reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Styczniówki 2010 !!

A ja za to zaczynam mieć jakieś bóle!!
Brzuch twardy jak cholera mi się zrobił!!
Chyba od czytania 'poród na wesoło' ;-)
Póki co jestem sama w domu, więc rodzić nie moge :-p

Kruszynka, a to nie za szybko na spacerki? :confused:

[FONT=&quot]"[/FONT] Dziecko otrzymuje życie za darmo. Może zaistnieć tylko wtedy, gdy rodzice je pokochają i gdy matka zdecyduje się podzielić z nim częścią swojego ciała i swojej krwi. Właśnie dlatego nie wystarczy się urodzić, by żyć." - Paula piękny cytat!! :tak:

Jola jeszcze trochę i będzie po wszystkim!! Może nawet nastroje i humorki nam miną ;-)
Co do teściów... Jeździć nie będę. Jeździłam ze względu na Sławka!! Ale dosyć!! Szyszka im!!! Mieszkamy tu gdzie mieszkamy i ani razu oni u nas nie byli!! To już pół roku... Oni mają nas (nie chodzi mi o mnie, ale o Sławka) głęboko, S. im pomaga jak może, wspiera finansowo, a oni tak się zachowują!! SZYSZEK MILION IM...!!

Znowu chce mi się ziemniaków!! :confused2: Zaraz sobie ugotuję ze dwa i spać chyba pójdę, bo w nocy minuty nie spałam...
Ale najpierw muszę się najeść :-)

reklama
emilcia no i masz racje, lepiej nie jezdzic niz sobie nerwy szargac tym bardziej ze teraz nie potrzebe nam sa takie emocje;-) A jak bedzie mialo sie ulozyc to sie ulozy:-)
Kurcze marudzilam przed swietami ze mam remont i duzo na glowie teraz nie robie nic i tez mi zle bo brak zajecia, brak boli i nerwy szargaja:no:
Ide poleze, naewt obiadu nie gotuje bo mama...:sorry2:

PUMPKIN hehe znam ten sposób ale kurka jak zaczełam to wolałam skończyć bo bolało:sorry2:
TYSIOLEK olejek rycynowy może wywołac poród nawet w ciągu 24 h co może warto bo już termin jest końcowy co może może się uda:tak:ale przed terminem wolałabym nie bo podobnoż jak nie jest jeszcze gotowe to może smołke wywołać u dzidziusia że zrobi a wtedy wiadomo niezaciekawie..;-)

A ja zaczne chyba biegac w tą i spowrotem po schodach:-Dbo oprócz bólu brzuszka i twardnienia to nic poza tym a to wątpie żeby mi tu prowadziło do porodu bo jak tak to bym już miesiac temu urodziła:cool:ja chce żeby mi czop odszedł i najlepiej podbarwiony krwia wtedy bym mogła się nastawiac a tak...

Ostatnio edytowane przez moderatora:
e-milcia, a tak wogule to przypomniało mi się, jak pare lat temu pożyczyłam kase wujkowi i jak się upomniałam o zwrot długu, to gonił mnie z widłami po podwórku:-p:-D i to był nasza ostatnia rozmowa. A jakieś pól roku temu, to spytał się mojej babci, dlaczego z nim nie rozmawiam i jak ja czegoś chciałam to wiedziałam, gdzie go szukać, a teraz mam go w d...:-p:-D Fajnie, czegoś chciałam...:no:, zwrotu to co moje (to tak jak u ciebie):wściekła/y: Co prawda kasy nie odzyskałam, ale jak sobie przypomne jego z tymi widłami....:-D:-D:-D od razu mi się humor poprawia:-D:-D:-D szkoda, że nie było wtedy jeszcze telefonów z nagrywaniem video:-D a wariatów to mam w głębokim poszanowaniu:-p
Wiem, teściowie, a wujek to jest różnica:-p:-Dale może to cię rozweseli:-p

Poszłam te ziemniaki obrać i pupa :-(

Czuję jakbym dostawała główką w jakąś kość!! Dosłownie!! Rozwala mnie od środa to moje dziecko!! :confused2: Boli jak cholera!! To jest takie dziwne, że nawet nie wiem jak to opisać!!

Brzuch nadal twardy...

Wróciłam więc i chyba poczekam aż mama wróci z tymi ziemniakami!! :sorry2: Poleżę... Raczej nie zasnę...

Dziecko moje nie wie, że tylko piesek jest w domku ze mną:confused: Niech się uspokoi!!

Pumpkin dobrze, że darowałaś awanturę :tak:

Tysiolek ja cycuszkami też się zabawiam i efektów nie widzę... :-(;-)

Witam!

Podczytuję Was od "rana" czyli około 11 kiedy to się zwlekłam z wyrka, ale dopiero usiadłam, by się przywitać.

Wczoraj w nocy mała znowu się wierciła niemiłosiernie, ale pewnie już tak będzie, bo mało miejsca ma bidulka przecież. Za to mnie od paru dni boli pod biustem, mniej więcej na linii żeber i pod mostkiem, tak mam skórę naciągniętą i wszystko upchane, że żadnego stanika nie mogę dopiąć (znaczy teoretycznie mogę, ale jest to dosyć nieprzyjemne, więc unikam), wczoraj pierwszy raz od dawna chodziłam bez stanika poza domem i tak dziwnie mi było. Muszę sobie kupić jakiś o większym obwodzie teraz, może w poniedziałek uda się na jakieś zakupy wybrać. Ale już nie mogę się doczekać, aż brzusio się obniży, naprawdę.

e_milcia, dobrze, że humorek już lepszy i święta racja - milion szyszek :)

Tysiolek, widzę, że już chwytasz wszystkich sposobów, by nakłonić Amelkę do wyjścia

jola.24, no coś synkowi chyba za dobrze w brzuszku i mu się nie śpieszy, ale nie martw się i korzystaj, że możesz odpocząć i zbierać siły na poród :)

malga191, może to były przepowiadające skurcze? Jesteś już w okolicy terminu z tego co podglądałam na liście, i pewnie już tylko czekasz aż się zacznie, ale nie stresuj się tak! Swoją drogą zastanawiam się, co ja będę odstawiać, jak mi termin się będzie zbliżał... ;)

paula3, śliczne wierszyki!

Idę poczytać ten poród na wesoło, miłego dnia kobitki!!!

Patrysiu ja co dzień od 2 dni, bardzo często ;-)
Znalazłam na temat olejku zdanie

"Oleju rycynowego nie wolno używać w czasie ciąży, gdyż może powodować powikłania w przebiegu ciąży i poronienia."
ze strony:
[ame=http://pl.wikipedia.org/wiki/Olej_rycynowy]Olej rycynowy – Wikipedia, wolna encyklopedia[/ame]

Andzia widać nie tylko u mnie są mało normalni ludzie :-D
Uśmiałam się jak przeczytałam o wujku!! :-D:-D:-D

Jak mnie zaraz nie przestanie boleć brzuch, to nie wiem co zrobię :sorry2:

reklama
E-milcia, wariatów nie brakuje:-p:-D

Kurka, takie rzeczy jak masarz krocza czy sutków- to facet powinien wykonywać, ale ja to jestem skazana sama na siebie:-p:no:Mimo postanowień noworocznych, to mój dalej mnie boi się dotknąć, wrr... i żadne argumenty do niego nie trafiają. A wczoraj rano, jak mył mi plecy (oczywiście potem szybko uciekł z łazienki:-p) to stwierdziłam, że będzie musiał mnie przed porodem ogolić, bo sama nie dosięgne. A on na to: przecież w szpitalu cię ogolą:wściekła/y: wrr...:wściekła/y: Jeszcze pół roku temu jakbym mu coś takiego powiedziała , to z radości by skakał do sufitu i nawet w środku nocy biegłby po maszynke, a tu...:rofl2:... chyba zaczynam czuć się jak jakaś trędowata:baffled::growl:
Jeszcze będzie chciał serduszkować, to mu powiem, że przyzwyczaiłam się, ze jestem samowystarczalna:-p:-p:-p:-D:-D:-D:rofl::rofl::rofl:

Ostatnia edycja:
Do góry