Mama Helenki
i Aniki :D
A ja wramach odchudzania, nie jem kolacji
ale chyba wiele nie schudnę po ma czas tylko do lutego 

Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Nie martw sie na zapas Masz juz mezczyzne w domu Wiec mysle ze bedzie dobrze z tym noszeniem jak zafasolkujeszno teraz to i tak noszony jest bardziej dla zabawy i dal przytulańców...to już moja inicjacja:-) ale nie raz tak po prostu chce na raczki i juz Ale jak był niemowlakiemnon stop!!! Ja już potrafiłam obiad ugotowac z nim na ręku i wszytko zrobić w domu
a z tego wszytkiego to oprócz kręgosłupa to kolana mi się rozchrupały.....a ból nie ziemski wiec siła wyższa musiałam coś zrobić
Ja nie mam tego do uszka Wiec nie pomogeMam do was pytanko!
Używacie termometrów takich do ucha?
My ostatnio zakupiliśmy taki zbajerzony do ucha, czoła, mierzący temperaturę w pokoju i temperaturę wody w wanience.Sęk w tym, że jak się nim trochę pobawiliśmy to i ja i mój m mamy wrażenie, że pomiary nie są zbyt dokładne. Innymi słowy pokazuje taką temperaturę jaką chce
Nie wiem, czy można temu zaufać.
![]()
tez jestem ciekawa czego chce twoj M od ciebieSUper wyremontowaliście ,a z ciebie zdolna budowniczanka -brawo
Moja szwagirka ma mieszkanie przerabiane z obory!!!! też sie napracowali ,a teraz pieknie mają
Meduska faceci to dzieci ,pewnie też by chciał na rączki
Dzieki i tobie dobra kobiet,ae tam juz :" byłam"nawet sama znalazłamale i tak po nowym roku sie umawiać będę,dziekuje wam wszystkim za szukanie dla mnie kontaktów
Myszunia witaj słodziaku
MÓJ m był dzis dla mnie rano tak dobry ,ze w kominku rozpalił ,drzewa przyniósł,do sklepu pojechał ,chlebek przywiózł,śniadanko zrobił i kawke (ale to co rano)ciekawe czego on ode mnie moze chcieć
![]()
ale moze sie mylę![]()
No szkoda ze sie robota sama nie zrobi Ja tez musze spadac do roboty ale bede w odskoczni zagladala na bb bo to juz chyba nalogNo nic dziołchy ,fajnie sie siedzi ,czyta i pisze,ale robota nie zrobi sie sam niestety,a szkoda,idę sie ubrać i brać za coś
Mój Ksawe dalej chory ,gorączkowac przestał na antybiotyku ,ale kaszel ma okropny![]()
Tosz taka tys straszna ??????????moja tez wrzaskiem probuje ciagle albo tuei nogami do tego wiec jaolewam.albo mowie ze ma sie uspokoic i sie patrze na nia swoim rogim wzrokiem wiec przestaje
nawet sasiadkasowjego 8 letniego syna mna straszy
no wlasnie zaponialam caliemo tym,musze zakupic![]()
Oliwka wlasnie tez zrobila brudna robote w pieluszcze hihih Tez zaraz lece ja przebracZmykam, bo czuję brudną robotę w pieluszce Piotrusia! Poza tym przydałoby się umyć i ubrać wreszcie
Zajrzę później! Tylko opanujcie się z pisaniem, żebym nadążała za wami![]()
To powodzenia dla M w rzucaniu papierosowMój nie pali od 2 tygodniAle przy mnie to nie pali już od ponad roku
![]()
Zapraszam do mnie Tez mi zrobisz takiego pysznego omlecikamniaaaam ale ten omlet pyszny
zaraz zrobie sobi ejeszcze jednego![]()
Dokladnie tak ja u mnieJa bym chciała żeby mój przestał palić ale on nie chce więc mogę sobie tylko sama ze sobą pogadać![]()
No to juz zycze powodzenia z ta dieta a od nowego roku bede 3 mala kciuki Oliwka zjadla kanapeczke Ona juz chce sama jesc Kroje jej kawaleczki ona sama bierze raczka Teraz siedzi na fotelu i wyrzuca na podloge butelke z piciem ja jej podnosze ona zas wyrzuca i jest ryk jak nie chce jej podniesc Mala terrorystka cwiczy mamekochana moja dieta... juz pisalamod stycnia sie biore
a w suwaczku pise-moja dite- jem wszytko ale ćwicze
a ćwicze tez jak mi sie zachce
w styczniu robie kopenhaską- bo tak to ja ni eumie sie bez konca meczyc bez wielkich efektówwole 2 tyg sie pomeczyc i nie jesc tego na co mam ochote tylko to co w diecie i schudnąc 6 kg niz pol roku nie jesc slodkiego i schudnąc 2 albo 3kg
a wiem ze mi nie wróci bo juz kiedys kopenhaska robilama zawszejadłam wszystko na c mialam ochote
teraz tez bym nie przytyla- tyle ze nie schudne też jak nie zrobie diety
po niwym roku zaczynam
mój cel- miec idealna figure na wiosne:-):-):-)
witaj znowuDzień Dobry!
Zima zawitała na dobre, dni coraz krótsze, a więc i słoneczka mniej, a brak słońca wpędza mnie w zimowe dołki. Zatem postanowiłam skruszona powrócić na łono BB, cobyście mnie codziennie pocieszyły i pogłaskały po główce, bo nikt tego nie potrafi tak jak Wy!Mam nadzieję, że przyjmiecie swą marnotrawną siostrę z powrotem
Hehe! Ale nasłodziłam!![]()
Z reguły Flavamed i wszystkie wykrztuśne podaje się 2 razya jak mam podawać?
wczoraj flawamed dałam jej tylko raz a lipomal 1,5 godz po podaniu flawamet.to dobrze czy źle?
wybaczampewnie ze przyjmiemy
jak samopoczucie?????
ogladam Brzydulke
u mnie -14C masakra jakaś.ja dzis w pracy zamarznę![]()
zdrówkawitam
o 7 rano bylo -15 za wiatrem,teraz -14 brrrrrrrrrr
ale za to poki co nie pada i wychodzi slonce:-)dobre i to
nocka bardzo niewyspana.mala obudzila sie po 2 tzn plakala ani jesc ani pic,zrobila siku,plakala o mleko wieczrobilam jej lajtowe,wypila 2 lyki i nie.dalje placz,ciut przysnela i znow placz.sama nie wiemod czego.w koncu po 4 zasnela na dobre i spi.
a ,mnie w nocy oprocz dziecka obudzilo ostre krecenie w brzuchu co o 5 poskutkowalo niezla biegunka
wzielam juz 2 stoperany i lacidofil i jest ciuplej.
chyba wiem od czego
stara i glupia jestem-przeciez bralaam antybiotyk a o proibiotyku zapomnialami teraz mam efekty....
Paulina w szkole,w domu jzu cieplutko
Ania ja nie mam czasu jeździć do CZD ,bo to prawie cały dzień trzeba ,a Kuba ma inne zajęcia przecież.AS w CZD jest raz w tygodniu,przynajmniej tak bylo.no i ja mam dalje i jezdzilam
ale jak Cie stac prywatnie to wiadomo inna rozmowa
a Lipomal nie jest syropem przeciwkaszlowym tylko takim napotnym
no kochana zebys nie byla w ciazy to bys oklep dostala
a tak masz farta
witaj!
juz myslalam ze calkiem o nas zapomnialas
ja tez zawsze bez,ale iwdac tym razem...bo nie jadlam nic czym bym sie zatrula
jak to mowia-jak nie urok to sraczka![]()
nieźle z tym mlekiemO matko!! Ja ani jednego nie mam wyrwanego i jak sobie pomyślę ato od razu do kibla biegnędlam nie to jest nie do eytrzymania..zresztą mam to po ojcu bo on sobie tak lubi mdleć na fotelu
eeee dobrze będzie:-) zaglądaj tu częściej i będzie fajnie;-)
ja też bez wspomagaczy....a czasem tak się samo z siebie...a lepiej Ci???
A ja właśnie miałąm wypadek1.5l mleka w dzbanku poszło na podłoge
bo się przełamał na pół o odpadło denko
dobrze że Michał daleko
Myszunia ,dlatego schudł,że w tym wieku dzieci już wiedzą ile im potrzeba ,a mamy im nie wciskają w nadmiarze,bo już sobie nie pozwolą.;-)Kruszynka OK! Rośnie zdrowo! Wszyscy mnie pytają kiedy rodzę, a jak mówię, że w lutym to szeroko oczy otwierają i komentują: "a taki wieeelki brzuch już masz"Nosz kurna, chyba w ciąży w końcu jestem, nie? To jaki mam mieć?
![]()
W poniedziałek idziemy na USG i mamy nadzieję, że Fasolka w końcu zdradzi, co tam między nogami chowa.
Za to Piotruś uskutecznia bunt dwulatka i daje mi popalić.Stał się bardzo samodzielny - wszystko chce robić sam i nie pozwala sobie pomóc, a mnie doprowadza do szału jak pół godziny myje rączki, 15 min ząbki, a przed spacerem się godzinę ubiera
W dodatku nie ma czasu na takie "głupoty" jak jedzenie, więc schudł, zbladł i ostatnio przechodzimy serie badań typu morfologia, żelazo, mocz itd. itp. Na szczęście wyniki wychodzą dobre, więc trochę mnie to uspokaja!
A jak ładnie poproszę!
Jak tam Maksiu? Daje Ci w kość? Chyba nie, bo na NK widziałam, że jest słodziak, a taki uroczy mały przystojniak nie może być uciążliwy! :-)
Ty mnie nie strasz! :-)
No jakże mogłabym zapomnieć! :-) Po prostu ostatnio ogarnął mnie szał na "wicie gniazdka" i czasu brak! ;-)
A co do twoich dolegliwości... No cóż... Jak nie urok...A prawda jest taka, że dobrze ci tak - następnym razem będziesz pamiętać o osłonkach na brzuszek
![]()
Ja też wszystko z Kubusiem na rękach robiłam.To ja cię podziwiam, ja nic nie potrafiłam w domu zrobić z dzieckiem na rękach - po prostu bałam się, że go upuszczę albo uderzę nim o coś przez przypadek, więc siłą rzeczy aż tak dużo go nie nosiłam.
No, ścierka u nas też na porządku dziennymZresztą moje dziecko jest takim czyściochem, że nawet na spacerach śmieci zbiera i do koszy wyrzuca
Szkoda, że góra zabawek wywalona w jego pokoju już tak bardzo mu nie przeszkadza.
A u nas wielkie złości nie dają się szybko skończyćWyobraź sobie, że ostatnio mieliśmy straszną awanturę - Piotruś nie miał ochoty na kanapeczkę, więc ją razem z talerzykiem wyrzucił na podłogę. Powiedziałam mu, że ma siedzieć przy niej dopóki nie pozbiera wszystkich kawałków z podłogi i nie odniesie razem z talerzem do kuchni. Wył nad tą kanapką ponad godzinę zanim stwierdził, że jednak nic nie wskóra.
Nie wiem po kim on taki uparty jest.
![]()
spirytusem kamforowym ,albo nalewką bursztynową i ja to małemu jeszcze skarpetki zakładam.Tak wiem ,miało nie juz nie być,ale czym mam mu natrzeć te stopy????czosnkiem??
![]()
Ja też zawsze oddaję,awentualnie pożyczam jak ktoś chce.
wole komus oddac,nie jestem zachlanna.wiekszosc zabwek dostaja,ja czasami jakas lalke kupie.a poza tym niektore sie na allegro ni nadaj,no i u bratwoej na wilkanoc bedzie bobo,a pozniej mozeu mojej siostry to im sie przydaa moze ja sie na 3zdcydujeo ile to tego czasu nie zwraiuje
![]()
ohoho mój przy mnie to nie pali przynajmniej odkąd jesteśmy małżeństwem. Ale teraz to wiem że nie pali.czasem jak sięwkurzy w robocie to spali.ale dalej jest jako niepalącyMój nie pali od 2 tygodniAle przy mnie to nie pali już od ponad roku
![]()
no ja schudłam w niecałe pół roku 15kg i waga się trzyma już kilka miesięcy. Nie głodziłam się, a chudłam kilogram miesięcznie..no i w końcu zamiast nosić rozmiar44 teraz 38kochana moja dieta... juz pisalamod stycnia sie biore
a w suwaczku pise-moja dite- jem wszytko ale ćwicze
a ćwicze tez jak mi sie zachce
w styczniu robie kopenhaską- bo tak to ja ni eumie sie bez konca meczyc bez wielkich efektówwole 2 tyg sie pomeczyc i nie jesc tego na co mam ochote tylko to co w diecie i schudnąc 6 kg niz pol roku nie jesc slodkiego i schudnąc 2 albo 3kg
a wiem ze mi nie wróci bo juz kiedys kopenhaska robilama zawszejadłam wszystko na c mialam ochote
teraz tez bym nie przytyla- tyle ze nie schudne też jak nie zrobie diety
po niwym roku zaczynam
mój cel- miec idealna figure na wiosne:-):-):-)
ANKA ja chętnie oddam większe półustawiac mi się tu w kolejce która chce trochę tłuszczyku cyckowego:-)
Zdrówka dla Oliwki
My właśnie zakupiliśmy sanie. W sklepie kosztowały 120zła na bazarku te samiuteńkie 65!!!! a już miałam tamte kupować tylko szkoda mi było tyle kasy
a te jeszcze mają badylek że można je pchac jak wózek! michał jest zachwycony!! Jeszcze udało mi się zaprzęgnąć M i se z bejbe jechaliśmy a reniferek na pchaczu
fajowo . fotki jutro albo w niedziele bo jedziemy do lasu..tam ot będzie fajowo
![]()
TARAM ,TARAM łazienkę posprzątałam!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Jestem cała szczęsliwa z tego powodu i nawet nie przeszkadza mi zbytnio kawa o aromacie domestosa
As rozwaliłaś mnie tekstem
"Bez sensu są te 3 lekcje w piątki u niego.
Nic zrobić nie mozna,ledwo z BB się wyrobiłam w tym czasie."
ale jakby nie patrzeć -świeta prawda
Ksawek sie teraz wziął za puzzle ,ja kawke spijam i szykuje sie do ataku na sufit w korytarzu ,bo z paneli,ale korytarz maleńki wiec pikuś
Mh ,a co będzie w lutym ,że musisz schudnąc???dlaczego myślisz ,ze nie zdązysz????
Ja sie diecę twardo w 3 miesiace schudłam 13 kilo,szału nie ma ,bo jeszcze z raz tyle muszeę schudnać![]()