reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Czerwiec 2010

zdarzają się i takie chociaż fakt większość to w typie spacerówek
SPIDER COMFORT IMPLAST + ŚPIWORKI GRATIS !!! (888590287) - Aukcje internetowe Allegro
ten ma gondolki
całkiem fajny(jak i cena...:szok: ) ale chyba chciała bym taki na tym stylu tylko z jedna gondolą i tu niestety sa kolory tylko czarne a ja raczej kolorowy chce:tak: jak znajde to wstawie link z takim słodkim wózeczkiem tylko niestety to chyba spacerówka:baffled:

mam
Z REKLAMY/ WÓZ.COSATTO YOU2 TWIN+ ŚPIWORKI+FOLIA (885390011) - Aukcje internetowe Allegro

I Jak?? dla mnie boski:) ten jest akurat dla chłopca i dziewczynki a są jeszcze kolory dla 2 chłopców lub 2 dziewczynek:-) (tylko narazie spacerówka mi i tak nie będzie potrzebna )

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Kurcze, to moze nie jest tak zle ze mną... Boje sie tej wagi jak ognia :-( bo w poprzedniej ciąży przytylam 30.... Ja nie wiem jak niektore laski to robią ze przybierają przez całą ciążę 8-9 kilo???
Ja przytyłam w całej ciąży 3 kg :-) No ale miałam tłuszczykowy zapasik i przez pierwszą połowę ciąży brak apetytu i waga w dół a potem długo w miejscu. Mama jak widziała ile ja jem i patrzyła na mój brzuch, to się za głowę łapała, że urodzę małe dziecko, a synek ważył 3800 :-) A ja po prostu jadłam malutko, ale często, a to najzdrowiej podobno, chyba macica uciskała mi żołądek :-). Po porodzie po wyjściu ze szpitala miałam na minusie11kg, więc od razu wskoczyłam w mniejszy rozmiar. Wszyscy się dziwili, że to taki ewenement, że tak mi ciąża posłuzyła. Oj chciałabym żeby następna ciąża też taka była, bo od porodu odrobiłam 4 kg i nie mogę ich się pozbyć.
A co do zalezności rozmiaru piersi a ilosci pokarmu, to nie ma co sie martwić, ja noszę 75D i jak karmiłam też taki rozmiar nosiłam. No i o pokarm musiałam walczyć herbatkami laktacyjnymi. I praktycznie niezależnie od tego, czy miałam pokarm w piersi czy nie, rozmiar biustu pozostawał taki sam, tylko piersi były bardziej twarde. Koleżanka ma malutki biust i pokarmu full, wystarczył jej na karmienie przez ponad 2 lata.
Co do wózeczków, ja miałam Mikado Oxford i bardzo fajnie mi się jeździło, koleżanka droższego Volanta, bardo podobny, też była zadowolona. Bardzo mi się podoba ten wózeczek Implast Bolder, szczególnie ten czerwony w kółeczka (310), ale cena powala, mój z fotelikiem kosztował połowę tej ceny.
Dla bliźniaków fajny jest wózeczek Jane twin, ale w nim można chyba zamontowac tylko jedną gondolkę, więc lepiej się sprawdza dla mam co mają dzieci z 1-2 różnicą wieku.
Jak będziecie kupować wózeczki, to zwróccie uwagę na wielkość gondoli i czy ma podnoszone oparcie. Dzięki temu dziecko przejeździ w gondoli całą zimę, a będzie mu w niej cieplutko.
Ale fajnie, że pojawiła się nowa mama z tak liczną gromadkę! Fajnie co trzy lata masz dzieciaczki Olimpia, w identycznym wieku co moja koleżanka, ona jeszcze miała płeć na zmianę, tj chłopiec, dziewczynka, chłopiec, dziewczynka. Taka trzyletnia różnica wieku, to nagromadzenie się w jednym roku wiele wydarzeń (matura, testy ginazjalne, testy podstawówkowe, przejście do 4 klasy, pójscie do szkoły, pójscie do przedszkola) chyba ciebie to teraz czeka :-)
Musicie zrobić sondaż komu się sprawdziła płeć wg kalendarza chińskiego, ciekawe ile wyjdzie procent sprawdzalności :-) Z synkiem mi się akurat sprawdziło, ale mojej kolezance już nie.

Ostatnia edycja:
Witam Was kochane! Miałam odezwać się wcześniej ale jakoś nawał róznych zajęć ciągle odsuwał mnie od komputera.:dry:
Teraz wieści dobrej treści :tak:
Otóż byliśmy wczoraj na USG 3D i przede wszystkim nasz bobeczek jest zdrowiutki jak rybka! Wszystkie wymiary ma zgodne z wiekiem ciąży, narządy w dobrej ilości i na swoim miejscu a serduszko bije 144/min :-D Strasznie się cieszę a przy okazji już czuję się zdecydowanie spokojniejsza! :tak:
Aaaa no i z ciekawostek Pan Doktor stwierdził "że on tam pindolka nie widzi" :tak: A więc zapowiada się ze będzie jednak zgodnie z chińskim kalendarzem (i zupełnie wbrew moim i małża przeczuciom) dziewuszka :-) Bardzo się cieszę choć i tak najbardziej uradowały mnie wieści o tym że maleństwo jest w znakomitej formie.
Fotki wkleję później. Niestety tylko z 2D bo mam łożysko na przedniej ścianie macicy i obraz 3D był kompletną porażką:no:

Wszystkim mamuśkom wizytującym się w ostatnich dwóch dniach gratuluję udanych wizyt i dobrych wieści!:tak:

Witam też nową czerwcóweczkę!:happy2:

I kolejną mamę czerwcową witam!

Na bieżąco nadrabiam zaległości...
I a'propos wagi to ja przytyłam od początku może z kilogram:baffled: i prawdę powiedziawszy to nie wiem czy to akurat dobrze bo chyba wolałabym mieć nieco więcej na plusie.
Znów jeśli o piersi chodzi to mój normalny rozmiar to 75B a teraz mam 75-80/C więc w sumie ledwie jeden rozmiar wzwyż i mam nadzieję że to jeszcze nie koniec! :-D

Witam kochane!
Oj nie nadążam za Wami nie nadążam:no: Witam nowa mamę, gratuluję wszystkim dobrych wieści:tak:
A mnie dzis naszło na słodkie i zrobiłam pyszne chruściki czy faworki (zależy kto gdzie mieszka bo to wszędzie inaczej mówią...) lub jak mówi moja córcia..."frędzelki":-D:-D:-D

Ostatnia edycja:
reklama
całkiem fajny(jak i cena...:szok: ) ale chyba chciała bym taki na tym stylu tylko z jedna gondolą i tu niestety sa kolory tylko czarne a ja raczej kolorowy chce:tak: jak znajde to wstawie link z takim słodkim wózeczkiem tylko niestety to chyba spacerówka:baffled:

mam
Z REKLAMY/ WÓZ.COSATTO YOU2 TWIN+ ŚPIWORKI+FOLIA (885390011) - Aukcje internetowe Allegro

I Jak?? dla mnie boski:) ten jest akurat dla chłopca i dziewczynki a są jeszcze kolory dla 2 chłopców lub 2 dziewczynek:-) (tylko narazie spacerówka mi i tak nie będzie potrzebna )

ewus tak jak dziewczyny piszą zwróć uwage na wymiary bo ten akurat to wydaje mi się strasznie wąski, 38 cm siedziska, a jak nadejdzie zima i trzeba będzie dzieciaczki zapakować jeszcze w ciepłe kombinezony?

hej dziewczyny tez jestem przyszłą mamą czerwcowa :-)termin to 5 czerwiec
witam kolejną już dzisiaj nową mamę

Do góry