reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

Hej .
Ja dziś wstałam o 7:30 , a na 9 nawet już w kościele byłam. Choć powiem że pierwszy raz nogi mi posłuszeństwa odmawiały, ale wytrzymałam. a teraz laptopik i BB. Obiad mam z wczoraj - uff. Ale na żaden spacerek się nie wybieram , jest tak zimno że szok, a wieje ... brrryyy.
A do dziewczyn pracujących w szkole , czemu chcecie wracać we wrześniu? Po macierzyńskim należy nam się chyba 6 albo 8 tyg za wakacje . Ja tam zamierzam to wykorzystać, chce być z maluszkiem jak najdłużej. A nasz szefostwo na pewno poradzi sobie z zastępstwami. Nie wiem jak u Was ale ja na mojego dyr. nie mogę narzekać i raczej jest za tym aby swoje wykorzystać. Na wychowawczy to nie pójdę bo staż trzeba dokończyć.Ale trzeba korzystać z wolnego jak najwięcej , a teraz nam się to należy, no i kasa będzie taka sama.

reklama
Witamy sie niedzielinie ;)Deszcz leje ,nocka w miare w sypialni mamy big okno w dachu i jak tak mocno pada to stuka o szybe a ja to lubie bo mnie usypia :))zjadlam platki teraz mozna kawke ,jestem snieta i tak juz chyba zostanie bo za oknem szarooooooo.M spi jeszcze mial isc na 9 do pracy a mu zmienili i musi na 18 do konca i co ktora bedzie dzisiaj w nocy ze mna tutaj gadac ???:))))O 18 przyjdzie ex szefowa na kawe :)Ide luknac na e-bay moze cos wynajde :)

hej niedzielnie

u nas w miarę ok choć mam jakąś chandrę od paru dni i tak mnie na płacze bierze że hej:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:

ale co tam

jak z młodą mamusią???

jak tam czarnuszka twoje samopoczucie???

patinka jak fenek uważaj na siebie bo ja widze że ty na biegu jesteś

Hej .
Ja dziś wstałam o 7:30 , a na 9 nawet już w kościele byłam. Choć powiem że pierwszy raz nogi mi posłuszeństwa odmawiały, ale wytrzymałam. a teraz laptopik i BB. Obiad mam z wczoraj - uff. Ale na żaden spacerek się nie wybieram , jest tak zimno że szok, a wieje ... brrryyy.
A do dziewczyn pracujących w szkole , czemu chcecie wracać we wrześniu? Po macierzyńskim należy nam się chyba 6 albo 8 tyg za wakacje . Ja tam zamierzam to wykorzystać, chce być z maluszkiem jak najdłużej. A nasz szefostwo na pewno poradzi sobie z zastępstwami. Nie wiem jak u Was ale ja na mojego dyr. nie mogę narzekać i raczej jest za tym aby swoje wykorzystać. Na wychowawczy to nie pójdę bo staż trzeba dokończyć.Ale trzeba korzystać z wolnego jak najwięcej , a teraz nam się to należy, no i kasa będzie taka sama.

co do urlopu masz rację macierzyński plus za ferie i wakacje czyli 6lub 8 tygodni
ale np ja wracam już 14 czerwca bo od września mnie nie było i jak nie wróce strace staż na mianowanego a zostało mi 9 miesięcy już 2 lata za mną;-);-);-) a przy dwójce dzieci nie dam rady pracować aż tak efektywnie (szkolenia granty imprezy) szkoda mi tych dwóch lat
dlatego wracam na 10 dni a potem do września w domku;-);-);-)

ja odpoczywam moja ekipa na placu zabaw dla dzieciaków do 13 spokój:tak::tak::tak:

miłej niedzielki

Mag007 no ja nie wiem jakie Ty czary tam w nocy wyczynialas, ze dostalas sniadanie do lozka :-D:-D:-D
A swoja droge te 4 tygodnie mroza troszke krew w zylach :-p Wiec chyba podzialalo :-)
Syndromu wicia gniazda jeszcze nie mam, wrecz przeciwnie, NIC mi sie nie chce. Mysle, ze to przez prace, ktora wykancza mnie psychicznie i fizycznie. Ale jeszcze 5 (dlugich) dni i pewnie tez tak jak Wy bede wszystko przygotowywac :-)
Na sama mysl, ze mam isc tam jutro robi mi sie niedobrze, pewnie znowu nocka bedzie dzis nieprzespana :baffled::nerd:

Dzień doberek,
ja dzisiaj odniosłam prawdziwy wyczyn, wstawałam co 2 godziny, a nie co godzine, wow;-)kurcze chyba ja tylko mam takie sikowe problemy nocne:-(
wczoraj zrobiliśmy mega przemeblowanie, i złożyliśmy łóżeczko, tak patrze na nie i nie mogę doczekać się kiedy w nim będzie leżała Gabrysia:tak:
jutro na USG idę, cos tak mi sie wydaje że już główką w dół leży, bo mnie niesamowicie po żebrach kopie...
Kochana, ja czasem latam tez co godzine, dwie... A juz jak sie przebudze raz, to pozniej nie moge usnac i sie wierce pozniej :baffled:

Ta noc nienajgorsza, aczkolwiek juz coraz ciezej mi znalezc wygodna pozycje :-(
Dzis ginek, a pozniej spotkanko z kumpelami, wiec zagladne pewnie wieczorkiem ;-)
32 tydzien mi sie dzisiaj zaczal :szok::szok::szok: Kiedy to zlecialo?!?!?!?! :-D
Milego dnia!

U nas juz 33 tc leci jejku juz coraz blizej :))Nie moge normalnie wyrobic jak pomysle ze juz nie dlugo bede miec moja myszke az mnie tak gilgocze w brzuchu i takie ciarki przechodza (pozytywnie ) achhh nie moge sie doczekac kiedy juz ja zobacze :)

Mag007 no ja nie wiem jakie Ty czary tam w nocy wyczynialas, ze dostalas sniadanie do lozka :-D:-D:-D
A swoja droge te 4 tygodnie mroza troszke krew w zylach :-p Wiec chyba podzialalo :-)
Syndromu wicia gniazda jeszcze nie mam, wrecz przeciwnie, NIC mi sie nie chce. Mysle, ze to przez prace, ktora wykancza mnie psychicznie i fizycznie. Ale jeszcze 5 (dlugich) dni i pewnie tez tak jak Wy bede wszystko przygotowywac :-)
Na sama mysl, ze mam isc tam jutro robi mi sie niedobrze, pewnie znowu nocka bedzie dzis nieprzespana :baffled::nerd:

czary w nocy:confused:
żadne tam takie....:-D:-D:-D:-D

po prostu prawie całą noc nie spałam, łaziłam do kibla,brałam no-spę na ten brzuchol, co chwilę piłam, bo mnie suszyło i M widział jak się męczę (bo ofkors zanim wstałam z łóżka, to sobie pojęczałam trochę - a co niech widzi, jakie to męczące, czemu tylko ja mam nie spać w nocy:cool2:)

wytrzymasz ten tydzień w pracy i będziesz sie byczyć:-p

miłego spotkania życzę:-D

Wiecie co - słucham sobie Radia Zet i Pawlikowska prowadzi Świat wg blondynki, w sumie to już kiedyś miałam taką fazę. No i co godzinkę jest jakieś pytanie - trzeba wysłać odpowiedź na jej maila. No i gram , chyba z nudów .Ale refleksu brak , bo to trzeba szybciutko , a ja jakaś otępiała jestem :-D. Ale się pochwalę kiedyś wygrałam książę . Więc jest szansa. Ale jakoś przynajmniej czas leci bo M ogląda mecz i się nudzę.

Witam Was Kochane.
Oj zazdroszczę tych śniadań do łóżka:tak:. U mnie nocka minęła nawet znośnie, tylko dwa razy na siusiu no i spanie do 10:30. Niestety jak wstałam i zobaczyłam moje stopy to aż się przeraziłam, normalnie wyglądają jak balony:szok:, nawet kostek mi nie widać, no mam nadzieję że opuchlizna zejdzie.
Kochane spadam się położyć z nogami do góry i później do Was wpadnę.

czary w nocy:confused:
żadne tam takie....:-D:-D:-D:-D

po prostu prawie całą noc nie spałam, łaziłam do kibla,brałam no-spę na ten brzuchol, co chwilę piłam, bo mnie suszyło i M widział jak się męczę (bo ofkors zanim wstałam z łóżka, to sobie pojęczałam trochę - a co niech widzi, jakie to męczące, czemu tylko ja mam nie spać w nocy:cool2:)
Haha żadne takie :-D To sie nazywa praktyczne podejście do zycia bez owijania w bawełne :-D

dzien dobry baby :happy2:
ja tez sporo wstawałam ale nie ma tragedii- niedzielne śniadanie z małżem wszystko wynagradza :-)
Trochę sie jeszcze pobycze w wyrku a pozniej jakis spacerek co by nie zgnic w domu.
Miłego dnia

reklama
Cześć brzuchatki :-)

U mnie dziś piękna pogoda :-) Muszę chyba po obiedzie ukraść psa rodzicom i wybrać się na jakiś spacerek dla zdrowia.

No i stuknęło mi 30 tyg. Jak to zleciało :szok: Jak pomyślę, że jeszcze tylko 10, to trochę się boję...

Miłego dnia!:-)

Nie strasz mnie, ja dziś zaczynam 35 tydzień, to co mam powiedzieć? :-D

Ząb mnie od wczoraj pobolewa i zaczynam się tego obawiać, bo nie miałam problemów z zębami od wielu lat. :-(

Do góry