reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Karmienie piersia

tu macie ulotke: bepanthen 5% maść 100 g - promocyjna cena: Tylko 28.98 zł - apteka internetowa cefarm24.pl - leki, suplementy i kosmetyki w jednym miejscu

cytuje:
[FONT=arial, sans-serif]tak samo należy postępować w przypadku leczenia odparzeń od pieluszek. W pielęgnacji i leczeniu brodawek sutkowych matek karmiących - nakładać bepanthen maść na brodawki po każdym karmieniu piersią, przy czym nie jest wymagane mycie brodawek przed karmieniem.[/FONT]

ale to jest bepanthen masc, a jest jeszcze krem, wiec moze krem trzeba zmywac :sorry2:
kurcze może to od partii zależy??
u mnie na ulotce było napisane że rzeba zmywać dokładnie piersi:tak:

no właśnie

a wogóle to chciała spytać ile wasze malństwajedzą??
bo jak odciągłam w 3 tyg mleko i dawałam małej z utli to zjadała od 170 do 230ml
a jak w nocy dawałam moyfikowane to też jadła mi dużo bo ok 190-210 ml te nie odciągam to nie wiem ile zjada al chyba dużo dła co nie??
chyba za dużo ale ja nie wiem ja raz tylko odciągłam jak mały miał 3 tygodnie i zjadł 120ml może zjadł by więcej ale ja tylko tyle odciągłam

reklama
Tu macie ulotke: BEPANTHEN 5% MAŚĆ 100 G - Promocyjna cena: Tylko 28.98 zł - Apteka Internetowa Cefarm24.pl - Leki, suplementy i kosmetyki w jednym miejscu

cytuje:
[FONT=Arial, sans-serif]Tak samo należy postępować w przypadku leczenia odparzeń od pieluszek. W pielęgnacji i leczeniu brodawek sutkowych matek karmiących - nakładać Bepanthen maść na brodawki po każdym karmieniu piersią, przy czym nie jest wymagane mycie brodawek przed karmieniem.[/FONT]

Ale to jest bepanthen MASC, a jest jeszcze KREM, wiec moze krem trzeba zmywac :sorry2:
ja napewno mam maść i na mojej pisze żeby myć...
więc nie wiemsama... hmmm dziwne to jakieś....:sorry2:

Ja karmię i mam zamiar wytrwać przynajmniej 6 miesięcy, teraz widzę, że przy pierwszym synku za szybko się poddałam a im dalej tym jest łatwiej :-).

Kamcia - wielkie dzieki. Na szczescie juz jest duzo lepiej, juz nie wyje jak pies kiedy Julek ciągnie cyca:baffled: Smaruje Bephantenem i na mojej ulotce tez nie pisze zeby zmywac, ale ja mam próbke ze szpitala, pytalam w aptece i tez kazala nie zmywac. Na wszelki wypadek lekko wacikiem zmywam:tak:

Moj Julek jak mu sciagne to przewaznie 50 ml zjada:tak: zadko 90ml. okolo 100ml sciagam tez z jednej piersi wiec mysle ze wlasnie tyle zjada na kazdy posilek, bo on zjada tylko jedna piers na posilek. Tyle ze zjada czesciej, mniej wiecej co godzine. Ale jak np jestesmy na spacerku to nie je 2 godziny a w nocy wytrzymuje 4-5. Moze je czesciej zeby sie napic:baffled:

Kamcia - wielkie dzieki. Na szczescie juz jest duzo lepiej, juz nie wyje jak pies kiedy Julek ciągnie cyca:baffled: Smaruje Bephantenem i na mojej ulotce tez nie pisze zeby zmywac, ale ja mam próbke ze szpitala, pytalam w aptece i tez kazala nie zmywac. Na wszelki wypadek lekko wacikiem zmywam:tak:

Ja mam i probke ze szpitala i swoj bepanthen zakupiony w ciazy i na kazdym pisze ze nie zmywac. Dawalam malej nieraz dopiero co posmarowana piers i zyje ;-)

reklama

Moj Julek jak mu sciagne to przewaznie 50 ml zjada:tak: zadko 90ml. okolo 100ml sciagam tez z jednej piersi wiec mysle ze wlasnie tyle zjada na kazdy posilek, bo on zjada tylko jedna piers na posilek. Tyle ze zjada czesciej, mniej wiecej co godzine. Ale jak np jestesmy na spacerku to nie je 2 godziny a w nocy wytrzymuje 4-5. Moze je czesciej zeby sie napic:baffled:
ja odciągałam mleko i dawałam odciągnięte.... wtedy szybciej się goiło....

moja mała opróżnia 2 cyce az 2 mm ok250 ml :tak:
no i właśnie im dalej tym łatwiej.. mnie już prawie nic nie boli, pęknięty sutek tez się zrósł i nawet nie wiem kiedy :-) a boli już tylko czasem iedy mła nieje a bwi sięcycem i obie rygryza go i puszcza i znów prygryza wtedy mam troch podraznioneale do kolejnego karmieia przechodzi;-)

Do góry