reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Grudzień 2009

reklama
U nas na czkawkę najlepiej cyc lub coś z butli bo bardziej leci i wtedy musi szybko łykać. Ja póki co jeszcze troszkę dokarmiam sztucznym i wodą z glukozą. Jak w przyszłym tygodniu mały będzie dobrze ważył to odstawiamy i podamy tylko pierś. Wtedy jak po cycku czkawka nie minie podam zwykłą wodę w butli.

hej ja wczoraj byłam w szpitalu z małą bo już nie miałam sił, cały czas się spinała,, pręzyła, brzuszek ciągle twardy i strasznie mi krzyczała od 4 dni ... lekarka przepisała jej paracetamol w czopku, mam podac w razie bólu jak po godzinie nie przejdzie to czopki luminalum ....oprócz tego teraz zamiast infacolu spróbowałam Bobotic niue wiem co lepsze ... lekarka mówiła, że jak mam możliwość załatwienia sab Simplexu to mam jej podawac no ale Bobotic to ponoc to samo nie ? podałam wczoraj paracetamol i moja córcia pierwszy raz od tygodnia spała spokojnie. A pozatym mam ja budzić na karmienie co 2,5h i karmić max. 15 minut! W nocy mogę dać jej dłużej pospać i troszkę dłużej karmić. Babka stwierdziła, że mała w 15 min. sie naje, a później się juz tylko bawi cysiem jak smoczkiem i wtedy nalyka sie powietrza. Dziewczyny czy któraś z Was podaje Bobotic ??? Jak działa ?? jak podajecie ? 4 razy po 8 kropli ?

Sab simplex to jeden z najlepszych lekow na kolki dla maluszkow ,ale cholera nie jest dostepny u nas w aptekach ,maz zjezdzil wszysteki apteki ,babki podzwonily po hurtowniach i niestety nie jest on dostepny ! Bobotic To jest odpowiednik sab slimpexu dostepny w Polsce ,tak wiec uzywamy tego i jak dawalam bylo super 4 razy dziennie po 8-9 kropelek a ze maly moj tego nie lubi i mi pluje daje na lyzeczke 8 kropli i do buzki odrazu calosc i smoka do zassania haahah albo herbatka odrazu do popicia ,Bylo super i Fifolowi pomaga ,wali baki bez bolu :) Wiem ze pomaga mu napewno bo wczoraj nas caly dzien nie bylo w domku i niestety zapomialam wziac kropelki i co ? tak caly dzien nie dostal bo wrocilismy dopiero o 19 do domku z dziecmi i cholera mialam cyrk taki z malym ze az glowa bolala ...no wyl co chwila ,prezyl sie ....zaczelam go masowac ,nozki do brzuszka ,albo lewy lokiec do prawego kolanka i na przemian i przy usisku maly pierdzial jak by z balona powietrze przy usicku spuszczane bylo ...walczylismy o 23 az wkoncu zasnol ze zmeczenia i spal do 5 :30 ! Biedny sie wymeczyl! Dzis juz od rana podaje kropelki

i zastanawiam sie na zakupem z tej apteki internetowej kropelek

SAB SIMPLEX krople suspensja 30ml

Kochane witam sie z wami w Nowym Roku :)
My dzisiaj bedziemy mieli gosci moja przyjaciolka przyjechala na swieta z Wloch z jej chlopakiem Wlochem i chca odwiedzic Fifola - stresa mam bo cholera trzeba bedzie pogadac troche po engliszu a moj akcent jest pozal sie boze ze smiech na sali ,a do tego pozapominalm chyba wszystko !

U nas Slicznie bialo na dworze i ciagle pada ! Prawdziwa zima :)

Kochane witam sie z wami w Nowym Roku :)
My dzisiaj bedziemy mieli gosci moja przyjaciolka przyjechala na swieta z Wloch z jej chlopakiem Wlochem i chca odwiedzic Fifola - stresa mam bo cholera trzeba bedzie pogadac troche po engliszu a moj akcent jest pozal sie boze ze smiech na sali ,a do tego pozapominalm chyba wszystko !

U nas Slicznie bialo na dworze i ciagle pada ! Prawdziwa zima :)
i ja się witam w Nowym Roku!
u mnie dzisiaj byli rodzice z bratem-posiedzieli trochę, zjedliśmy obiadek i pojechali. Lenusia poszła spać i ja chybe też do niej dołączę:tak:bo strasznie spać mi się chce:-D
Aśka dasz radę!!!:-)

Dzien Dobry:-)
Przeczytalam,ze pisalyscie o zgadze...ja z nia walcze juz dlugo i swietem nazywam noc w ktorej nie wleke sie do lodowki aby napic sie mleka...
Gdzies slyszalam,ze jak ma sie zgage to dzidzia bedzie miala ladne wloski...
No to moja bedzie miala chyba czupryne,ze ho ho:-)
Annoola widze,ze jeszcze pisalas czyli nic sie nie rozkrecilo...:-(

Milego dnia.Wyszykuje sie i na ktg zmykam.
Ja nie mialam zgagi w ciazy a moja Mysia urodzila sie z dosyc dlugimi wloskami:-p

reklama
Witam się!!!
Napiszę wam coś nudnego-nadal jestem w dwupaku:-:)-:)-(
Ale dziś spadł śnieg i wybieram sie na dlugi spacer po lesie( i moze po supermarkecie:-):-))
Teraz zabieram sie za sprzatanie i prasowanie- co jak co ale domek trzeba przygotowac:sorry2::sorry2: moze jak bedzie czysto to ksiezniczka raczy wyjsc??
Mi sie smiac chce bo jak mialam wsjo gotowe na powitanie Malej czyli blysk w domku, ja sama bylam na bostwo zrobiona, to Mala nic. Jak mialam dwudniowe nieswieze wlosy, jak mialam nieogolone nogi, jak mialam bajzel w domu to Mala wyszla:-D

Do góry