reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

Witajcie zaraz nadrobie weekendowe zaległości ale pochwalę się że naszej niuni nie wyrosły jajka i nadal jest DZIEWCZYNKA:-D ufffff

Ogólnie wsio ok, szyjka 3cm, ale jakaś niepocieszona jestem z usg-szybko, bez objaśnień. Zarezerwowane było 40 min a trwało niecałe 10 min. Moze już w tym tygodniu to tak powinno wyglądać ale jestem rozczarowana. Babka zrobila dosłownie 4 zdjęcia: obwód brzucha, głowy, kosci udowej i posłuchala bicia serca i nawet nie próbowała buzi pokazać na 3d ... a na2d wogle jej nie wychodzilo-wiec od razu zrezygnowala:baffled: a myślalam ze dostaniemy śliczny pyszczek żeby pokazać dziadkom w dniu Babci i Dziadka:dry:ale wiem jedno że nasza mała bedzie miala nosek po Tacie:-)

ok nadrabiam zaleglosci

Wiesz co, chyba nasze dzieciaczki są już zbyt duże. Moje USG też tyle trwało i dokładnie to samo mierzył, widocznie na tym etapie nic więcej sprawdzać nie trzeba:tak:
Znam przybliżoną wagę i wiem, że rośnie prawidłowo, z serduchem też wszystko ok także jestem spokojna:tak:

reklama
Kochana nie ma sie czym przejmować. Te kg w ciąży też są potrzebne i nawet nie zdążymy sie obejrzeć i wszystko spadnie. Ja też już jestem 18kg na plusie a termin mam na 2marca. Na poczatku strasznie sie przejmowalam wagą, a teraz już nie. Ostatnio tylko odstawiłam słodycze, bo przeraż mnie troszeczkę fakt, że synyś przy porodzie będzie ważyl ok 3800 więc nie chce zeby i jemu przybyło ponad wyliczaną norme :-)

a mnie ostatnio Pani ktora robila usg powiedziala, ze my nie do konca mamy wplyw na to jak szybko przybieraja nasze dzieci w brzuszku.
Ja przytylam 8 kg poki co, a dzidzia wazy juz ponad 2kg. I podobno jest wieksza o 2 tygodnie niz powinna.
Wiec nie wiem czy te slodycze maja bezposredni wplyw na wage dziecka :-)

a mnie ostatnio Pani ktora robila usg powiedziala, ze my nie do konca mamy wplyw na to jak szybko przybieraja nasze dzieci w brzuszku.
Ja przytylam 8 kg poki co, a dzidzia wazy juz ponad 2kg. I podobno jest wieksza o 2 tygodnie niz powinna.

8kg tylko pozazdrościć:tak::tak::tak:
Ja wole ograniczyć słodycze niż pózniej pluć sobie w brode, że mogłam coś zrobić a nie zrobiłam:zawstydzona/y: no i moj Synuś na ostatniej wizycie ważył 2400 kolos:-D:-D:-D ale to wszystko wina jego Tatusia, bo bartek przy porodzie ważyl ponad4kg a ja nie cale 3kg wiec we mnie sie Synio nie wdał :-D:-D:-D

też tak myślę dzidzia ściąga z nas to co jej jest potrzebne a zbędne ale pyszne kalorie nie są jej potrzebne zostają dla mamuśki

kciuki za rodzącą:tak::tak::tak::tak:

Ostatnio na USG pytałam lekarza o przybliżoną wagę urodzeniową. Powiedział, że jak nie będę przesadzać ze słodyczami, to duży nie urośnie i sobie to wzięłam do serca:-p
Pewnie to zależy od wielu czynników, w szczególności jak już na tym etapie widać, że dziecko jest większe, niż przeciętne płody:tak:. Mój Kubuś do gigantów nie należy, takze myślę, że 3500g nie powinien przekroczyć. Większego nie rodzę:-D

dziewczyny super zwierzaki :)
Ramari czy Ty udzielasz sie na forum molosy?
Ja mam dwa koty i psa i jesli nie moj maz, to pewnie w domu bylo by zoo ;-) tu link do galerii mojego dogo Almendra Nido de Condores pictures by wamapl - Photobucket

Pierwszy raz słyszę o tym forum, ale może zajrzę :-)
Świetny pies, zdjęcia powalające- szczególnie te koło kominka i choinki oraz te z synkiem. Już się nie mogę doczekać na zdjęcia mojego dziecięcia z miśkami.
A to jeden z moich psiaków z synkiem znajomych :-)

Pierwszy raz słyszę o tym forum, ale może zajrzę :-)
Świetny pies, zdjęcia powalające- szczególnie te koło kominka i choinki oraz te z synkiem. Już się nie mogę doczekać na zdjęcia mojego dziecięcia z miśkami.
A to jeden z moich psiaków z synkiem znajomych :-)

cudo:-D:-D:-D:-D

my zwierzaków nie posiadamy M ma alergię na wszytko:zawstydzona/y:
ale może kiedyś
marzeniem M jest mieć owczarka jak kiedyś bedziemy mieli dom i ogród:tak::tak::tak:

a CZARNUSZKA dawała znac jak po wizycie???

reklama
Do góry