reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Grudzień 2009

czesc dziewczynki
Ostatnio malo tu bywam bo mam sporo spraw do pozalatwiania.
10 lutego lecimy do Polski wiec zalatwiam paszport dla Mmaxa i wszystko co mozliwe i zwiazane z tym wyjazdem.
Przez porod, swieta , gosci narobilo sie tez pare zaleglosci w sprawach domowo-urzedowych wiec nadrabialam.
Zauwazylam ,ze poraz kolejny zostal poruszony temat antykoncepcji.
Tak wiec ja wlasnie jutro ide zalozc spirale. Juz kupilam i dostalam okres 3 dni temu wiec najlepszyczas na zalozenie.
I juz sie nie bede martwic :) Jazda na calego :)

O to fajnie:-)zdasz mi relacje jak to wyglada,czy boli,jak dlugo trwa;-)tez sie zastanawiam nad spiralka:tak:

reklama
a ja wczoraj w nocy myslałam ze umre :baffled:
jak sie okazało schodził mi piasek z nerek
siusiałam z krwia i skrzepami sorki za szczegoły:zawstydzona/y:
dobrze ze w domu był furaginum tabletki p/bolowe i termofor
od 2 do piatej miałam cały czas parcie:hmm: na siusiu
teraz biore jeszcze antybiotyk
pierwszy raz mi sie to przytrafiło
podobniesz ruszylo go to ze teraz duzo piłam :sorry2:

ja tamtego dnia sie nie zabezpieczylam:ninja2: stwierdzilam ze w urodziny mozna bez.....:nerd: teraz spimy oddzielnie
ja sie boje moj syn byl duzy zaklinowal sie wyszlo mu pol glowki a ja powoli pekalam az peklam na całego,a dotego wkoncu mnie rozcieli bo by mnie calkiem rozerwalo,balam sie isc zdjac szwy i sama sobie wyrwalam:-:)-:)-( a poza tym w miejcu gdzie byly szwy zostaly mi jakies gulałki ktore nie chca sie wchlonac:no::no::no: bOJE SIE SEXU:szok:
współczuje :szok: ja dlatego tak strasznie bałam sie porodu naturalnego...sadze,ze po nim chyba nigdy bym juz do seksu nie wróciła taki mialabym uraz...ale mówią,że to mija , wiec trzeba byc dobrej mysli...

Dziewczyny może Wy bedziecie umiały pomóc mi w rebusie ?

- dziecko prezy się podgina nózki do góry, postękuje, krzywi się ...
- nie ma twardego brzucha!
- nie puszcza bączków, od godz. 14:00 zero kupek, w tym czasie było 5 karmień na żądanie.
- nie płacze
jakieś pomysły ? :-(

prawdopodobnie kolka najczesciej łapie miedzy 2/3 tygodniem
wspólczuje:-( moja tez na tym przełomie dopadło
na poczatku tylko sie prezyła i podkurczała nozki jak to połozna mowiła radziła sobie z tym
a po kilku dniach jak zaczeła płakac:shocked2:
tak załosnie :baffled:

Ja miałam stracha przed zdjęciem szwów z brzucha i miałam czego się bać!:baffled:
Pół godziny mi zdejmowali i nie mogli. Podważali żyłke igłą ale się zrywała. Bolało jak cholera:-:)-:)-(
ja miałam rozpuszczalne na szczescie :tak: ale mysle ,ze i tak lepsze zdejmowanie szwow z brzucha niz z tamtad...

współczuje :szok: ja dlatego tak strasznie bałam sie porodu naturalnego...sadze,ze po nim chyba nigdy bym juz do seksu nie wróciła taki mialabym uraz...ale mówią,że to mija , wiec trzeba byc dobrej mysli...

u mnie jak mineło 6 tygodni po porodzie to jak reka odjoł
a szew miałam fajny bo ciagły nie na okretke i bardzo szybko sie zrosło ze srodka dwa szwy wypadły wiec nie tak zle

dafi , malgorzta czemu nie pojdziecie z tym do lekarza:confused:
jak cos jest nie tak

Ja o seksie tez nie mysle:no:zreszta podobniez kobiety ktore karmia odczuwaja mniejsza ochote:tak:mnie tez boli naciecie i powiem wam ze bedzie bolalo jeszcze jakis czas:tak:nie bedzie to jakis mocny bol ale bedziemy odczuwac takie ciagniecie dosc dlugo:tak:mnie tez boli tak jak Ciebie:tak:tez po kupkaniu mam krewke:-(i tez puscil mi szewek 1:tak::wściekła/y:

Ja tez podziwiam:tak:
kurcze a mówia,ze po porodzie naturalnym sie szybciej dochodzi do siebie:confused: ja po cesarce po tygodniu zapomnialam o tym temacie porodu,bólu,połogu...

jutro idziemy sie szczepic mam nadzieje ze nie bedzie strasznego lamentu i niepozadanych odczynow poszczepiennych

a tak wogole ja chcem wiosne bo pedy zapuszcze w tym domu:errr:

reklama
mammamija tego jeszcze nie grali zeby przez caly dzien nie napisac ani jednego posta ... ale takie zycie ... troche mnie nie bylo i troche nie mialam czasu ...

i pomyslec ze taki maluszek a potrafi wywrocic swiat doroslych do gory nogami !!

Do góry