reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Słodkie marcóweczki - cukrzyca ciężarnych

reklama
No to się melduję ;-)

Więc tak: byłam w poradni przy Klinice Chorób Metabolizmu i tam pani doktor (wraz z trojgiem asystujących jej studentów - he he śmieszne to było :-D) uznała, że jednak mnie zakwalifikuje do leczenia (mimo że wynik miałam 7,75, a norma jest do 7,8). Zaważyła o tym też duża waga dziecka. Wypożyczyli mi glukometr, dostałam receptę na paski do glukometru i do badania moczu (pielęgniarka mi powiedziała, że w aptece niedaleko szpitala są za darmo te paski i faktycznie tak było :baffled:) i jeszcze sobie musiałam kupić nakłuwacz i igły. Byłam na szkoleniu z diety i z samokontroli. No i to chyba tyle... Od jutra zaczynam. A w przyszły piątek mam się zgłosić na kontrolę. Najbardziej mnie wkurza, że tam się spędza pół dnia, bo jest mega kolejka do lekarza, a każda pacjentka siedzi tam 20 minut. Chyba dzięki studentom też tyle to trwa, bo oni się uczą wypisywać recepty, itp ;-)

ilość wymienników w diecie

czyli ile możesz zjeć węglowodanów na poszczególne posiłki???

Mam w sumie 28 wymienników: 3 owocowe, 4 warzywne, 7 mącznych, 2 mięsno-nabiałowe, 10 tłuszczowych - 259 g węglowodanów, 1890 kcal.

Na razie chyba nieźle mi idzie, bo miałam pomiary takie:
na czczo 94
po śniadaniu 145 (miałam tylko biały chleb w domu i zjadłam 1,5 kromki z wędliną)
po II śniadaniu 123
po obiedzie 129

Mam podane normy: na czczo 90, po posiłku 120.

Aha i wyszedł mi śladowy aceton w moczu.

reklama
Czesc dziewczyny!Ja tez jestem slodka :-(. W zasadzie od poczatku ciazy. Na poczatku przez trzy miesiace mialam diete, a od wrzesnia i dieta i insulina.Ciagle rosnie ilosc jednostek.... ale dzidzia zdrowo sie rozwija, nie jest ani za duza ani za mala, wiec staram sie nie zamartwiac :-)

Do góry