reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Kwietniówki 2010!!!

Hej Brzuchatki:)
A ja od rana na nogach, byłam już u lekarza(żeby osłuchał czy po tym przeziębieniu wszystko ok ale miał tyle osób, że czasu nie miał i kazał później spróbować:dry:). Potem ZUS-jak ja to kocham... Oczywiście nic w zasadzie nie załatwione a cały dzień wolnego sobie zrobiłam, żeby urzędy dziś pozałatwiać ale bez jednego durnego papierka nic nie zrobię a nie mogą go na miejscu wydrukować-bo po co skoro mam poczekać do 10dni...Porażka. Chyba z nerwów-bo innego powodu nie widzę- z tego wszystkiego im tam zasłabłam i chcieli pogotowie wzywać, paniki narobili. Mają nauczkę później już milsi byli. Ale sama się przestraszyłam ale na szczęście już jest ok;-) Zaraz jadę dalej tzn skarbówka i uczelnia ehhh ale już bezstresowo:tak:
Miłego dnia kwietnióweczki;-)

reklama
Poza tym, na Boga, jestem w ciąży!!! Mam prawo przytyć i mieć duże dupsko.;-)
Nie dajmy się zwariować - jasne, trzeba mieć umiar, ale nie można dokładać sobie dodatkowych stresów bo się przytyło. Odchudzać się będę od kwietnia.

Ja tam aż tak bardzo nie przejmuje się kg, bo wiem, że toycie jest nieuniknione, zresztą zawsze nie uważałam się za najchudsza i akceptowalam to, także spoko. Szczerze to spodziewałam się, że będę bardziej tyć i gorzej wyglądać, ale jeszcze mam 3 miesiące więc wszystko może się zdarzyć.

Madrze piszesz!!!!!!!!!!
Ostatnio tez sie zaczelam tak nastawiac.
U mnie tez nadal BMI w granicy, i jeszcze troche nawet "zapasu" jest, wiec moze nie jest tak zle.

W ostatecznosci - kupie taki tshirt i tyle :-D:-D
Zobacz załącznik 193153

Jak dla mnie boski !!!! :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

hejka moje kwietnióweczki!! jestem tu nowa, mam dopiero 16 lat ale z moim chlopakiem Wojtkiem :*** (za tydzien skonczy 16 lat;p) myslimy juz o stalym zwiazku. Tak nam sie szczesliwie trafilo ze dzieciaczki :)biggrin2:) beda dorastac razem! Bo urodze blizniaki! :**
Mam nadzieje ze spedze tu milo czas, pozdrawiam Was :***

Witam.

moje maleństwo ma swoje ulubione pory na dawanie Mamie do wiwatu :) wieczorami kiedy już się wygodnie usadowię,zaczyna swój maraton ruszania się - dzisiaj w nocy tak mocno kopała - ale to dobrze jestem znacznie spokojniejsza jak ją czuję. Nie przyglądałam, się czy reaguje po wypiciu ciepłych, zminych napojów czy po czymś słodkim, ale muszę się temu przyjrzeć.

Moja mała tez wieczorem harce urządza, jak się położę spać to ona wtedy fikołki robi. Wczoraj wieczorem jak juz leżałam w łóziu i zaczytywalam się w ksiązce to normalnie nie mogłam się skupić na lekturze bo mala tak dawała, a tatko spał i nie mógł zobaczyć tych harców, bo biedny dopiero raz widział jak mi brzuch skacze :-(

A ja dziś do pani doktor na wizytę jadę. Mam nadzieję, że będzie wszystko dobrze. Pewnie zostanę u mamy na noc więc do jutra kochane.
Kurdę u mnie dziś mroźno i nie chce się nawet nosa za okno wystawić, a co dopiero mówić o wychodzeniu, ale jak mus to mus. :-)

Witam
Jestem tu po raz pierwszy - mam termin na 30 kwietnia 2010 roku :)

witamy w naszym gronie:-)

waniliowa ja też muszę w tym tygodniu wybrać się na tą glukozę - a tak mi się nie chce :no: szok jaki ze mnie się zrobił leń ani się z domu ruszyć.
Mój synek też mało ruchliwy zastanawiam się wręcz czy wszystko z nim w porządku bo potrafi się w ciągu godziny tylko raz odwrócić na drugi bok i dalej śpi:cool2: a ja się martwię

Wybraliśmy po długich dyskusjach imię dla naszego malucha - będzie Wiktor

Dzień Dobry mamusie :-)

Produkcja wre...ale widzę, że poza zębową sprawą (bardzo mi przykro) i omdleniem (jeju Ty tak nie szalej słonko! spokojniej z tymi sprawami- nie uciekną;-)) nic złego się nie dzieje, co mnie baaaardzo cieszy! :-) Oby same takie spokojne posty :-D

Ja dziś wstałam o 10.30- masakra co za śpioch!:szok: a Maleńka śpi nadal :sorry2: W ogóle ostatnio nadal z niej Śpiąca Królewna, ale wieczorem przed zaśnięciem moim zawsze się budzi i się bawimy- tzn. jak stukam w brzuszek a ona kopie :-D i tak nawet godzinę, więc chyba wszystko jest ok :-D

Co do koszmarnej pokrzywki, o której Wam pisałam przed Świętami jeszcze, to jest to prawdopodobnie Dermatoza Ciążowa o angielskim skrócie "PUPPP"- beznadziejna sprawa, ale nie groźna raczej dal dziecka i mija po porodzie. Na szczęście póki co mnie w mierę odpuściła jakiś tydzień temu, ale mnoże wrócić :baffled: oby nie...:sorry2:

A z dolegliwości ciążowych to mam duży problem ze spacerami- wkrótce po tym jak wychodze i idę to zaczyna mnie łapać silny ból chyba wiązadeł (-chyba???)- taka jakby kolka blisko pachwin po obu stronach podbrzusza :baffled: mija momentalnie jak usiąde gdzieś...ale jak wstaje to po chwili wraca przy chodzeniu dalszym :baffled: któraś z Was ma może podobnie???? :confused::confused::confused::confused::confused:
Strasznie mnie to wkurza, bo chciałąbym spacerować a tu lipa...ide 5 minut i szukam ławki...a nie wszędzie są :baffled:

Dzisiaj zaczynamy z Mężusiem szkołę rodzenia! :-D:-D:-D Ciekawe czego fajnego się dowiemy? :-):-):-)

Miłęgo dnia Brzusie i uważajcie na siebie :-D

hejka moje kwietnióweczki!! jestem tu nowa, mam dopiero 16 lat ale z moim chlopakiem Wojtkiem :*** (za tydzien skonczy 16 lat;p) myslimy juz o stalym zwiazku. Tak nam sie szczesliwie trafilo ze dzieciaczki :)biggrin2:) beda dorastac razem! Bo urodze blizniaki! :**
Mam nadzieje ze spedze tu milo czas, pozdrawiam Was :***

witaj w śród nas:-)

Ela mnie też często łapie taka kolka ale tylko z prawej strony, zwłaszcza teraz jak są śniegi i nie wygodnie chodzić, mam zamiar zapytać się dziś o to pani dr jak nie zapomne:baffled:

My imię chyba wybierzemy dopiero po narodzinach, bo mamy kilka typów, ale jakoś konkretnie zdecydować się na jedno to póki co ciężko, więc stwierdziłam, że jak ujrzę me dziecię to wtedy może imię samo dopasuje się do dzidzi. :-) Wybór będzie chyba już w miarę łatwy bo na polu bitwy pozostały tylko 4 imiona: Zuzanna, Aleksandra, Matylda, Iga :-D

Basiu - śliczne imię dla synka:-), u nas jeszcze nie wiadomo, mamy kilka typów, ale póki co nie dogadaliśmy się z mężem:-)
Ella - co do spacerów to ja mam podobnie ale tylko na początku, jak się trochę rozchodzę to jest ok, staram się wyjść na spacer codziennie, bez względu na pogodę, chociaż nie zawsze mi się chce.. stare kości się zastały hihi:-D

Kochane w końcu sie Wam ujawniłam na społecznosciowym, wziełam sie do roboty i dzis wysysłam zdjecia rodzicom , siostrze, bo tylko tak obiecuje i nic nie robię, a tak to wielki len ze mnie, sylwestra w domku sami spędziliśmy nie miałąm ochoty nigdzie iśc, poza tym chyba mi sie macina obsuneła wiec sporo leżę i czekam do środy , bo mam wizyte u lekarza, dowiem sie czy nie mam cukrzycy ciążązej bo wyników nie widziałam i boje sie co mnie czekam pozdrawiam

ticker.php

reklama
cześć kobiety
od nowego Roku nawet tu nie zaglądałam ,bo ból pleców tak mi uprzyjemnił życie ,ze na niczym nie mogłam się skupić ----ja już chcę ,żeby był kwiecień :tak:
zaraz nadrabiam zaległości a dla was buziaki :-)

Do góry