaze jak to wyjdzie w praniu...
Wlasnie to jest duuuzy plus .
My tez zyjemy z pensji meza gdzie w pl jest to raczej niemozliwe I tutaj jest normalne ,ze maz pracuje kobieta wychowuje dzieci .
Bardzo duzo panstwo pomaga .
Dostaje tyle od panstwa co praktycznie bym zarobila pracujac .
Prawie do wszystkiego mozna sie starac o dofinansowanie ..powaznie:happy:
Tutaj dziecko bardzo sie liczy i powinno miec wszystko czego mu trzeba .

Wlasnie to jest duuuzy plus .
My tez zyjemy z pensji meza gdzie w pl jest to raczej niemozliwe I tutaj jest normalne ,ze maz pracuje kobieta wychowuje dzieci .
Bardzo duzo panstwo pomaga .
Dostaje tyle od panstwa co praktycznie bym zarobila pracujac .
Prawie do wszystkiego mozna sie starac o dofinansowanie ..powaznie:happy:
Tutaj dziecko bardzo sie liczy i powinno miec wszystko czego mu trzeba .
dla dzieci sa leki za darmo do 18 lat, szczepienia te co w PL placi sie po kilkaset zl. za 1 tu za darmo (lacznie z menigo i pneumokokami), opieka medyczna, leki i dentysta dla kobiety w ciazy i rok po za darmo, no i ciuchy i wszystko dla dziecka duzo taniej niz w PL, takze sa i plusy... ja to zyje zawsze odliczaniem do kolejnego wyjazdu do PL i jakos leci ;-)

taaa sa i talony dla kobiet w ciazy na jedzonko ,po 25 tyg.ciazy od tak 190 f chyba jak dobrza pamietam sie dostaje ,po urodzeniu tez cos tam jest ...
ogolnie mozna sie o duuuzo starac ...dziecku o dofinansowanie do mundurka do szkoly,jak ma za daleko do szkoly i jezdzi autobusem to bilety za darmo mozna miec ...do mieszkania dofinansowanie ,za to ze za malo sie zarabia tez kase dorzucaja ...
no multum tego jest napisalam tylko to co mi przyszlo do glowy :happy:
Ja mam dentyste za darmo ,a chodze z wielka dziura w zebie :zawstydzona/y:

Naprawde ten kraj jest bardzo dziwny :)
Nie zdziwi mnie fakt ,ze jak wyjde na dwor na ten snieg opatulona w cieply szal ...a na ulicy zobacze kogos w krotkim rekawku albo dzieci w sweterkach :)

Ostatnia edycja:
Hej,
Ja wczoraj wieczorem tak się kiepsko czułam. Mam ogromne zaparcia i nie wiem co mam na nie poradzić. Jakoś tak w ogóle nie mogłam sobie znaleźć miejsca.
Cieszę się, że już koniec tygodnia i weekend i mąż będzie więcej w domu, a czkają nas jakieś zakupy świąteczne i przydało by się trochę posprzątać, a ja póki co to głównie odpoczywam

Witaj Agatha61, nareszcie ktoś z moich stron. Ja mieszkam w Pabianicach więc to "rzut beretem".
Też miałam takie badanie podobno wszyscy sie dziwią jak lekarz wypisuje - tak mówiła moja Pani doktor:-)

reklama
Prawda :tak::tak:
Jak wrocila emih odrazu ruch wiekszy sie zrobil i wesolo :-)
:-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D
Powiedzcie mi jaka jest różnica miedzy USG genetycznym, a tym w któym sie bada przyzierność karkową!! To są jakies inne badania!
Wlasnie to chyba nie są rożne badania (genetyczne, prenatalne, przezierności karkowej, tylko możesz oprócz tego wyjątkowo dokładnego USG (podobno powinno trwać ok 30min :szok:) zrobic jeszcze jakieś z krwi...
Od wtorku mam taki kiepski humor, z moim eMem ciągle sie kłócimy, nie wiem czy to moje hormony tak wypalają,
oj ja też jestem agresywna jak diabli :evil: M mówi że na bank chłopak będzie jak mi tak testosteron buzuje ;-) Ale faktycznie wiek ma tu coś do rzeczy... My juz po 30 nie drzemy kotow (nasz byłby biedny ;-)) trochę poburczymy na siebie, ale wiemy że nakręcać się nie ma sensu i sobie odpuszczamy... choć wczoraj prosiłam o jeszcze więcej wyrozumiałości :cool2:
Emih, jestem nowa, nie miałyśmy okazji się poznać, ale śledziłam Twoją sytuację i bardzo się nią przejęłam.
Ja również biorę od początku Duphaston - to jest lek wspomagający przy poronieniach zagrażających. Ja jestem po wielu przygodach ze stratami ciąży i lekarz przepisał mi go na
Wydaje mi się, że zawsze na każdej ulotce jak poczytasz o skutkach ubocznych to się można załamać,
Jestem tego samego zdania co ty i nie czytam skutków ubocznych, bo jak raz przeczytalam na swoich sercowych to po samych informacjach o mało co nie zeszłam ;-) Też biorę Duphaston od początku tylko teraz mam większą dawkę. Przez 2 tyg nie brałam i... zaczęłam krwawić :szok: tyle tylko że zauważyłam pewną -to po Duphastonie mam takie cholerne mdłości :eek: :eek::eek:
synek w szoku! stal jak zaczarowany ze slepami wlepionymi w okno :-)
Moja córa tez od 6 z przyklejonym nosem do szyby chce lepic bałwana i jak mam jej wytłumaczyc że przy -10 to ona w balwana się zamieni bo śnieg jej sie nie sklei przy tej temp :eek:
Czy Wy dziewczyny miałyście robione badanie HIV?
Podobno niedługo ma wejść w Unii przepis, że będzie obowiązkowe dla wszystkich ciężarnych.
Ja o takich badaniach w ciąży szczerze mówiąć nie słyszalam, ale robią je zawsze przed operacjami/ zabiegami (jak jest czas) aby ew nie doszło do zakażenia na stole operacyjnym... więc może lekarze na wszelki wypadek cc... zaczynają tego wymagać? Zreszta i przy zwykłym poordzie jest "trochę" styczności z krwią...

Do góry