reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Grudzień 2009

u mnie podobnie, no ale w końcu znalazła w hurtowni. ja zapłaciłam 35 zł za największą z wąską szyjką (bo wiem, że są jeszcze takie z szerokimi).

Ja mam tą z szeroką szyjką (łatwo się wsypuje mieszankę;-)i łatwiej ją trzymać mi niż wysoką i wąską (mam taką jedną ale innej firmy)

Po wizycie u neurologa!
Drżenia nóżek i rączek ma po tym krwotoku:-( Minie mu, ale trzeba cierpliwie czekać:-( same problemy przez to moje cholerne nadciśnie w ciąży:wściekła/y:
I mały ma nawyk leżnia na prawym boczku - kładziemy go teraz w nogach łóżka (lekarz kazał, żeby widział wszystko dookoła, bo Aluś to ciekawe jajo i musi widzieć wszystko:-D). Dlatego tak mu się zrobiło i nawykowo kładzie ciałko całe na prawo, to mu się uleżał prawy bok i jak go ktoś położy na lewy albo na plckach, to on myk i już przekręcony na prawy bok...
kolejna wizyta za miesiąc.

reklama
a ten espumisan mmozna podawac 2-tygodnniowemu dziecku ? i mam do Was jeszcze jedno pytanie- daję Filipkowi nan1, ale wydaje mi się że on się tym nie najada:szok: czy to możliwe ?? jedna paczuszka wystarcza nam na 3 max 4 dni:szok:

Ja pisalam o Esputiconie:tak:moja pediatra twierdzi ze owszem:tak:na ulotce pisze ze 2 razy dziennie po dwie kropelki ale dzis polozna mi mowila ze przy wiekszych kolkach mozena 3 razy dziennie:tak:no i dodatkowo mozna dac tez czopki Viburcol.
Co do mleczka to jesli dziecko duzo je to bedzie ubywac:tak::-D

Tomkowi też się dość ciężko odbija ale nie płacze po tym:no:
Ja robię tak..kładę go na ramieniu tak żeby główka aż zwisała na ramieniu i kolistym ruchem oklepuję plecki..i dość porządnie uderzam;-) co jakiś czas klepię też dupkę od dołu bo to też pomaga...a czasem masuję plecki ( przy tym najczęściej się budzi;-)). Jak nic to nie daje to odkładam go do łóżeczka na chwilę i jak go znów podniosę to już najczęściej mu się odbije!
Oczywiście tych wszystkich zabiegów w nocy nie robię bo 100% obudzsony:-)

U nas tez nie zawsze sie odbije,w nocy nie zawsze go pionizuje bo sie budzi choc lubi zasypiac na ramieniu.

a ten espumisan mmozna podawac 2-tygodnniowemu dziecku ? i mam do Was jeszcze jedno pytanie- daję Filipkowi nan1, ale wydaje mi się że on się tym nie najada:szok: czy to możliwe ?? jedna paczuszka wystarcza nam na 3 max 4 dni:szok:

przeszlam przez to samo i zmienilam mleko na bebilon i teraz jest duza ulga... a duza paczka 800g starcza na 1,5tyg

Myślałam że moja teściowa po porodzie nie będzie taka jak niektóre Wasze..
alez sie pomyliłam..
nie dosc ze wchodzi nam do sypialni z czestotliwoscia 10 razy na minute to jeszcze dzisiaj przeszla wszelkie granice..
Majka moja gdy ma w gaciach wiadomo nie wezmie cycka a jest głodna wiec przy przebieraniu czasami zdarza sie jej plakac no i dzisiaj tak bylo..
nagle ni stad ni zowąd wparowała tesciowa i na mnie i Bartka co my temu dziecku robimy ze tak placze.. i gada do Małej 'juz babcia przyszla na ratunek' i chciala jej wsadzic smoczek do buzi.. a Mała uspokoja jak ja albo bartek przylozymy twarz do jej twarzy - grunt zeby poczula nasz zapach..
i Bartek tak robił a jego mamusia na niego ze ma tak nie robic bo jeszcze dziecko sie zaniesie albo cos [ o_O ] to ten na nią ryjem zeby wyszla.. a ja spokojnie tylko 'Bartus chodz i przyloz jej buzie do swojej ' ale normalnie az wralam..!!!

ze juz nie wspomne o tym jak ten młodszy synuś potrafi przyjsc ze szkoly nie umyc nawet rak i od razu do malej.. !!!!

nie wspomne o tym jak w szpitalu bylam Mala miała dobę ledwo Szymon miał katar i moja mama powiedziala tesciowej zeby nie brali mlodego do szpitala bo wiadomo .. to ona mojej mamie odpalila ' a czemu by se synek nie mial poogladac dziecka w koncu wujkiem zostal' no i szymon przyjechal.. a wieczorem wrocili do domu i Bartek mi dzwonil ze szymon ma 39 goraczki..!!!!

boooszzz i jak tu potem nie wpasc w depreche !!

a z lepszych wiadomosci..:-D
stracilam 10cm w tyłku !!! :-D brzuch powoli wraca do normy .. za to cycki mam jak jakas niewydojona krowa.. rozmiar sprzed ciąży 75B a teraz 75 D :-D
w ciazy podchodzilo mi i pod 85 ale to cyba przez brzuch.. :)
jeszcze troche i wloze pierscionki na palce :)
w spodnie sprzed ciazy juz wczoraj sie wbilam :-D !!!
czuje ze dzieki temu karmieniu chudne i chudne :)
aa no i krwawienie jest coraz słabsze :) juz teraz tylko przy karmieniu troszeczke czasami ze mnie leci ..
wiec wszystko jest coraz lepiej ! :)

no i od dzisiaj Małej podaję witamine K :)
mamy takie kapsułki do wyciskania .. ladnie da sobie wcisnąć do buzi i ładnie zapija mlekiem :)

w przyszłym tyg do Pediatry idziemy a 2 lutego mamy wizyte u ortopedy :)
od jutra zaczynamy werandowanie i mysle ze w przyszlym tygodniu wybierzemy sie juz na spacerek :) albo moze jeszcze w tym.. zobaczymy.. w srode kolejna wizyta położnej .. babeczka anioł..pokazała nam jak dokladnie pepuszek przemywac bo ja troche nie bardzo wiedzialam jak to objąć..no ale pepek juz coraz mnie j trzyma.. bo wietrzymy przemywamy i w ogóle.. :)

NO I SEKSU MI SIE CHCE!!!!!!
a tak btw czy w połogu tez nawiedzaja takie dziwne sny?
bo mi sie snilo zem znowu w ciąży!! :-D

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Dziewczyny problema mam .........

Nie wiem co się stało z małym po kąpieli strasznie płakał aż siniał ... uspokajał się tylko na rękach jak był kołysany, nigdy wczesniej czegoś takiego nam się nie przytrafiło ........dałam mu cyca , a on possał trochę, poclamał i w ryk znowu i znowu kołysanie i noszenie i zasypia, pospał z 5 min i znowu ryk aż się dusi ......ja już nie wiem co to może być :no:głodny nie jest, bo przed chwila jak wył w niebogłosy to pokołysałam i dałam mu cyca i teraz jak narazie spi.

Mam pytanie:
czy to moze być atak kolki ? czy kolka musi objawiać się wierganiem nóżek i krzywieniem dziecka ? mój tylko płakał - ale to jak :no: nie wiedziałam co mam zrobić ..

Dziewczyny problema mam .........

Nie wiem co się stało z małym po kąpieli strasznie płakał aż siniał ... uspokajał się tylko na rękach jak był kołysany, nigdy wczesniej czegoś takiego nam się nie przytrafiło ........dałam mu cyca , a on possał trochę, poclamał i w ryk znowu i znowu kołysanie i noszenie i zasypia, pospał z 5 min i znowu ryk aż się dusi ......ja już nie wiem co to może być :no:głodny nie jest, bo przed chwila jak wył w niebogłosy to pokołysałam i dałam mu cyca i teraz jak narazie spi.

Mam pytanie:
czy to moze być atak kolki ? czy kolka musi objawiać się wierganiem nóżek i krzywieniem dziecka ? mój tylko płakał - ale to jak :no: nie wiedziałam co mam zrobić ..

możliwe, a twardy miał brzuszek?? bo z zimna albo głodu by tak nie rozpaczał

reklama
Ja mam tą z szeroką szyjką (łatwo się wsypuje mieszankę;-)i łatwiej ją trzymać mi niż wysoką i wąską (mam taką jedną ale innej firmy)

Po wizycie u neurologa!
Drżenia nóżek i rączek ma po tym krwotoku:-( Minie mu, ale trzeba cierpliwie czekać:-( same problemy przez to moje cholerne nadciśnie w ciąży:wściekła/y:
I mały ma nawyk leżnia na prawym boczku - kładziemy go teraz w nogach łóżka (lekarz kazał, żeby widział wszystko dookoła, bo Aluś to ciekawe jajo i musi widzieć wszystko:-D). Dlatego tak mu się zrobiło i nawykowo kładzie ciałko całe na prawo, to mu się uleżał prawy bok i jak go ktoś położy na lewy albo na plckach, to on myk i już przekręcony na prawy bok...
kolejna wizyta za miesiąc.

mi sie cos zdaje ze nasza mala tez bedzie takie objawy miala ... tez ciagle n prawy bok sie przewraca ... w nocy tylko jak ja klade na lewy w rozku to tak spi ...

Anko łącze sie z toba w bolu !!!!

a ja sie zastanawiam czy moja Agatka tez nie ma kolek ... bo rano jest cyrk nie z tej ziemi ... krzyczy czasem tak ze az sie zanosi ... i za nic nie chce pic mleczka ... nie chce sie odezwac w domu bo zaraz uslysze "a nie mowilam ze ja boli brzuszek!!!" bo cokolwiek tylko mala zakwili to tesciowa juz jej choroby wymysla ...

Do góry