reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

reklama
no teraz to i tak noszony jest bardziej dla zabawy i dal przytulańców...to już moja inicjacja:-) ale nie raz tak po prostu chce na raczki i juz Ale jak był niemowlakiem:szok: non stop!!! Ja już potrafiłam obiad ugotowac z nim na ręku i wszytko zrobić w domu:sorry: a z tego wszytkiego to oprócz kręgosłupa to kolana mi się rozchrupały.....a ból nie ziemski wiec siła wyższa musiałam coś zrobić
Nie martw sie na zapas Masz juz mezczyzne w domu Wiec mysle ze bedzie dobrze z tym noszeniem jak zafasolkujesz :tak:
Mam do was pytanko!
Używacie termometrów takich do ucha?
My ostatnio zakupiliśmy taki zbajerzony do ucha, czoła, mierzący temperaturę w pokoju i temperaturę wody w wanience. :tak: Sęk w tym, że jak się nim trochę pobawiliśmy to i ja i mój m mamy wrażenie, że pomiary nie są zbyt dokładne. Innymi słowy pokazuje taką temperaturę jaką chce :sorry: Nie wiem, czy można temu zaufać. :eek:
Ja nie mam tego do uszka Wiec nie pomoge
SUper wyremontowaliście ,a z ciebie zdolna budowniczanka -brawo
Moja szwagirka ma mieszkanie przerabiane z obory!!!! też sie napracowali ,a teraz pieknie mają:tak:

Meduska faceci to dzieci ,pewnie też by chciał na rączki:-D

Dzieki i tobie dobra kobiet,ae tam juz :" byłam"nawet sama znalazłam :tak:ale i tak po nowym roku sie umawiać będę,dziekuje wam wszystkim za szukanie dla mnie kontaktów:tak:

Myszunia witaj słodziaku:-D

MÓJ m był dzis dla mnie rano tak dobry ,ze w kominku rozpalił ,drzewa przyniósł,do sklepu pojechał ,chlebek przywiózł,śniadanko zrobił i kawke (ale to co rano)ciekawe czego on ode mnie moze chcieć

domowe-lody_1021_2.jpg

ale moze sie mylę:-D:-D:-D
tez jestem ciekawa czego chce twoj M od ciebie :-D
No nic dziołchy ,fajnie sie siedzi ,czyta i pisze,ale robota nie zrobi sie sam niestety:sad::sad::sad::sad::sad::sad: ,a szkoda,idę sie ubrać i brać za coś:tak:

Mój Ksawe dalej chory ,gorączkowac przestał na antybiotyku ,ale kaszel ma okropny:szok:
No szkoda ze sie robota sama nie zrobi Ja tez musze spadac do roboty ale bede w odskoczni zagladala na bb bo to juz chyba nalog :-D
moja tez wrzaskiem probuje ciagle albo tuei nogami do tego wiec jaolewam.albo mowie ze ma sie uspokoic i sie patrze na nia swoim rogim wzrokiem wiec przestaje:rofl2:
nawet sasiadkasowjego 8 letniego syna mna straszy:rofl2::rofl2::rofl2::rofl2::rofl2::rofl2:

no wlasnie zaponialam caliemo tym,musze zakupic:tak::tak::tak::tak::tak:
Tosz taka tys straszna ??????????:-DMYSZUNIA ja sie wlasnie tego obawiam tez w przyszlosci u mojego dziecka Ona juz jak cos nie jest po jej mysli to sie rzuca Wygina i lametuje strasznie :cool:Zobaczymy co bedzie pozniej Strach sie bac
Zmykam, bo czuję brudną robotę w pieluszce Piotrusia :eek::eek::eek::eek::eek:! Poza tym przydałoby się umyć i ubrać wreszcie :tak:
Zajrzę później! Tylko opanujcie się z pisaniem, żebym nadążała za wami :-D
Oliwka wlasnie tez zrobila brudna robote w pieluszcze hihih Tez zaraz lece ja przebrac
Mój nie pali od 2 tygodni :tak: Ale przy mnie to nie pali już od ponad roku :-p
To powodzenia dla M w rzucaniu papierosow:tak:
mniaaaam ale ten omlet pyszny:sorry:

zaraz zrobie sobi ejeszcze jednego:-D
Zapraszam do mnie Tez mi zrobisz takiego pysznego omlecika :-D:-p
Ja bym chciała żeby mój przestał palić ale on nie chce więc mogę sobie tylko sama ze sobą pogadać:crazy::crazy::crazy::crazy:
Dokladnie tak ja u mnie :wściekła/y:
kochana moja dieta... juz pisalam:rofl2: od stycnia sie biore:rofl2: a w suwaczku pise-moja dite- jem wszytko ale ćwicze:rofl2: a ćwicze tez jak mi sie zachce:confused2:

w styczniu robie kopenhaską- bo tak to ja ni eumie sie bez konca meczyc bez wielkich efektów:no: wole 2 tyg sie pomeczyc i nie jesc tego na co mam ochote tylko to co w diecie i schudnąc 6 kg niz pol roku nie jesc slodkiego i schudnąc 2 albo 3kg:confused2:

a wiem ze mi nie wróci bo juz kiedys kopenhaska robilam:tak: a zawszejadłam wszystko na c mialam ochote:tak:
teraz tez bym nie przytyla- tyle ze nie schudne też jak nie zrobie diety:confused2:

po niwym roku zaczynam:rofl2:

mój cel- miec idealna figure na wiosne:-):-):-)
No to juz zycze powodzenia z ta dieta a od nowego roku bede 3 mala kciuki Oliwka zjadla kanapeczke Ona juz chce sama jesc Kroje jej kawaleczki ona sama bierze raczka Teraz siedzi na fotelu i wyrzuca na podloge butelke z piciem ja jej podnosze ona zas wyrzuca i jest ryk jak nie chce jej podniesc Mala terrorystka cwiczy mame :-D Tak jak wspomnialam wczesniej lece przebrac Oliwke i za robote sie biore Pozniej zajze G ma dzis byc w domu juz kolo 14 ale tylko na chwile bo na 16 ma impreze w pracy Wiec jak wroci to pojdziemy na sankach z Oliwka do sklepu Wiec bedzie mi latwiej cokolwiek kupic I bedzie kto mial to dzwigac hihihih

Dzień Dobry!
Zima zawitała na dobre, dni coraz krótsze, a więc i słoneczka mniej, a brak słońca wpędza mnie w zimowe dołki. Zatem postanowiłam skruszona powrócić na łono BB, cobyście mnie codziennie pocieszyły i pogłaskały po główce, bo nikt tego nie potrafi tak jak Wy! :tak::tak: Mam nadzieję, że przyjmiecie swą marnotrawną siostrę z powrotem :zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:
Hehe! Ale nasłodziłam! :-D
witaj znowu :-D:-D:-D

a jak mam podawać?
wczoraj flawamed dałam jej tylko raz a lipomal 1,5 godz po podaniu flawamet.to dobrze czy źle?
wybaczam :-D:-D:-D:-D:-D:-D pewnie ze przyjmiemy :-p:-p:-p

jak samopoczucie?????

ogladam Brzydulke :tak::tak::tak::tak::tak:

u mnie -14C masakra jakaś.ja dzis w pracy zamarznę :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Z reguły Flavamed i wszystkie wykrztuśne podaje się 2 razy
ok 9 i do 16-17 w zależności ,o której dziecko chodzi spać.
Po 15-20 minutach koniecznie oklepać trzeba,bo bez klepania to efekty niewielkie i powolne.Nie oklepuj tylko płaską otwartą ręką,bo wtedy boli dziecko i efekt mniejszy.
Lipomal możesz podać na 30 minut przed spaniem.

witam
o 7 rano bylo -15 za wiatrem,teraz -14 brrrrrrrrrr
ale za to poki co nie pada i wychodzi slonce:-)dobre i to:tak:
nocka bardzo niewyspana.mala obudzila sie po 2 tzn plakala ani jesc ani pic,zrobila siku,plakala o mleko wieczrobilam jej lajtowe,wypila 2 lyki i nie.dalje placz,ciut przysnela i znow placz.sama nie wiemod czego.w koncu po 4 zasnela na dobre i spi.

a ,mnie w nocy oprocz dziecka obudzilo ostre krecenie w brzuchu co o 5 poskutkowalo niezla biegunka:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
wzielam juz 2 stoperany i lacidofil i jest ciuplej.
chyba wiem od czego
stara i glupia jestem-przeciez bralaam antybiotyk a o proibiotyku zapomnialam:sorry: i teraz mam efekty....

Paulina w szkole,w domu jzu cieplutko
zdrówka

AS w CZD jest raz w tygodniu,przynajmniej tak bylo.no i ja mam dalje i jezdzilam:rofl2:
ale jak Cie stac prywatnie to wiadomo inna rozmowa
a Lipomal nie jest syropem przeciwkaszlowym tylko takim napotnym:tak:

no kochana zebys nie byla w ciazy to bys oklep dostala:tak::tak::tak::tak::-D
a tak masz farta:rofl2:
witaj!
juz myslalam ze calkiem o nas zapomnialas
Ania ja nie mam czasu jeździć do CZD ,bo to prawie cały dzień trzeba ,a Kuba ma inne zajęcia przecież.
Od szkoły nie zarwie,żeby na SI jechać co tydzień.
Lipomal jest na kaszel suchy czyli jest lekiem przeciwkaszlowym,napotnym,przeciwzapalnym ,ogólnie łagodzi objawy przeziębienia ,działa lekko uspokająco i do tego obniża gorączkę.
;-);-)

ja tez zawsze bez,ale iwdac tym razem...bo nie jadlam nic czym bym sie zatrula:eek:

jak to mowia-jak nie urok to sraczka:-D:-D:-D:-D:-D:rofl2:
:-D:-D:-D:-D:-D

O matko!! Ja ani jednego nie mam wyrwanego i jak sobie pomyślę ato od razu do kibla biegnę:sorry:dlam nie to jest nie do eytrzymania..zresztą mam to po ojcu bo on sobie tak lubi mdleć na fotelu:tak:

eeee dobrze będzie:-) zaglądaj tu częściej i będzie fajnie;-)

ja też bez wspomagaczy....a czasem tak się samo z siebie...a lepiej Ci???

A ja właśnie miałąm wypadek:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:1.5l mleka w dzbanku poszło na podłoge:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: bo się przełamał na pół o odpadło denko:szok: dobrze że Michał daleko
nieźle z tym mlekiem :szok::szok:

Kruszynka OK! Rośnie zdrowo! Wszyscy mnie pytają kiedy rodzę, a jak mówię, że w lutym to szeroko oczy otwierają i komentują: "a taki wieeelki brzuch już masz" :szok::szok::szok: Nosz kurna, chyba w ciąży w końcu jestem, nie? To jaki mam mieć? :sorry:
W poniedziałek idziemy na USG i mamy nadzieję, że Fasolka w końcu zdradzi, co tam między nogami chowa. :-p
Za to Piotruś uskutecznia bunt dwulatka i daje mi popalić. :eek: Stał się bardzo samodzielny - wszystko chce robić sam i nie pozwala sobie pomóc, a mnie doprowadza do szału jak pół godziny myje rączki, 15 min ząbki, a przed spacerem się godzinę ubiera :wściekła/y: W dodatku nie ma czasu na takie "głupoty" jak jedzenie, więc schudł, zbladł i ostatnio przechodzimy serie badań typu morfologia, żelazo, mocz itd. itp. Na szczęście wyniki wychodzą dobre, więc trochę mnie to uspokaja! :tak:

A jak ładnie poproszę! :zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::-p
Jak tam Maksiu? Daje Ci w kość? Chyba nie, bo na NK widziałam, że jest słodziak, a taki uroczy mały przystojniak nie może być uciążliwy! :-)

Ty mnie nie strasz! :-)
No jakże mogłabym zapomnieć! :-) Po prostu ostatnio ogarnął mnie szał na "wicie gniazdka" i czasu brak! ;-)
A co do twoich dolegliwości... No cóż... Jak nie urok... :-D:-D:-D:-D A prawda jest taka, że dobrze ci tak - następnym razem będziesz pamiętać o osłonkach na brzuszek :-D:-D:-D:-D:-D:-D
Myszunia ,dlatego schudł,że w tym wieku dzieci już wiedzą ile im potrzeba ,a mamy im nie wciskają w nadmiarze,bo już sobie nie pozwolą.;-):-D:-D
Nie każde dziecko kocha jedzenie ponad wszystko.
Mnie to lekarz też długo tłumaczyła,bo Klaudia jadła za 3 i wyglądała conajmniej za dwóch ,a Kuba totalny niejadek,ale żyje ma się swietnie ,energia go rozpiera ,więc lekarka mówi ,żejest oki. Na moim małym to się anatomii można uczyć taki chudy jest .:eek::eek: Fakt ,że wysoki i wagę też ma niezła tylko wyglad wizualny szkieletora:-D:-D:-D:-D

To ja cię podziwiam, ja nic nie potrafiłam w domu zrobić z dzieckiem na rękach - po prostu bałam się, że go upuszczę albo uderzę nim o coś przez przypadek, więc siłą rzeczy aż tak dużo go nie nosiłam.

No, ścierka u nas też na porządku dziennym :-D Zresztą moje dziecko jest takim czyściochem, że nawet na spacerach śmieci zbiera i do koszy wyrzuca :-D:-D:-D Szkoda, że góra zabawek wywalona w jego pokoju już tak bardzo mu nie przeszkadza. :sorry::sorry::sorry:
A u nas wielkie złości nie dają się szybko skończyć :no: Wyobraź sobie, że ostatnio mieliśmy straszną awanturę - Piotruś nie miał ochoty na kanapeczkę, więc ją razem z talerzykiem wyrzucił na podłogę. Powiedziałam mu, że ma siedzieć przy niej dopóki nie pozbiera wszystkich kawałków z podłogi i nie odniesie razem z talerzem do kuchni. Wył nad tą kanapką ponad godzinę zanim stwierdził, że jednak nic nie wskóra. :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: Nie wiem po kim on taki uparty jest. :no:
Ja też wszystko z Kubusiem na rękach robiłam.
Gotowanie,sprzątanie,odkurzanie :tak:
Kochana ,wiek dwulatka ma swoje prawa .:-D:-D:-D
On jest po prostu dwulatkiem,który testuje rodziców na wytrzymałośc.
:-D:-D:-D
Myszunia każdy to przechodzi.
Worek miłości i 10 cierpliwości a dacie radę.
Jak mocno szaleje to nie zwracaj na niego uwagi ,jak zauważy,że go nie "widzisz" to się podda.:tak:

Tak wiem ,miało nie juz nie być:-D,ale czym mam mu natrzeć te stopy????czosnkiem??:-D:-D:-D:-D:-D:-D
spirytusem kamforowym ,albo nalewką bursztynową i ja to małemu jeszcze skarpetki zakładam.
Nalewką jeszcze się naciera rączki w zgięciach łokci,klatkę i zgięcia pod kolankami.

:no::no::no::no::no:
wole komus oddac,nie jestem zachlanna.wiekszosc zabwek dostaja,ja czasami jakas lalke kupie.a poza tym niektore sie na allegro ni nadaj,no i u bratwoej na wilkanoc bedzie bobo,a pozniej mozeu mojej siostry to im sie przydaa moze ja sie na 3zdcyduje:rofl2:o ile to tego czasu nie zwraiuje;)
Ja też zawsze oddaję,awentualnie pożyczam jak ktoś chce.

Boże nadrobiłam Was.:szok::szok::eek::eek::eek::-D:-D:-D:-D
Produkcja pełną parą.:-D:-D:-D:-D
Kto Wam za to płaci ?:-D:-D:-D

Muszę już po małego iśc ,bo szkołę za 20 minut dzis kończy.
Bez sensu są te 3 lekcje w piątki u niego :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:.
Nic zrobić nie mozna,ledwo z BB się wyrobiłam w tym czasie.:-D:-D:-D

Mój nie pali od 2 tygodni :tak: Ale przy mnie to nie pali już od ponad roku :-p
ohoho mój przy mnie to nie pali przynajmniej odkąd jesteśmy małżeństwem. Ale teraz to wiem że nie pali.czasem jak sięwkurzy w robocie to spali.ale dalej jest jako niepalący:tak::tak::tak: a mnie też ciągnie do fajusków:sorry:

kochana moja dieta... juz pisalam:rofl2: od stycnia sie biore:rofl2: a w suwaczku pise-moja dite- jem wszytko ale ćwicze:rofl2: a ćwicze tez jak mi sie zachce:confused2:

w styczniu robie kopenhaską- bo tak to ja ni eumie sie bez konca meczyc bez wielkich efektów:no: wole 2 tyg sie pomeczyc i nie jesc tego na co mam ochote tylko to co w diecie i schudnąc 6 kg niz pol roku nie jesc slodkiego i schudnąc 2 albo 3kg:confused2:

a wiem ze mi nie wróci bo juz kiedys kopenhaska robilam:tak: a zawszejadłam wszystko na c mialam ochote:tak:
teraz tez bym nie przytyla- tyle ze nie schudne też jak nie zrobie diety:confused2:

po niwym roku zaczynam:rofl2:

mój cel- miec idealna figure na wiosne:-):-):-)
no ja schudłam w niecałe pół roku 15kg i waga się trzyma już kilka miesięcy. Nie głodziłam się, a chudłam kilogram miesięcznie..no i w końcu zamiast nosić rozmiar44 teraz 38:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D ale i tak cycory są przeogromne:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: 75F:crazy:

ellooo moje kochane babeczki

laura dojada sniadanko a ja na szybciora musialam tu zagladanac.
Zaraz sie ubieramy i jedziemy na zakupki:tak:
Jak wroce to zagladane
Tylko Wy nie szalejcie tak bo ja juz mam 2 strony do nadrabiania
A poszly mi do porzadkow codziennych, a kysz od kompa:-D:-D

Oczywiscie zart:-D:-D:-D

Dowikla doczytalam oi twoich cyckach kulkach:-D:-D
Agnes cala apteka dla Oliwki:eek:ale jak mus to mus.ja wychodze jak jest -10 ale na krotko tzn na 20-30 minut.Ostre powietrze moze szybko zaszkodzic jeszcze jak jest wiatr to choroba murowana:cool2:
Anabuba doczytalam ze szwy sciagniete.Mojemu jak sciagali tez go szczypalo:eek:ale u niego to reka byla:cool:
Kerna ale Ty masz biust:szok:ja nawet w ciazy takiego nie mialam:-D

dobra spadam bo lali dojadla ide sie szykowac:rofl2:

ANKA ja chętnie oddam większe pół:tak::tak::tak::tak: ustawiac mi się tu w kolejce która chce trochę tłuszczyku cyckowego:-)
Zdrówka dla Oliwki
My właśnie zakupiliśmy sanie. W sklepie kosztowały 120zł:szok: a na bazarku te samiuteńkie 65!!!! a już miałam tamte kupować tylko szkoda mi było tyle kasy:zawstydzona/y: a te jeszcze mają badylek że można je pchac jak wózek! michał jest zachwycony!! Jeszcze udało mi się zaprzęgnąć M i se z bejbe jechaliśmy a reniferek na pchaczu:-D:-D:-Dfajowo . fotki jutro albo w niedziele bo jedziemy do lasu..tam ot będzie fajowo:tak:

TARAM ,TARAM łazienkę posprzątałam!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Jestem cała szczęsliwa z tego powodu i nawet nie przeszkadza mi zbytnio kawa o aromacie domestosa:-D:-D:-D:-D:-D:-D

As rozwaliłaś mnie tekstem
"Bez sensu są te 3 lekcje w piątki u niego :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:.
Nic zrobić nie mozna,ledwo z BB się wyrobiłam w tym czasie.:-D:-D:-D"
:-D:-D:-D:-Dale jakby nie patrzeć -świeta prawda:-D

Ksawek sie teraz wziął za puzzle ,ja kawke spijam i szykuje sie do ataku na sufit w korytarzu ,bo z paneli,ale korytarz maleńki wiec pikuś:tak:

Mh ,a co będzie w lutym ,że musisz schudnąc???dlaczego myślisz ,ze nie zdązysz????
Ja sie diecę twardo w 3 miesiace schudłam 13 kilo,szału nie ma ,bo jeszcze z raz tyle muszeę schudnać:zawstydzona/y:

reklama
ANKA ja chętnie oddam większe pół:tak::tak::tak::tak: ustawiac mi się tu w kolejce która chce trochę tłuszczyku cyckowego:-)
Zdrówka dla Oliwki
My właśnie zakupiliśmy sanie. W sklepie kosztowały 120zł:szok: a na bazarku te samiuteńkie 65!!!! a już miałam tamte kupować tylko szkoda mi było tyle kasy:zawstydzona/y: a te jeszcze mają badylek że można je pchac jak wózek! michał jest zachwycony!! Jeszcze udało mi się zaprzęgnąć M i se z bejbe jechaliśmy a reniferek na pchaczu:-D:-D:-Dfajowo . fotki jutro albo w niedziele bo jedziemy do lasu..tam ot będzie fajowo:tak:

Ja poproszę :tak:

TARAM ,TARAM łazienkę posprzątałam!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Jestem cała szczęsliwa z tego powodu i nawet nie przeszkadza mi zbytnio kawa o aromacie domestosa:-D:-D:-D:-D:-D:-D

As rozwaliłaś mnie tekstem
"Bez sensu są te 3 lekcje w piątki u niego :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:.
Nic zrobić nie mozna,ledwo z BB się wyrobiłam w tym czasie.:-D:-D:-D"
:-D:-D:-D:-Dale jakby nie patrzeć -świeta prawda:-D

Ksawek sie teraz wziął za puzzle ,ja kawke spijam i szykuje sie do ataku na sufit w korytarzu ,bo z paneli,ale korytarz maleńki wiec pikuś:tak:

Mh ,a co będzie w lutym ,że musisz schudnąc???dlaczego myślisz ,ze nie zdązysz????
Ja sie diecę twardo w 3 miesiace schudłam 13 kilo,szału nie ma ,bo jeszcze z raz tyle muszeę schudnać:zawstydzona/y:

Mamy wesele w rodzinie, a cxhciał bym wyglądać jak człowiek a nie jak potwór :eek: No ale zabrdzo to ja się odchudzać nier mogę, karmie i nie chciał bym mleka starcić, tak się powolutku ograniczam :sorry:

Byłam z Helenka na zakupakch z saneczkami :tak: Ale zimno, brrr
Ale było fajnie bo wszystko tak zaśnieżone, że nie maiłam problemu z ciągnięciem sanek :tak::rofl2: A helenkę jak puściłam na śnieg na ogródku to wracać nie chciała :-D tylko była rtroszkę zawiedziona, że się bałwan nie chce lepić :sorry::rofl2:

Ostatnia edycja:
Do góry