reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Grudzień 2009

Dziewczyny mam pytanie , głownie do karmiocych, moj Franek je 16-20 min i ani go zmusic czy obudzic zeby jadł dłuzej i spi potem 3 godziny nie uwazacie ze to za krótko? jak jest u was z jedzeniem bo zaczynam sie martwic czy on dojada!!
Mój Piotrus ma identycznie. Pamietaj, że takie małe dziecko o sobie zadba:tak: Gdyby był głodny nie byłby taki spokojny. Szcerze mówiac i ja sie martwie czy mój Piotrus skoro taki spioch dobrze przybiera, jutro wybieram sie do lekarza n apierwsza wizyte to sie dowiem. Sprawdzalam w książeczce Antosia i Antos przez pierwsze 2 tyg zycia przybrał 250gram, więc będę miała porównanie.
Chcialam jeszcze raz podziekowac wszystkim kochanym grudnioweczkom za slowa otuchy duzo to dla mnie znaczy jak to wszystko przeczytalam ze tyle dobrych osob tu poznalam buziaki dla Was kochane!!!
My ubralismy choinke zeby jakos radosci troche wniesc i swiatecznie chociaz troszke musi byc, poszlismy do reala na swiateczne zakupy zajecie jak czlowiek ma to jest latwiej 2 godziny tam spedzilismy bo ledwo sie tocze cos mi weszlo w plecy na dole z prawej strony jak naciskam stopa o podloge to jakby w plecy szpile wbijali i kustykam jak kulawiec jakis. Zakupki zrobione mama z siostra do nas przyjada na swieta bo w domu rodzinnym straszna atmosfera najwazniejsze ze bedziemy razem ja sobie powolutku od jutra pogotuje ile dam rade a reszte dokonczymy razem jakos to bedzie. W srode rano mam kontrolne ktg a jak nic nie wykarze ostatnio bylo 0 skurczykow to 28 do ginki i chyba na oddzial na wywolanie albo obserwacje sama jeszcze nie wiedziala wole urodzic teo 28 bo swieta plus to wszystko plus szpital bez odwiedzin to by ciezko bylo. Buziolki dla wszystkich jeszcze raz!!!
Kochana to dl aciebie buziolki i uściski, trzymaj się!! Dzielna jesteś!!!

reklama
kurcze tak jakos dziwnie ze nei ma rano nic do czytania ... pewnie teraz to bedzie juz taki zastoj do czasu az sie unormuje sytuacja z maluszkami :) zacznie sie jakas regularnosc to wtedy i forum wroci do zycia :)

Karnitynko moje wyrazy współczucia.... Ściskam Cie mocno kochana , trzymaj się jakos dla maluszka :*

to ja dzisiaj wstałam JUŻ :-D
se popijam gorącą czekoladę.. mmmniam :)
i już od dziś zaciskam uda co by na święta w szpitalu nie wylądować :)

mi ordynator w czwartek powiedzial ze najchetniej juz by to konczyl ale moj gin mu wytlumaczyl ze albo cesarka albo mordega a ze ord nie byl sklonny sie na cesarke zgodzic to powiedzialam ze oksy nie chce teraz ...

u mnie juz jest prawie swiatecznie ... co prawda brakuje mi pieczenia /i tego zapachu piernikowego/ ale sama nie dam rady wiec pojade we wtorek piec do mamy :) i przywioze gotowe ciasta :)

Mojego gina nie było, więc walczyłam sama. Oxy się boim jak ognia piekielnego. Nie pozwole i już niech kombinują coś innego :-:)-:)-(

Ciasta zaczynam piec jutro tylko nie mam dobrego przepisu na sernik i makowiec a mi się zachciało do tego murzynek i orzechowiec 3 warstwowy :tak:

Dziewczyny mam pytanie , głownie do karmiocych, moj Franek je 16-20 min i ani go zmusic czy obudzic zeby jadł dłuzej i spi potem 3 godziny nie uwazacie ze to za krótko? jak jest u was z jedzeniem bo zaczynam sie martwic czy on dojada!!

dojada się, po prostu szybko je :tak:

a ja sie doszkalam w farmakologicznym wywolywaniu porodu i testach oksytocynowych :) jak ktos jest zainteresowany to mam fajne materialy sciagniete :)

Dawaj Mea wszystko co masz:-(

Karnitynka 3 maj się słoneczko, bardzo mi przykro ale myśl o maleństwie, staraj się

Mojego gina nie było, więc walczyłam sama. Oxy się boim jak ognia piekielnego. Nie pozwole i już niech kombinują coś innego :-:)-:)-(

Ciasta zaczynam piec jutro tylko nie mam dobrego przepisu na sernik i makowiec a mi się zachciało do tego murzynek i orzechowiec 3 warstwowy :tak:

dojada się, po prostu szybko je :tak:

Dawaj Mea wszystko co masz:-(

czemu sie tak boisz oksy ?? przeciez to takie znowu straszne nie jest /chyba/ daj maila na PW to ci wysle te pliki co znalazlam :)

a co do sernika to ja wrzucilam super przepis na sernik z gotowanego sera !! poszukaj w gotowaniu :)

a z ordynatorem tez walczylam sama ale wczesniej to przedyskutowalam ze swoim ginem :) uprzedzil mnie jakie bede miec gosc plany i jak moj gin to widzi !!

ja tez od tygodnia jade na 3 tabletkach dopegytu !! gin twierdzi ze to tak dla bezpieczenstwa !! a jak czesto na ktg jezdzisz ?? bo ja co 2-3 dni ...
Ehh cos mi wczoraj net szwankowal no wiec bylam 2 dni temu i w srode mam na to ktg znow jechac a pozniej to 28 dopiero na wizyte a po tym dopegycie wczoraj cisnienie bylo nawet tylko rano cos ma wyzsze ale jakos pociagne:)

Karnitynko moje wyrazy współczucia.... Ściskam Cie mocno kochana , trzymaj się jakos dla maluszka :*

to ja dzisiaj wstałam JUŻ :-D
se popijam gorącą czekoladę.. mmmniam :)
i już od dziś zaciskam uda co by na święta w szpitalu nie wylądować :)
Dzieki raz jeszcze ja tez Aniu zaciskam mocno nogi bo juz wole urodzic od razu po swietach albo chociaz zeby wigilie przetrwac wspolna to juz cos ale poki co spokoj tylko kuleje ale to chyba nie jest objaw porodu:)

dzien dobry,
z ta zgaga ostatnio jakies szalenstwo, mega- zgaga
w nocy mi podchodzil zoladek do gardla
okropienstwo :wściekła/y:

kupilam sobie ksiazke superniani, taka pierwsza co wydala
fajna jest ta babeczka, ale kurcze w ksiazce same oczywiste oczywistosci
ze dziecko lubi ustalony rytm dnia, zeby nie bic...
szału ni ma :confused2:

jutro moj termin,
dzis wpada siostra mnie pilnowac hehe
przejela sie i nie wiem co zamierza chyba siedziec i na mnie patrzec czy juz czy juzzz :tak:
no w kazdym razie to mile, ale daje rade
fajnie ze zima ma troche odpuscic w perspektywie rundek ktore moze trzeba bedzie robic do szpitala ....

milego dnia,
w krakowie sloneczko, fajnie ;-)

reklama
czemu sie tak boisz oksy ?? przeciez to takie znowu straszne nie jest /chyba/ daj maila na PW to ci wysle te pliki co znalazlam :)

a co do sernika to ja wrzucilam super przepis na sernik z gotowanego sera !! poszukaj w gotowaniu :)

a z ordynatorem tez walczylam sama ale wczesniej to przedyskutowalam ze swoim ginem :) uprzedzil mnie jakie bede miec gosc plany i jak moj gin to widzi !!

Przepis muszę znaleźć, oxytocyna nie takie straszne, no może jako przyśpieszenie nie ale jako wywołanie brrr. Amelkę rodziłam na oxy i nie hce nawet o tym myśleć :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Tak fajnie było, że na dolarganie wylądowałam, który nic nie dawał :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

Do góry