reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Styczniówki 2010 !!

PAULA wg mnie 70 skurcze na ktg to dużo...
ponoć 60 to już porodowe, ale u mnie były mniejsze a to już był poród... u mnie ktg nic nie pokazywało....a dziewczyna obok miał 100 i nic nie czuła i dopiero za 2 dni jej wywoływali poród bo już mocno po terminie była...
Kaja ja też sie trochę wiązania boję, ale specjalnie kupiłam elastyczną chustę bo na start ponoć najlepsza i najpierw wiążesz a potem wkładasz dziecko...
juz nie moge sie doczekac chusty i żałuję że tak późno na to wpadłam... bo one są fajn e od początku a ja myślałam że dla starszych dzieci..
a tu link do mojej chusty i w opisie link do strony producenta z filmikiem instruktażowym.... tyle to chyba opanuję:-)
Chusta nosidełko Moby Wrap z USA mobywrap tanio (864473146) - Aukcje internetowe Allegro
Podobały mnie się inne wzory w innym sklepie ale cena już nie więc zamówiłam gładką chustę w kolorze moss :-)
a tu ten filmik, i jeszcze dodatkowy z youtube...
[video=youtube;Z1GizCtoxTI]http://www.youtube.com/watch?v=Z1GizCtoxTI[/video]
Moby Wrap Demonstration - Video Demonstrations

Widziałam też na alegro tańsze chusty ale babki na forach objechały je...
dla mnie wyglądały identycznie jak te markowe ale babki pisały że złe wiazania i dziecko mogłoby wypaść i że materiał nie jest zbyt dobry, tzn. rozwleka się czy coś...więc zainwestowałam w moby...
Agbar POWODZENIA:-) TRZYMAM KCIUKI!!!!
SANDRQ - mój mały też charczy i ponoć właśnie z tych samych powodów co u Ciebie:tak: wczoraj lekarka nam wyjaśniała na profilaktycznej wizycie....
Gosiu duże to Twoje dziecię, a róznicą w wymiarach bym sie nie martwiła, bo to pewnie błąd pomiaru.... w jednym te znaczniki bardziej dokładnie lekarz pewnie ustawił, a przy drugim pewnie przy mniejszym powiększeniu i stąd różnica....u mnie też wychodziły różnice a po porodzie wszystko w tej kwestii było ok!
Agniecha pewnie będziesz następna po Agbar:tak:
Miłego dnia kobitki :)

Ostatnia edycja:
reklama
cześć kobietki, mamuśki i wszystkie babki nie mam czasu normalnie żeby uśiąść na neta ciekawe czemu no nie? :-):-):-):-)

jeszcze obolała, ale pomału wracam do formy, nie wiem od czego zacząć tyle tu zmian na forum a tyle mnie nie było i już się pogubiłam no ale spróbuję coś nadgonić
pozdrawiam cieplutko:-D

jak się likwiduje suwaczki, bo mam tak jakby przeterminowane hi hi ???????

P
Kaja ja też sie trochę wiązania boję, ale specjalnie kupiłam elastyczną chustę bo na start ponoć najlepsza i najpierw wiążesz a potem wkładasz dziecko...
juz nie moge sie doczekac chusty i żałuję że tak późno na to wpadłam... bo one są fajn e od początku a ja myślałam że dla starszych dzieci..
a tu link do mojej chusty i w opisie link do strony producenta z filmikiem instruktażowym.... tyle to chyba opanuję:-)
Chusta nosidełko Moby Wrap z USA mobywrap tanio (864473146) - Aukcje internetowe Allegro
no to poddalas mi pomysl co chce dostac od kolezanek na prezent jak sie juz maluda pojawi...
nad chustami zastanawiam sie juz dobre pol roku, dobrze jest miec dwie wolne rece a tutaj i maluszek czuje sie dobrze bo jest blisko i mama ma swobode.

Juz wyslalam wiesci do kolezanek z pomyslem. :)

Nadineczka, to wracaj do formy i do nas :-)

Też zastanawiałam się nad chustą, ale wydaje mi się, że troszkę trwa dojście do wprawy z wiązaniem, a ja muszę być gotowa np. na wyjście z psem JUŻ, więc chyba jednak na początek zdecyduję się na worek, a później na nosidełko na szelkach.

M został już dzisiaj oddelegowany po majteczki :-D tylko nie pamiętam jaki rozmiar, a pamiętam, że ten dla bokserów był za mały...

cześć kobietki, mamuśki i wszystkie babki nie mam czasu normalnie żeby uśiąść na neta ciekawe czemu no nie? :-):-):-):-)

jeszcze obolała, ale pomału wracam do formy, nie wiem od czego zacząć tyle tu zmian na forum a tyle mnie nie było i już się pogubiłam no ale spróbuję coś nadgonić
pozdrawiam cieplutko:-D

jak się likwiduje suwaczki, bo mam tak jakby przeterminowane hi hi ???????
witaj po dłuuugiej nieobecności:-)poopowiadaj co tam jak córcia i jak chcesz opisz poród na odpowiednim wątku:-pps.zmazać go musisz a jak wstawić nowy to jest w regulaminie styczniówek opisane dokładnie;-)

Córa spi, a ja sprzatam:-)
Zmywanko, pranko... wyszorowałam łazienke i podłogi na kolanach:-D I wziełam sie za wypastowanie podłog, narazie tylkow naszym pokoju, po południu mąż wezmie mała na sanki to popastuje reszte podłóg, a moze w koncu cos mnie ruszy, a co!

A jak nie to jutro tez przejde sie do ginki na wizyte i oby cos sie działo, bo sie załamie:zawstydzona/y: Moze mi da skierowanie na jakies wywołanie, bo ja juz opadam z sił przez ta ciaże... Nigdy wiecej:-p

Ale ja wam mamusie zazdroszcze tych malenstw przy boku!!!

Agbar, powodzenia!!!
Nadineczka, super, że 'wróciłaś' :-):-):-)
Klara, daj koniecznie znać, jak się sprawuje chusta ... ja bardzo bym chciała nam taki gadżet zafundować ... ale też mam obawy co do wiązania :zawstydzona/y:
U mnie w pępku już 105 :szok: I jeszcze dopycham :zawstydzona/y: dzisiaj dzień obżarstwa :szok: Rano budyń, potem M drożdżóweczki do kawy kupił, a na obiad pizza :rofl2: jeszcze tylko trzeba szklaneczką Pepsi popić :zawstydzona/y: ale korzystam, póki mogę, bo na początku karmienia nie będę małej takich mieszanek serwować ;-)
a apetyt mam dzisiaj jak smok :sorry:

zmykam na spacerek ... miłego popołudnia mamuśki :-)

reklama
a ja wcinam upragnione pączki:-D:-D:-Dwłasnej roboty:-D:-D:-Djestem w niebie:-D:-D:-D

Gratuluję! W końcu wszystko wyszło jak trzeba :-D

ja wpieprzam czekoladki, które kupiłam na święta i zupełnie mi nie smakowały, miałam je wyrzucić, ale coś mnie wzięło i zjadłam już połowę :-D i bądź tu człowieku mądry ;-)

Asiowo, może spotkamy się na porodówce? Choć mój M twierdzi, że jego kobieca intuicja mówi mu, że urodzę w przyszłym tygodniu :-D

Do góry